30 November 2012

SMRTONOSNI UDARCI PRAVDI

SMRTONOSNI UDARCI PRAVDI

Oslobadjujucim haskim presudama Gotovini Markasu  Haradinaju ,Baljaju i Brahimaju za zlocine zadati su smrtonosni udarci pravdi .Zvanicno pravda je mrtva. Pobedila je nepravda. Postojale su nade da ce  pravda posle prvog hardataka i klinicke smrti preziveti.Nazalost  naisao je drugi smrtonosni udar nepravde haskog tribunala. Pravni nadri lekar tribunala  u Hagu  Balov konstantovao je  22 novembra  2012 smrt pravdi. Sve teoretske sanse pravdi na prezivljavanje su zakopane tri metra ispod zemlje.

Oslobadjajuce presude  zlocinaca :Gotovine ,Markasa ,Haradinaja,Baljaja i Brahimaja da nije bilo zlocinackih poduhvata protiv Srba u Oluji u Hrvatskoj  1995 i OVK  na Kosmetu 1988 ,niti da je bilo  komandne odgovonosti. Zrtve se proglasavaju krivcima. Akcije Hrvatske u Oluji  i OVK  na Kosmetu su  pravedni oslobodilacki ratovi za oslobodjenje zemlje od srpske agresije. Zrtve u Oluji 2500 srpske nacionalnosti nestali i,250.000 proteranih iz Hrvatske i srpske Kraine, na desetine hiljada unistenih domova i opljackane imovine nisu zlocini. Stradali Srbi i nealbanci , kidnapovani i nestali na Kosmetu ,trgovina ljudskim organima nisu zlocini. Okrivljeni ne snose odgovornost za pocinjene zlocine. Zrtve se proglasavaju zlocincima. legalizuju se i opravdavaju  ratni zlocini,egzodusi i proterivanje Srba sa svojih  ognjista i dedovine.

Da bi se  za sve zlocine  i ratove okrivili Srbi,od strane Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija  formiran je taj sud nepravde u Hagu da  realizuje odluke zapadnih mocnika  i Srbi  zvanicno proglase jedinim  dezurnim krivcima i zlocincima.

Politicki i vojni vrh Srbije se proglasava ratnim zlocima i uz pomoc domacih kvislinga  dospevaju u Hag  pred lice  ne-pravde. Za razliku od ostalih ucesnika u vihoru rata  na prostorima bivse Jugoslavije, zatvorske celije tribunala u Hagu  pune jedino Srbi.Svi heroji  odbranbenog rata protiv NATO agresora se  bez sudjenja  unapred proglasavaju ratnim zlocincima i izvode pred sud nepravde da se potvrde njihove krivice.Izricu im se najstrozije kazne takozvane pravde za pocinjene zlocine nad ostalim narodima. Dotle se ostali ucesnici  zlocinzckim poduhvatima,u sukobima  i mucitelji Srba po bosnjackim i hrvatskim logorima podvrgavaju najvecim mukama i patnjma zlocinci oslobadjaju svake krivice

Po unapred zacrtanom planu i donesenim odlukama od strane Vasingtona,Londona Pariza Bona i Brisela,Srbija i Srpski narod kao krivci za sve  dosadasnje ratove i pretnji covecanstvu mora da nestanu sa karte sveta. U tome se nailazi na podrske  novog politickog rukovodstva Srbije posle smene Milosevicevog rezima u takozvanoj buldozer revoluciji,demokratskoj Srbiji i vladavini pravne drzave.

Apsurd je da se i pored toga sto je general lazarevic od strane haskog tribunala osudjen na najvecu kaznu robije po  komandnoj odgovornosti i ako  nije direktni ucesnik komandne odgovornosi, ali se kaznjava sto  je nije sprecio. Nasuprot  krivcima direktne komandne odgovornosti se izricu oslobadjajuce presude zbog vodjenja pravedne borbe  oslobodilackih ratova.

Odlukom suda nepravde  nanesene su  velike uvrede srpskom narodu i  zrtvama. Jos je bolnije sto se pojedini  takozvani Srbi  pojavljuju i pravdaju odluku suda o krivici Srba, nazivajuci zrtve krivcima.

Nastup Danice Draskovic protiv srpskog naroda nakon oslobadjajuce presude  Gotovini tesko pada svakom Srbinu . Priznati krivicu bez krivice, ili izvinjavanja zbog zlocina  Srba nad  Hrvatima i Bosnjacina je prljanje srpskog obraza, cije se mrlje   tesko peru. Srpsko tuzilastvo nije bilo efikasno u podnosenju dokaza o krivici Hrvata, Bosnjaka i takozvane OVK  o zlocinima nad Srbima. Drzava nije cinila nista u odbrani svojih gradjana  u toku sudjenja ,kao sto su cinili hrvati ,albanci i bosnjaci. Trosili su milione  i milione braneci svoje gradjanje, angazujuci najvece  strucnjake odbrane i preinace izrecene kazne zlocina u oslobadjajuce   heroje  domovinskog rata.

