19 November 2012

Skandal za skandalom

Haski Tribunal nakon oslobadjanja  presude  hrvataskih  generala i dalje se bavi skandalima da dokaze svoju ispravnost i zakonitu odluku  oslobadjanja  zlocina  hrvatskih generala. Sada se ide korak dalje . Pokrece se optuznica protiv Srba, koji su u operaciji Oluja  pod terorom napustili Hrvatsku. Umesto kazne odgovornih zbog planiranog etnickog ciscenja i proterivanja 250.000 Srba  iz Hrvatsk, okrivljuju se Srbi da su bez razloga napustili Hrvatsku.Na put izbeglistva krenuli bez ikakvog opravdanja i obezbedjenja. Ovako nesto jos nije vidjeno da se krivica odgovornih prenosi na zrtve. To je jos jedan skandal haskog suda kakav se ne pamti.

 

Odluka haskog suda je sramna ,politicka odluka donesena pod pritiskom SAD i Brisela.To je odluka  kojom se Hrvatskoj daje zeleno svetlo za ulazak u Evropu. Svaka druga odluka bi osporila prijem Hrvatske u EU. Evropi nije potrebna  drzava  koja se osudjuje za zlocine nad drugim narodima.Sramna  oslobadjajuca odluka haskog  suda je za  Vasington i Brisel  kao takva prihvatljivija od  rusenje ugleda  tog takozvanog Medjunarodnog  suda Saveta Bezbednosti UN ,formiran sa jednim  jedinim ciljem da se dokaze da su Srbi zaista zlocinacki narod, krivi za sve dosadasnje ratove.Po Klintonu pretnja ne samo Evropi , vec i SAD.Po Klintonovom zakljucku takav narod nema pravo na zivot i postojanje.

Ako su  hrvatski generali  oslobodjeni zlocina pocinjenog nad Srbima, postavlja se pitanje ko su krivci i ko snosi krivicu za  nevine zrtve preko 2000 Srba,,progona  250 000 sa svojih ognjista,paljenja nihovih  domova i pljacke njihove imovine. Niko do sada  u svetu nije osudio to najvece etnicko ciscenje posle Drugog Svetskog rata.Umesto privodjenje krivaca  sudu pravdi, krivci  su jos uvek  na slobodi, ili se oslobadjaju krivice. Jedino se hajke vode protiv Srba.Kapetan Dragan je kao ratni zlocinac danas isporucen Hrvatskoj od strane  Australije .

Sta je sa ratnim zlocincem Dr Krega Jurisevica ,hrvatske nacionalnosti, drzavljanina  Australije,koji je u sastavu OVK kao borac i lekar pocinio zlocine nad Srbima, suprotno Zenevskoj konvencijie, kojom se zahteva jednak tretman svih zarobljenika bilo koje strane u sukobu. Dr. Jurisevic je ubijao iz pistolja srpske zarobljenike sa motivacijom skracivanje muka ranjenim Srbima. Svoje postupke suprotne zenevskoj konvenciji i  etici lekara  opisao je u svojoj knjizi  Moje krvave ruke.  Bio je pripadnik  okupatorskih snaga u Bosni. Za vreme  NATO agresije bio je na duznosti za navodjenje  NATO aviona na  Ciljeve u Srbiji. ETANAZIJA Jurisevica je i po zakonu Australije zabranjea.I pored toga Jurisevic  nije priveden pravdi. Zasto  tuzioc Srbije nije pokrenuo postupak protiv Jurisevica i zatrazeno njegovo izrucenje, nije poznato. Da je u pitanju Jurisevicev  zlocin protiv Hrvatske ,za razliku od Srbije, to bi vec  bilo ucinjeno.

Vidanovic

 

No comments: