31 December 2010

POJEDINI CRKVENI "KRUGOVI" PRIŽELJKUJU NEZAVISNO KOSOVO?!

To nije nista iznenadjujuce od Save Janjica .Nije prvi put  da pokaze svoje pravo lice. Pre svega treba  znati da je Sava Janjic Hrvat ubacen s razlogom tamo gde se nalazi. On se medju prvima prilikom zvanicne posete Pristini izvinio Taciju za  srpska zverstva prema Albancima na Kosovu, pocinjena od strane vojske i policije.. Nakon toga svojom posetom Londonu  ,jos jednom, javno je osudio  vojsku i policiju za  zlocine nad Albancima  na Kosmetu. Po njemu ceo  komandni kadar  vojske i policije koji su delovali na Kosmetu, na celu sa Milosevicem  za pocinjene zlocine trba da stigne pravda Medjunarodnog Suda Pravde u Hagu. Sta vise ocekivati od Janjica, koji se po zadatku ugnezdio  u srcu srpske patrijarsije na Kosmetu  sa ciljem da  sledi  zadatke  zpada  u sprovodjenju Ahtisarijevog plana o nezavisnom Kosovu. I  danas Sava Janic  nekaznjeno radi protiv interesa srpskog naroda na Kosmetu i  drzave Srbije. Zvanicnici Srbije i Srpske Pravoslavne Crkve  na sve to cute.Vreme je, ako vec nije kasno ,da se sprovede cistka u redovima SPC i vlade Srbije. Da se Srbija oslobodi izdajnika srpskog naroda.

Vidanovic

 

 

POJEDINI CRKVENI "KRUGOVI" PRIŽELJKUJU NEZAVISNO KOSOVO?!

18. avgust 2010 16:14:56 |

Uredništvo Srpske analitike predočava čitaocima audio zapis dela razgovora, koji nedvosmisleno ukazuje na to da nezavisnost Kosova osim „kosovara" priželjkuju čak  i neki pojedinci, tj „krugovi" unutar Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji.

Radi se, naime,  o razgovoru koji se odigrao marta 2006. godine u manastiru Visoki Dečani, između oca Save Janjića i Bljerima Šalje, tadašnjeg šefa pregovaračkog tima kosovskih Šiptara kada se u Beču razgovaralo pod posredništvom Ahtisarija o statusu Kosova. Dakle, u vreme kada naša država i Crkva u Beču pokušavaju da se izbore ne samo sa šiptarskim separatizmom, nego i sa Martijem Ahtisarijem koji ih otvoreno podržava, otac Sava Janjić se tajno u Dečanima sastaje sa samim šefom šiptarskog pregovaračkog tima (zastupajući čije interese?).

Razgovoru prisustvuje i predsednik šiptarske opštine Dečani, koga Janjić, iz nepoznatih razloga, hvali. Čitav razgovor je u srdačnom i prijateljskom tonu i obiluje pohvalama na račun novoizabranog "premijera" Agima Čekua?! Otac Sava se hvali kako episkopi u Beogradu situaciju na Kosovu ne razumeju, ali su zato on i vladika Teodosije navodno tu, da im sve po lepo "objasne" i "pojasne".

No i bez velike analize, verujemo da će slušaocima, nakon što pažljivo preslušaju ovaj video zapis, biti jasno šta se potencijalno krije iza svih "dešavanja" na Kosovu i Metohiji i u pozadini poslednjih „raskola" unutar Srpske pravoslavne crkve. 

Da li sve ovo vreme prisustvujemo direktnoj (vele)izdaji, koja se sprovodi „iza leđa" zvaničnog Beograda? Ili srpske vlasti znaju za sve ovo, u šta ne želimo ni da poverujemo?! Trećega nema...



Audio sadržaj možete da poslušate ovde: 
 
http://www.eparhija-prizren.info/audio/SaljaiSava.mp3

 

 

http://www.srpskaanalitika.com/

 

 

 

No comments: