08 October 2012

Godisnjica 5. Oktobra

 U srbiji je  5 -0g Oktobra  obelezena 12--to godisnjica od  Buldozer revolucije 2000  godine,kada je svrgnut s vlasti  predsednik Slobodan Milosevic. Proglasena je  nova era demokratije u Srbiji. Oktobar  5-ti  prodje a 6-ti  ne dodje. Bilo je  potrebno 12 godina  da nagovesteni 6. oktobar dodje. Da  otpocnu najavljene demokratse promene i prosperitet Srbije, bolji zivot gradjana. Po mnogim politickim analiticarima  5. Oktobar  je bio nepotreban i katastrofalan za Srbiju i srpski narod. Od demokratije ni slovo D. Od 5. Oktobra u periodu od 12 godina nastao je period diktature DS i Borisa Tadica, kao predsednika Srbije . Boris Tadic i njegov tim postali su  prava peta kolona u Srbiji. Poslusno su izvrsavana sva naredjenja i zahtevi zapada. 

Na putu ka Evropi ka jedinom cilju, Srbija trpi velika ponizenja i sramotu.Prezivljava najteze trenutke privredno ekonomaske krize. Rasprodaje se  drzavna imovina u bescenje.Na racun drzave  bogate se  tajkuni.Korupcija, kriminal dostize vrhunac.Na spoljno politickom planu redjaju se  neuspesi. Priznaje se kapitulacija Srbije bez borbe. Uvodi se vazalki poredak Amerike i NATO nad Srbijom. Dozvoljava se  nesmetano koriscenje  puteva i vazdusnog prostora Sebije okupatorskim snagama. Potpisuje se sramni sporazum sa Amerikom , pored capitulacije,da se  ni jednom americkom vojniku ne moze suditi u Srbiji za bilo kakve prekrsaje. Branioci otaddzbine od agresije NATO se isporucuju Haskom Sudu kao ratni zlocinci, na celu sa Milosevicem ,koji  je stao na braniku otadzbine ,odbacivsi  ultimatum iz Rambujea i prihvatio neravnopravnu borbu. 

 

Vrhunac te  NATO agresije,pored razaranja  infrastrukture zemlje je i otcepljenje juzne pokraine  Srbije- Kosmeta  proglsenjem nezavisne drzave. Potpisuju se  sramni sporazumi sa Pristinom o uredjenju granicnog prelaza sa novo proklamovanom takozvanom  drzavom Kosovo.Trazi se nepotrebno misljenje od Medjunarodnog Sudapravde o proglasenju nezavisnosti Kosva. To se cini  nepromisljenom i pogubnom politikom Tadica da se  pitanje Kosova istrgne iz nadleznosti SB UN  gde Rusija i Kina ,kao srpski prijatelji imaju pravo veta.Dolazi trentak da narod posle 12 godina  kaze dosta je. Dosta je  bilo pljacke i rasprodaje  drzavne imovine u bescenje srpskim tajkunima poput Kostica i drugih. Dosta je bilo sumnjivih prodaja  kompanija, bankropstva  i armija nezaposlenih na ulicama sirom Srbije, bez osnovnih sredstava za zivot. Skoro milion  radnika  ostaje na ulici.Nicu narodne kuhinje na svakom koraku.Ceprkanje po kontejnerima za prezivljavanje postaje redovna svakodnevna  pojava gradjana.Standard  nikad gori ispod linije dovoljenog.Na drugoj strani nikad vecih bogatasa,vecih poslanickih plata i do 10 puta vecih od  minimalnih plata i penzija. Narodu je svega dosta. Posto poto  hoce promene.Najzad umesto  ponovne Buldozer revolucije na izborima  2012 cini se presedan. Stavljaja se do znanja diktatorskom rezimu Borislava Tadica  da je diktature, hocemo promene.

Na  sveopstim majskim izborima 2012 pobedjujeSNS i predsednik Tomislav Nikolic. Mnoga predizborna obecanja od strane SNS i Nikolica sada treba realizovati.Obecane promene narod ocekuje sa nestrpljenjem. Formirana je nova koaliciona vlada na celu sa Dacicem, predsednika SPS. Vucic postaje Ministar odbrane,prvi potpredsednik vlade. Osim toga prihvata duznost da vodi istrage protiv kriminala i korupcije. Na suprot datim obecanjima za promene,na prvim koracima medjunarodne politicke scene pocinju saplitanja. Nakon prvih kontakata novog politickog vrha sa zapadnim mocnicima, stizu izjave da se mora nastaviti dosadasnja politika i rezultati potpisanih  sramnih sporazuma  sa Pristinom

.Razocarenje u narodu je primetno. Nezadovolstvo naroda raste. Zemlja je prezaduzena. I dalje se  zaduzuje da bi se izbeglo bankrotstvo i bezizlazna situacija poput Grcke ,Spanije Portugalije , pa i italije.Trenutna zaduzenost Srbije iznosi 54%bruto drustvenog dohotka. Od strane  sadasnih odgovornih politicara daju se  nepotrebne stetnje izjave koje  nicemu ne donose boljitak Srbuiji. Najavljuju se   istrage protiv korupcije i kriminala. Prozivaju se mnogi akteri kriminala i korupcije. Istrage protiv afere Politike i Novosti. Veoma je kratko vreme da se  dodje do konkretnih rezultata. Po  onoj narodnoj -dan se poznaje po jutru, ne uliva se neki optimizam  u bolje sutra. Dosadasnji vlastodrsci  otkrivanje aktera korupcije i kriminala  nazivaju politickim obracunom sa pojedincima predhodnog rezima. Od sadasnje vlasti se politicki obracun sa pojedincima  demantuje, konstatacijom da je obracun sa korupcijom i kriminalom najavljivan  jos za vreme predhodne vlade, ali se do rezultata nije doslo zbog toga sto su akteri kriminala i korupcije  u samom politickom vrhu predhodne vlade.

Glavni zacrtanii  planovi vlade se stavljaju trenutno u drugi plan. Akualizira se   bavljenje  Paradom ponosa i pritiscima  zapada o krsenju ljudskih prava. To jenarocito  pojacano odlukom  o zabrani Parade ponosa. Krsenje navodno ljudskih prava pedera  ce negativno uticati na pocetak pregovora o  statusu Srbije za ulazak u Evropsku uniju. Ako je prioritet Evrope za Srbiju Parada ponosa, nije li vreme da se vec jednom preispita  stav zapada,odbace ucne i krene pute nezavisne politike, okretanjem  Rusiji, Kini i  trecem bloku  nesvrstanih nekadasnjih zemalja. To je put nezavisne samostalne politike Srbije, put oporavka i izlaska iz trenutne ekonomske krize.

 

PETO OKTOBARSKE PROMENE 2000GODINE

Peto oktobarske promene su dugo pripremane od strane americke CIJE. Glavni akteri preokreta  Otporasi, srpska omladina su pod rukovodstvom CIJE u Budim Pesti obucavani i pripremani za obracun sa Milosevicevim rezimom. Kao povod iskorisceni su  predsednicki izbori izmedju Milosevica i Kostunice. Na proteklim izborima  DOS je proglasio da  je   Kostunica  pobedio sa 49%, a da je Milosevic navodno  gubitnik. Medjutim  Milosevic je bio pobednik  na osnovu izjave predsednika izborne komisije. Da je je do pobede doslo kradjom glasova.Izborna komisija pod pritiskom mimo predsednika komisije proglasava pobednikom Kostunicu. Trebalo je odrzati drugi krug izbora da se utvrdi  ko ce biti predsednik. U oci samog najavljenog drugog kruga izbora  CIA stupa na snagu i dolazi do 5. Oktobra da bi se sprecio drugi  izborni krug. Mobilise se srpski narod iz cele Srbije i na ulicama Beograda  u takozvanoj Buldozer  revoluciji  okupljeni gradjani pale Skupstinu Srbije i  zgradu RTS. Razlog paljenja skupstinske zgrade i paljenje samih izbornih listica kojiji su bili  doneseni u skupstinu je da se nebi kasnije otkrila prevara o navodnoj pobedi Kostunice na predsednickim izborima naknadnim prebrojavanjem.

 RTS zgrada je zapaljena da se stane na put Milosevicevoj mediskoj propagandi, kako je receno.  Tako je doslo do te takozvane buldozer revolucije u kojoj je glavni akter bio Djo traktorista iz Cacka, koji je bio na celu pobunjenika sa sadasnjim ministrom predhodne i sadasnje nove vlade Ilicem. I sam Djo je u kasnijim izjavama  rekao da je 5. .Oktobar bilo  promasaj i nepotrebn , da je ne samo on vec i  srpski narod pod uticajem CIJE izmanipulisan , bio  oruzje  u rukama stranih sila. Od ocekivane demokratije i najavljenih promena posle 5. Ooktobra ni slova  D. Svojevremeno u autorskim komentarima tu demokratiju sam prozvao demosratija. 12 godina se cekalo da  posle 5 Oktobra dodje 6 oktobar, nastupi  period demokratije. Koliko ce se nakon novo najavljenih promena sa smenom vlast cekati  na 6. Oktobar treba tek videti.

Vidanovic

No comments: