21 May 2005

otvoreno pismo gradjanima Mladenovca i skupstini Srbiji

----- Original Message -----
Sent: Saturday, May 21, 2005 16:18
Subject: Otvoreno pismo gradjanima Mladenovca i skupstini Srbije

Prelaskom poslanika Zivadina Lekica iz Radikala u PSS, Kariceva PSS usla je u parlament Srbije. Prema izjavama Karica na skupu ispred parlamenta Srbije jos 5 poslanika iz drugih partija preci ce u PSS i na taj nacin je biti u mogucnosti da formira svoju parlamentarnu grupu. karic je pokusao da u parlamentu odrzi konferenciju za stampu, ali ga je u tome sprecio predsednik skupstine Predrag Markovic posto njegova stranka nema poslanicki klub. Vreme je da to napravim istakaoje Karic, ali nije preciziraju iz koje partije ce mu se poslanici pridruziti. Karic je kako se tvrdi za prelazak Lekica iz Radikala u PSS dao 400000 evra.. Za ostale mandate po recima Aligrudica Karic nudi 300 000 evra plus stan i jos po nesto. Suma je nudjena poslanicima DSS i po Aligrudicevoj izjavi dozvoljen je kontakt tim poslanicima da bi se saznali nuslovi ponud. Lekic pobija navode Aligrudica i tvrdi da za prelaz u Karicevu stranku nije dobio nista. Jos je od predsednika skupstine Markovica zatrazio finansiranje stranke PSS iz budzeta .Lekic je optuzio sefa poslanicke grupe Aligrudica da mu je za prelazak u DSS nudio novac i lokal, sto je izazvalo buru smeha medju poslanicima DSS.stan.
Nikolic , zamenik predsednika stranke Radikala izjavio je da je vrbovanje poslanika od strane Karica veliki problem. On je rekao da bi sprecio ulazak Karica u parlament spreman da povuce zahtev za smenu vlade Srbije.Necemo da uz pomoc Karicevih poslanika rusimo vladu. SPS i DSS nisu hteli da iznesu kojim poslanicima je Karic nudio prelazak u njegovu stranku. Iz DSS i SPS se sa sigurnoscu tvrdi da ni jedan poslanik nece izneveriti stranku. Rec je o malim strankama. Tvrdi se da Karic vrbuje poslanike slabog materijalnog stanja, manje eksponiranih poslanika. U skupstini Srbije pokrenuta je inicijativa da se zakonom poslanicka mesta zagarantuju kao neotudjiva svoina stranke koja je na izborima osvojila mandat.
KO JE POSLANIK ZIVADIN LEKIC?
Zivadin Lekic je poslanik Radikalne stranke ,koji je svoj mandat osvojio u Mladenovcu. Radikalnu stranku je napustio pre nekoliko meseci zbog navodnog neslaganja sa politikom stranke. Opredelo se za PSS ocigledno ne iz politickih ubedjenja, vec iz interesa. Tvrdi za sebe da je po majci direktan potomak Karadjordjevica. Od kako je presao u PSS izlozen je pretnjama ubistvom. Kako Lekic kaze on se pretnji ne boji , cak nije nasao za shodno ni da prijavi slucaj prolaznika koji ga je presreo na ulici i zapretio da ce ga ubiti. Ja u skupstinu redovno dolazim svojim automobilom iz Mladenovca. Za sebe jos kaze da je zavrsio srednju tehnicku skolu, da se bavo biznisom i da ima dvoje dece .
Bilo kako bilo Lekic je izneverio svoje birace,i protv njihove volje napustio stranku. Peticijom njegovi biraci bi trebali da se obrate skupstini Srbije za osporavanje negovog mandata i da se u sto kracem roku zakaze reizbornost za poslanika regiona Mladenovca u kome je Lekic osvojio mandat.Time se jedino moze potvrditi i ispostovati volja naroda.Sigurno je jedno da u koliko bi se ponovo Lekic kandidovao da bi ostao kratkih rukava.
Vidanovic.
PS posto ne raspolazem adresom skupstine i Mladenovca, molim da se pismo prosledi nadleznima

guverneru odakle ti lova

From: "Svetlana Perovic"
To: "LISAC VLADIMIR"
Subject: Re: odakle ti lova guverneru
Date: Saturday, May 21, 2005 19:21


evo konacno nam je proradila "veza"
----- Original Message -----
From: LISAC VLADIMIR
To: ceca.perovic@beotel.yu
Sent: Saturday, May 21, 2005 5:40 PM
Subject: odakle ti lova guverneru


GUVERNER JELACIC ODBIJA DA KAZE ODAKLE MU 1.5 MI:ION ZA KUPOVINU KUCE

Kako izvestava Kurir, guverner narodne banke Srbije, Jelacic odbija da objasni odakle mu .milion ipo za kupovinu vile na Dedinju.. Cuti o tome kad je postao vlasnik vile i na cije ime se vila vodi. Po zakonswkim odredbama Jelacic je bio u pbavezi da o roku prijavi imovinu svoje porodice kao i svaku promenu imovinske karte..To je zakonska obaveza svih clanova vlade i poslanika da o roku prijave svoje imovinsko stanje.Prema izvorima Jelacic se krije iza cinjenice da je svoju imovinsku kartu uputio republickom Odboru za resavanje sukoba interesa. I dalje ostaje nepoznanica kako je dosao do vile, odakle mu tolika lova za kupovinu velelepne vile na Dedinju., vec preti da ce ,dok kosi travu oko vile ,ovako pockositi Kurir. Predsednik odbora Milovan Dedijer bi trebao tim povodom da na konferenciji za stampu odgovori na pitanje da li je guverner Jelacic prijavio vilu na Dedinju na svoje ili zenino ime. Bar za sada to nije ucinjeno. Nezna se zapravo popreklo te vile,ko je njen vlasnik i da li je na spisku koja podleze vracanju imovine starom vlasniku.?
Ovo je predmet istraznih i poreskih organa da se objasni javnosti odakle je poreklo novca za kupovine nekretnina narocito drzavnih funkcionera.Zna se da su cene nekretnina na Dedinju za mnoge nedostizne i da je potrebno objasnjenje kako i na koji nacin je neko mogao svojim vlastitim radom zaraditi astronomsku sumunovca za kupovinu prestizne vile.. Pristalice Jelasica kazu da kupiti vilu na Dedinju nije greh, zaboravljajuci pritom da se odgovori odakle poreklo novca za kupovinu vile.. Veoma je providna cinjenica RUKA RUKU MIJE.
Vidanovic

SLAVNI SVETSKI TENOR PAVAROTI STIGAO U BEOGRAD
Juce je na Surcinskom aerodromu uz pratnju brojne svite stigao cuveni tenor svetskog glasa italijan Lucijano Pavaroti. On ce u Beogradu u Sava centru odrzati svoj koncert u subotu navece. Za ovaj koncert kao poseban kulturni dogadjaj za Beograd ,vlada veliko interesovanje. Sve su karte rasprodate i ako je cena karata dostizala cifru do 25000 dinara,za mnoge nedostizna.
Mnogobrojni novinari i radoznali gradjani su bili na doceku na surcinskom aerodromu razocarani, jer je Pavaroti direktno iz aviona specijalnim automobilom izmako ispred ociju prisutnih novinara , reportera i ostale publike. Mimo uobicajenog protokola uz veliku pratnju obezbedjenja i policiskih patrola sa upaljenim rotacionim svetlima stigao je u hotel Interkontinental.Ni oni koji su bili okupljeni isprhed hotela nisu imali sanse da ugledaju Pavarotija. U hotel je usao sa zadnjeg ulaza kroz vrata za iznosenje djubreta.
Prema izjavi organizatora u sobi u kojoj je odseo Pavaroti morao je biti preuredjen tojlet i kupatilo. Kada je zamenjena velikim tusem prilagodjen telesnoj konstrukciji Pavarotija. Prema izvorima preuredjena vila na Senjaku u poslednji cas je otkazana. Po zahtevu Pavarotija u toj vili je instalirana specijalna klozetska solja od 2.8o metara za 3 metra dupeta. Tezina tenorskog asa je 180 kila. Sa mnogobrojnom svitom Pavaroti je poveo i specijalne kuvare., koji ce se brinuti o njegovoj ishrani. Navodi se da je istovar kuhinje i omiljenih sireva, vina , salata i drugih specijaliteta trajao pola sata.Pavaroti je nameran da oproba i nase Srpske specijalitete.
Lucijano je ipak odrzao konferenciju za stampu i na taj nacin do nekle zadovoljio radoznalost sedme sile. U striktnom protokolu konferencije za stampu svaki novinar je imao 30 sekundi vremena da slika Pavarotij i postavi pitanje. Pavaroti je u svom obracanju novinarima izjavio da je svoju karijeru poceo u Beogradu kome se opet vratio. Na pitanje novinara zasto su karte za njegov koncert skuplje no u Dablinu, cije su cene od 120 do 305 evra. Pavaroti je odgovorio da to nije razlog da se koncert u Beogradu nebi odrzao. Organizator je jos dodao da je razlog za tako visoke cene ulaznica otsutnost sponzora i veoma skupih troskova produkcije.Na konferenciji za stampu izbio je i mali incident kada je jedan novinar prisao Pavarotiju da mu da autogram. Bio je u tome sprecen od strane obezbedjenja.
.
Za sam kraj Pavaroti je na molbu novinara, ma da to nije po protokolu kako je izjavio organizator, otpevao odlomak iz Figarove zenidbe.
Bio je zadovoljan sto se vratio gradu u kome je zapoceo svoju karijeru.
Vidanovic

NEKA NEKO KAZE DA NISMO U EVROPI
Sudeci po prvom medjunarodnom sajmu erotike ,koji se odrzava u Beogradu od 26 -29 maja mi smo vec otisli u Evropu. Gosti sajma bice exkluzivne zvezde erotike madjarice devojke kluba X cluziv model . Posetioci sajma osim vizuelnog uzivanja erotike bice na raspolaganju i najrazlicitija seksualna pomagala. Zavrsni dan medjunarodnog sajma erotike uvelicace najperverznija rok zvezda Marija Mensoni plejbevom zurkom. Ko sme da kaze da nismo napredovali bar u tome ako po svemu drugome izostajemo iza clanica Evrope. Za posecenost ovog sajma pobrinule su se i mnoge turisticke agencije, koje ce obezbediti grupne posete sajmu.. Neko se kao sto vidimo dosetio da u ovoj veoma teskoj ekonomskoj situaciji i patnje gradjana Srbije za trenutak odvuce od stvarnosti i pruzi im zadovoljstvo napredne Evrope, da istovremeno i zaradi pare na ulaznicama u iznosu od 500 dinara. Da li je to vrhunac moralnog pada ili uspeh ,na gradjanima je da daju svoj sud. Dok se mnoge zemlje na priredbama, sajmova, te medjunarodne smotre dostignuca predstavljaju svetu svojim uspesima,na kulturnom, ekonomskom i tehnickom dostignucu, Beograd se eto odlucio na na manifestaciju erotike. Ko i zasto je organizovao sajam erotike i sa cijim blagoslovom, pitanje je na koje treba da daju odgovor najodgovorniji ljudi naseg drustva. Po svemu sudeci takva manifestacija nije dopustljiva.To je ocigledan dokaz naseg moralnog propadanja i gubljenja ljudske vrednosti i dostojanstva.
Vidanovic
__________ NOD32 1.1103 (20050520) Information __________

This message was checked by NOD32 antivirus system.
http://www.nod32.com