Kakav su docek  Hrvati , Albamci i bosnjaci  priredili svojim "herojima" prilikom oslobadjnja zlocina je izraz  jedinstva i  nevidjene podrske svojim herojima  oslobodjenih svake krivicne odgovornosti. Docekani su kao pravi heroji. Za razliku od Hrvata  Albanaca i Bosnjaka na nacin kako su docekali svoje" heroje"Gotovinu,Haradinaja ,Orica, kako su Srbi docdekali Slivancanina nakon izdrzane kazne je srpska sramota.Slivancanin je  bez doceka  ,licno tahsijem sa arodroma Nikola Tesla dosao kuci svojoj porodici. Sramota. To je dokaz koliko je Sljivancanin dobro dosao i koliko su Srbi slozni.

 U slucaju Milosevica i ostalih srpskih zatvorenika u Sheviniganu kojima je bila  potrebna svaka pomoc drzave , drzava se oglusuje. Postupa kao prema najvecem srpskom neprijatelju. Vapaji su ostali neusliseni do danasnjeg dana. Vazno je da se dostavlja sve sto Tribunal zatrazi. Isporucuje svaki Srbin  na koga se uperi prst da je ratni zlocinac.

Haradinaj je oslobodjen svih optuzbi zbog  nedostaka dokaza Nakon  misterioznog  nestanka i ubistava  19 svdoka i  nepojavljivanja  jedinog kljucnog svedoka na sudu.

Vojvoda Seselj deset godina cami u zatvoru Haga za verbalni delikt i, nedokazane krivice, dok se  glavni krivci i  oslobadjaju svake  navodno  nepostojece krivice.

Koliko je Vasingonu stalo do pravde haskog tribunala govori i podatak da se na zahtev Karadzica  kao svdok  na sudu nece pojaviti bivsi komandant NTO  pakta Vesli Klark , sa obrazlozenjem da  Klarkovo svedocenje nece doprineti pravdi protiv Karadzica.

REAKCJE JAVNOSTI NA OSLOBADJUJUCE PRESUDE TRIBUNALA

Oslobadjujuce presude tribunala su naisle na osudu svetske javnosti ukljucujuci i sudije tribunala, i bivse tuzitelke tribunala, Karle del Ponte. Srpsko politicko rukovodstvo smatra da je odluka  tribunala sramna, samar  pravdi ,srpskim zrtvama i narodu. I pored svega toga se ne odustaje od saradnje sa tribunalom i puta ka Evropi. Gradjani Srbije su protiv svake  dalje saradnje  sa  tribunalom i daljim pregovorima sa Pristinom. Protiv uspostavljanja  granica sa Kosovom. Nasuprot Dacic i Vucic kategoricki tvrde da se  zbod  odluke haskog suda nesme ugroziti put Srbije u Evropu. Razgovori  se moraju nastaviti pa ma kako bili bolni .

Za sada na vidiku nisu konkretne akcije sta dalje preduzeti protiv oslobadjajuce presude tribunala. Jedino je Vuk Jeremc nagovestio  debatu u  UN za 10 april iduce  2013 godine . Sta ce se  time postici za sada je neizvesno reci.

ZAKLJUCAK

Posle smrti PRAVDE predlazem :

-Da  srpski narod  nastavi  sa protestima protiv sramne oslobadjajuce presude  ,  Markasu ,Haradinaju i njegovim pomocnicima.

-Da se obustavi saradnja sa tribunalom.

-Da se prekinu dalji razgovori sa Pristinom i sprovodjenjem dosadasnjih postignutih dogovora o uspostavljanju  granice Srbije sa Kosovom.

-Da se pruzi svaka mogucka podrska Srbima Kosova.

-Da se insistira na  sprovodjenju odluka   iz rezolucijeUN i Kumanovskog sporazuma o povracaju  srpske vojske i policije na Kosmet u pruzanju zastite preostalom srpskom zivlju na Kosmetu.

-Da se podigne umrlica-spomen ploca ,nasilnoj smrti pravdi ispred svih  inostranih ambasada,SAD,Engleske,Nemacke,Francuske i svih ostalih koje podrzavaju odluku o oslobadjanju zlocinaca.

-Da se svuda i na svakom mestu u svakoj prilici zigosu srpski neprijatelji poput  "lepotice"Danice Draskovic ,Kandicke , Sonje Biserko, Sonje Liht i drugih Sorosevih placenika, organizacija i boraca za  ljudska prava.

-Zadnji je cas da se Srbi sloze i nadju iza zajednicke borbene linije.

Molim da se napred receno dostavi  sto vecem  broju prijatelja i poznanika na razmisljanje i konkretnih akcija.

Pozdrav Vidanovic

No comments: