06 April 2006

Tribunal potparpl Harman smenjena

Florence Hatman-Domankusic juce 5.aprila smenjena je sa duznosti javnog govornika- potparola tuzioca haskog Trimunala Karle del Ponte. Razlog smenjivanja Hatman sa te duznosti nije poznat.. Po izjavi privremenog potpsrola, na tu duznost Antona Nikiforova ,inace savetnika Karle del Ponte ,na konferenciji za stampu , kako je rekao bice objasnjen razlog smene Hartman Domankusic. Medjutim u danasnjoj izjavi Hartmanova nije ni reci rekla o razlogu svoje smenje.

Kako je vec receno predhodnog dana Hartman-Domankusic je prebacena na drugo radno mesto. Smena Hartmanove sa duznosti potparola haskog Tribunala , medju Srbima sirom sveta naisla je na odobravanje.
Od dana preuzimanja duznosti potparola pa do smene Hartmanova je izvestavala o radu haskog Tribunala tendenciozno sa posebnom mrznjom prema Srbima i haskim optuzenicima specijalno Slobodanu Milosevicu. Svojim nekorektnim srbofobskim nastupima izazvala je ogorcenje srpske nacije.
Interesantno je da zbog svojih antisrpskih izjava i optuzbe Srba, nije bilo reakcije od strane zvanicne srpske vlade i medija. Cak je zabranjen zvanican prenos sa haskog procesa o Milosevicu sa obrazlozenjem da se ne siri mrznja u narodu.

O smeni Hartmanove za sada se moze samo nagadjati. Pravi razlozi ostace tajna za javnost , bar za sada. Hartmanova je u svojim izjavama prekoracivala svoja ovlascenja i u ulozi sudije prejudicirala kazne u pojedinim slucajevima.
U izjavi Slobodnoj dalmaciji ,Slobodana Milosevica uporedjuje sa Hitlerom kad kaze:
" Slobodan Miloševi? nije umro na slobodi, ali jest izmakao presudi. Me?utim, valjanost pravne ocjene i presude Nürnberškog suda nisu stavljani u pitanje, iako je Hitler umro prije njegova osnivanja. Prema tome, odgovornost za po?injene zlo?ine ostaje, ona je utvrdjena."

Sam izbor Hartmanove i dolazak u Hag povezuje se za nestanak fajlova o ubistvu Srba u Gospicu ,Pakrackoj poljani, Vukovaru i Medackom Dzepu. .O tim zlocinima do danas nije podignuta haska optuznica protiv pocinioca zahvaljujuci Florence Hartman. i ako je uredna dokumentacija o tim zlocinima dostavljena Tribunalu.

KO JE FLORENC HARTMAN-DOMANKUSIC

Florence Hartman Domankusic je novinar Francuski drzavljanin, dugogodisnji dopisnik Francuskog Figara iz Beograda od 2.juna 89 do. 92 kada je ukinuta viza i stalni boravak u Beogradu. Ozenjena za inzinjera Emila Domankusica, koji je radio na aerodromu Surcin kao sef obezbedjenja inace sin generala Stjepanovica. Rodjen je u Slavoniji u mestu Slobodnica. Emil Ddomakusic je bio dupli agent Omege.Imao je uvida o ulasku svih novinara i stranih lica na prostoru bivse Jugoslavije cija imena su bila dostupna njegovoj supruzi Florence Hartman- Domankusic preko kojiih je sirila anti srpsku neprijateljsku politiku.
Uporno je radila na istrazivanju cak i pojedinacnih Hrvatskih zrtava, pisala o njima i sirila antisrpsku propagandu preko inostranih dopisnika svetskih medija akreditovanih u Beogradu. Cak je napisala i knjigu o Milosevicu pod nazivom DIJAGONALA LJUDJAKA.
Radila je svoj posao neometano sve dotle dok nije uskracena njena viza o boravku u Beogradu.

Bilo je signala iz Pariza od postenih novinara o neprijateljskoj delatnosti Hartman -Domankusic. Cak je Marisa Marije Matei iz Paris Teleobjektiva otvorenim pismom obavestila srpski media centar o njenoj neprijateljskoj delatnosti, sto nije ozbiljo reagovano na to upozorenje.

Florence Hartman-Domankusic je svojim neprijateljskim antisrpskim delovanjem otvorila sebi vrata haskog Tribunala. Karla del Ponte je bez dvoumljenja imenuje za svog potparola, koja je od postavljenja do smene -5. aprila2006.opravdala poverenje Karle del Ponte i Tribunala u funkciji potparola.Hartmanova je svojom samovoljom i samouverenoscu u nedopustenom delovanju i izjavama, ipak morala da za nju,neopravdano zavrsi svoju karijeru..Karijera jedne pristrasne, retko ruzne zene i prljave duse, ruznije od svog predpostavljenog Karle del Ponte bude smenjena.Imace dosta vremena sa nekog degradiranog mesta iz coska, za razmisljanje o svojim greskama i postupcima prema jednom mediski satanizovanom narodu,okrivljenim za jedinog krivca, genocid i ratne zlocine u ratu na prostorima bivse jugoslavije.
Vidanovic