06 August 2004

Doprinos jevrejskih organizacija satanizaciji Srba

Cenjena gospodo;Onog trenutka kada su Muslimani-Bosnjaci poverili vodjenje propagande jevrejskom lobiju u Americi ,pocela je satanizacija Srba. Silajdzic je bio taj koji je lansirao lobistima: silovanje muslimanki, etnicko ciscenje,naci-koncentracione logore, masakre . Lobisti su to znalacki razradjivali i delovali preko AmerickoJevrejskog Kongresa u SAD. Svim jevrejskim organizacijama upueno je pismo kojim se trazi podrska ne samo Muslimana vec i Hrvata,posto su i Hrvati angazovali istu lobi kompaniju.Pismo Jevrejskog KongresaSAD, dostavljeno je svim jevrejskim organizacijama sirom sveta.U Montrealu,od pocasnog konzula SRJ u to vreme, Kolmana Samuela ,u ime Srpsko Kanadskog Udruzenja, upucen je zahtev da intervenise kod jevrejskih organizacija protiv satanizacije Srba. Jevrejin i jos pocasni konzul SRJ Kolman Samuel, poznati advokat u Montrealu, i ako je po sluzbenoj duznostibio u obavezi da zastupa interese Srba, ostao je neutralan celo vreme hajkeprotiv Srba. U slucaju Kosmeta narocito Jevrejskoj populaciji je predstavljeno da su Srbi okupirali Kosovo.

Vodjenje anti Srpske politike na zapadu bilo je veoma uspesno, posto,Jevreji kontrolisu sve medije. S druge strane Hrvati i Muslimani su bili prisutni u tim medijima. Skoro svaka intervencija od strane Srba tesko je prolazila. U samom startu je blokirana.Da je to tacno naves cu primer dnevnog lista Gazet[Gazette] u Montrealu, cija je sekretarica bilaHrvatica. Kad god sam licno pokusao da intervenisem u vezi napisa o Srbima, kao losim momcima i cim sam se predstavio, odgovor je bio"a vi ste taj Srbin sto mrzite Hrvate i Muslimane". Dakle skoro svaka reakcija sa srpske strane bila je blokirana.Jos je gore bilo kada neko od nase -gore list , javno nastupi i pridruzi zapadnoj satanizaciji Srba. U Montrealu je bio katica za sve Crnobrnja, kojije redovno pozivan kao gost u emisijama kada je bilo reci o Srbima. Pravio je nekakav balans kojim u stvari potvrdjuje stavove zapada. Bilo je i onih direktnih, putujucih placenika iz Jugoslavije , koji bi usvojim nastupima potvrdjivali "istinu " o Srbima. Stojan Cerovic je u Kaliforniji na jednom skupu u reziji jevrejske organizacije izmedju ostalog izjavio da su Srbi genocidan narod i da ih zbog toga treba istrebiti. Takvih je bilo dosta i da niko nije pozvan na odgovornost. U samom vrhu nasih politicara infiltrirani su zapadni placenici, koji svojim izjavama nanose ogromne stete naciji. Nije samo u pitanju Draskovic.Tu je i njegov predhodnik Svilanovic, Batic,Tadic, Kostunica, Marovic,Dinkic,Labus i mnogi drugi nacionalni bankroti.Spomenu cu jednu interesantnu osobu a to je Avramovic,covek od poverenja, koji je zauzimao visoke polozaje u bivsoj Jugoslaviji, a da se malo zna da je taj isti covek od poverenja bio jedan od potpisnika zahteva da se bombarduje Beograd.Ako pod udar zakona, zbog potpisa iz opravdanih razloga, nije mogao da se nadje Jelcin, Primakov, Zirinovski ,mnogi Jevreji i drugi dokazani nasi "prijatelji", zasto Avramovic nije, kada je bio tu na domaku usred Beograda.Podrzavam misljenja projedinaca da treba rascistiti sa kolaborantima unutar zemlje, pa tek onda se okrenuti prema spolja.Rane svoga roda bole vise od tudjina.

Zasto Srbi nisu uspeli da angazuju neku lobi grupu u Americi? Srbi nisu bili organizovani, a drugo nisu imali dovolno sredstava za troskove lobirana. Djindjic je na licnoj populaciji potrosio ogroman novac. Njemu nije bilo stalo do srpskih interesa. Bivsi predsednik Kanade Mulroni za djindjicevu popularizaciju u Americi naplatio je iznos od 400.000 dolara. Druka americka kompanija Djindjica je kostala 350000. Odakle je taj novac Djindjicu moze se nagadjati. Malo je verovatno da je iz drzavne kase. Pre bi se reklo da je to novac od mafijaskih transakcija duvana, procenta od prodaje srpskih preduzeca. Sada neki nasi ljudi u Americi pokrecu ideje o stvaranju lobi u americkom Kongresu, sto je daleko od stvarnosti. Opet je u pitanju novac, koga drzava nema , a srbi nerado drese kese.
Vidanovic

03 August 2004

Gospodine objektivni

---
Gospodine OBJEKTIVNI;
Gde ste bili, sta ste videli i sta izgubili, kakav ste pakao vi trpeli, to samo vi znate. Priznajete sada da je bilo zrtava na svim stranama. Pozivate se na drugove da potvrde vase vidjenje I o onome sto vi imate pojma a drugi ne. Vi zavaravate samog sebe. Gledali ste samo na jedno oko ili slusali samo na jedno uvo. Objektivan novinar mora da gleda na oba oka i cuje na oba uha. Vi ste videli samo sto ste hteli da vidite, ili ono sto ima bolju prodju na zapadnom trzistu. Videste samo Srebrenicu , Ratka Mladica i Radovana Karadzica kao zlocince, pa ih po instrukcijama onih sa zapadai vi prozivate i saljete u Hag.Kako dodjoste do Srebrenice a usput ne videste silne masakre Srba u: Gorazde , Kovacici, Kamenici, Stankovice, Kravice Jezdice, Jasanici, Jezdice,,Kupresu, Cemerno, Milice, Rogatici, Foci, Zvorniku. Nezna im se broj, Grob do groba, masovne grobnice do grobnice. Na hiljade i hiljade Srba civila i neduznog stanovnistva stradalo od Muslimana, Mudzahedina i Ustasa. Kako preko tih i tolikih masovnih grobnica dodjoste do Srebrenice a da usput ne primetiste srpska stradanja. Ne primetiste preostale majke zavijene u crnom, koje lutaju krvlju natopljenom zemljom, cvilci za svojim najmilijim , trazeci njhove grobove. Moze li jedan objektivan novinar da sve to ne primeti i ne rece. Koliko hiljada zivota je izgubljeno u regionu Srebrenice i koliko ih je identifikovano kao Muslimani? Vi ste u njima videli muslimane.
Da ne govorimo o tome sta ste kao objektivni novinar sve morali videti ili cuti. Razlikovati mediske podvale od stvarnih zbivanja na prostorima bivse SRJ.Da ne idemo dalje, zar niste videli, ili culi za stradanje civila u Aleksincu, tu ispred nosa. Niste primetili stradanja Srba, rusenje, njihovih domova, fabrika , bolnica, mostova, obdanista , skola. Bombardovanje Niske pijace i stradanje civila, dece, koja i danas stradaju ud primamljivih sarenih kloster bombi.

Ne primetiste ni reku izbeglica sa Kosova, Srpske Krajine, Kninske Krajine, pogrom Srba sa Kosova 17. i 18. marta 2004. Da ne nabrajam vise. Zar to nisu dogadjaji i siroko novinarsko polje rada da se istaknete i dokazete kao patriota i dicni Srbin.
Sve to odbaciste i Srebrenicu izabraste da dokazete svoj patriotizam umece i objektivnost. Da li ste stavili prst na celo i zamislili sta ste uradili i sta ste postigli Srebrenicom. Prikazali ste sebe kao Brankovica. Stali ste u red Sonje Biserko, Natase Kandic,< Zena u Crn<, Stojana Cerovica i mnogo drugog kukola, posejanog i uzgajanog od zapadnih oraca srpske plodne zemlje. Doziveli ste licnu sramotu i prezir cestitih Srba, koji vas prepoznaju kao Brankovica i izdajnika srpskog roda. Zar je nagrada za vas rad, saka prljavih dolara, vrednija od vaseg obraza, dostojanstva i postenja.

Zasto se ne ugledaste na domace i svetske licnosti, koje uvidese zapadnu nepravdu , satanizaciju Srba, lose momke, rapiste, zlocince, siledzije, sve to odbacise i stadose u front za odbranu Srba. Svi oni ispadose veci rodoljubi i patriote, koji prepoznaju istinu. A vi dokazaste da ste stranac u svojoj zemlji, svrstan u redove najvecih srpskih neprijatelja i izroda.

E vidite ja nisam skupljac informacija vec, covek koji je pratio i danas prati realno sva svetska i domaca zbivanja,branio i danas branim srpsku istinu. Moja preokupacija je da primetim sta se iza kamera rezira, politickim kuhinjama priprema.. Jednom recju borac za srpsku istinu, bio i ostao. Ja i vi smo na suprotnim stranama, A ko je u pravu to prepustimo citaocima da procene.-Vidanovic

PS. Ne rasvetliste misteriozni nestanak poklane Vukovarske dece. Sto se ne ugledaste na Milenu Gaboneli?

EVO NEKIH OD ZAPAZANJA I OCENA CITALACA

GOSPOPera Simic je napravio strahovitu gresku. I natovarice sebi Hag na vrat.
Jer, izletjelo mu je,. on zna gdje se Mladic krio i sta je kojom prilikom rekao. A to su dragocjeni podaci koji mogu dovesti do hapsenja generala Mladica' Posto je uocljiva njegova velika antipatija prema Mladicu, koji je inace za vecinu Srba - heroj, cudi me sta je Pero Simic do sada cekao. Mogao je biti denucijant i pokupiti tih 5,ooo.ooo dolara sa Mladicevop hapsenje. I rijesiti se svih problema.Misl;im, materijalnih.
Zadivljen sam njegovim poznavanjem ne samo Mladica i Karadzica, njihovog karaktera, nego i njihove intime. Jer, saopstio nam je, da je Karadzic htjeo biti OTAC NACIJE, a Mladic NAJBOLJI SRPSKI GENERAL.
Da bi tako nesto znao - mora je biti njihov intimus, pa i vise od toga. A to ce ga takodje odvesti pod istragu Haskog tribunala, ako, naravno, ne pozuri i otkrije gdje se oni krecu, ko im je u pratnji i ko su mu jataci. A mozda je to vec ucinio. Cini mi se da Simic zivi u Bjeljini, u kojoj su vec uhapseni neki pod sumnjom da su Karadzicevi jataci. Dakle, naprijed Pero - ceka te lova do krova!
Usput, ako je to onaj Pero Simic iz Bijeljine, novinar loklanog znacaja, mogu mu poruciti da je njegovim pisanjem nezadovoljan jedan od njegovih ucitelja - Banjo Komljenovi. To ce mu reci, siguran sam, i njegov prvi ucitelj u novinarstvu - onaj drugi Pero, koji je kao honorarni dopismnik raznih listova - bio uspjesniji. Vukasin : Ja nisam Sava Vidanovic, ali possto sam iz dijaspore, osgovorichu vam kako ja vidim tu temu.Da je bilo tako kao ssto priccate, onda bi trebalo da budete zadovoljni ssto neki Srbi nisu bili naivni i priglupi kao vi u ono vreme, kada ste jurnuli na maglu i na vetrenjacce na prvi mig svoga ssefa.Ali ja ne verujem da ste bili na frontu. Jer da ste bili, znali biste da se uopsste niste borili za "srpstvo". Znali biste da ste bili pijuni u nekim Milossevichevim i americckih igrama. Ili u pljacckasskim igrama nekih srpskih pravojnih formacija. Vi ste samo cculi neke pricce o srpskim nesrechnicima koji su zalutali medju nitkove, i glavom platili svoju naivnost; i sada se hvalissete.Bilo je u ono vreme dosta Srba u svetu koji su ccekali da Jugoslavija objavi totalni rat Hrvatskoj; bilo za occuvanje Jugoslavije, makar i kao konfederacije (naravno, sa izmenjenim unutrassnjih granicama), ili za stvaranje Nove Jugoslavije sa srpskim teritorijama. Oni su ccekali da ih otadzbina pozove u otadzbinski rat. Nekada je sspanska republikanska vlada pozvala dobrovoljce antifassiste ssirom sveta da dodju u SSpaniju i brane je od fassista. I mnogi Srbi "iz bogatog sveta" su tada odlazili i ginuli za sspansku republiku. A zassto ne bi za svoju otadzbinu Srbiju? Issli bi sa joss visse zzara. Poziva srpske drzzave, medjutim, nije bilo ! Vi ste se tada "borili za mir". Ali ako ste se borili za mir, zassto Krajissnicima nije recceno da Jugoslavije ne mozze da ih brani ?Kada u sliccnim situacijam nema poziva drzzave, na osnovi ccega bi pojedinci iz dalekog dveta issli u rat ? Ako se drzzava, koja ima silu, ponassa kao da rata nema, kako onda od pojedinca, civila, occekivati da se ponassaju kao da ga ima ? Kada drzzava zove svoje junake, ona se ona prema njima ponassa kao prema svojim sinovima. Kao kada knez poziva junake na knezzevu vecceru. Ali kada se pricca o ratu, a nema knezzeve veccere, onda ne treba verovati ni drzzavi ni njenom narodu ! Kako mozze da se veruje onima koji vode zemlju, i navodno brane je, a odrzzavaju tajne pregovore sa nassim neprijateljima ?Vi ste im verovali. U redu. Prevarili su vas. Ali zassto vi sada nas iz dijaspore prozivate i izazivate na tu temu ? Zato ssto biste voleli da i nas vidite posramljene na tim vassim prljavim NAZOVI-RATISSTIMA. Ne kazzem pobijene nego posramljene. Jer sramota je gora od smrti. Zbog toga ja i sumnjam da ste vi bili tamo. Jer ko dozzivi takve grozote (ne ratne, vech bratske i izdajniccke), taj ne mozze nijednom bratu Srbinu da pozzeli sliccno iskustvo.Jer da sam ja prossao kroz te grozote od izdaje, ja bih se ubio: bilo bi me sramota da i dalje zzivim kao Srbin. Na srechu, bio sam dovoljno pametan da saccekam i da vidim o ccemu se radi. I video sam da i nasse rukovodstvo radi na razbijanju Jugoslavije, zajedno sa Amerikom. Posle toga trebalo je biti idiot pa otichi na ratisste. Ja nisam otissao zato ssto u ono vreme, jednostavno, nisam imao nameru da izvrssim samoubistvo. Na kraju krajeva, nije sva krivica bila u rukovodstvu zemlje. Vodje su samo pratile kako narod disse. I possto narod nije zzeleo rat, ssefovi su i zaigrali na kartu mira, kako bi zadrzzali vlast. I to je savrsseno funkcionisalo godinama. Milossevic i srpski narod su se savrsseno slagali.Dakle, kako smo mi iz dijaspore mogli da branimo "srpstvo" kada ni vi koji ste zziveli u Srbiji niste bili voljni da ga branite ? Mi iz dijaspore ne mozzemo biti vechi pravoslavci od srpskog patrijarha.Ako niste hteli u rat, u redu. Hajde da se suprotstavljamo drugim metodama. Ali vi onda niste hteli, niti sada hochete da se suprotstavljate. Vi hochete da saradjujete sa neprijateljima. U redu. Onda saradjujte. Ali nemojte nas iz dijaspore da prozivate za ovo ili za ono. Vi treba da nosite svoj teret. Mi mozzemo samo da vam priteknemo u pomoch, ali tek kada vidimo da ste vi svoj teret preuzeli na svoja ledja.Ali vi biste da neko drugi ponese vass teret. Tako zaista ne ide.SL - glasnik dijaspore
DSlazem se u potpunosti sa ovim sto je gospodin Vidanovic rekao, samo bih dodala da nije tacno
sto kaze Simic da iza nasega Ratka Mladica ne
stoji nikakav odbor da govori istinu o njegovom liku
i delu. Iza njega zivog, zdravog, ponosnog i jakog
kao stena, stoji celi srpski narod sto najvise
govori o Ratkovom liku i delu. No dobro, verovatno
je ovaj Simic ciljao na neku zvanicnu grupu -
organizaciju koja to radi - i tu se presao. Postoji
jedan nazovimo ga patriotski front: nekoliko
organizacija i raznih pojedinaca koji upravo to cine,
i ne zalazu se samo za Mladica vec za sve generale
koje juri haska inkvizicija.
Njega jure sasovci, "psi rata" i ostala gamad,
a sve sa znanjem i blagoslovom nase kukavicke i izdajnicke vlasti, kojoj se gace tresu od same
pomisli da se sretnu oci u oci sa onima koji bi,
i koji ce svojim zivotom braniti nasega Ratka.
Ali doci ce vreme, samo Boze daj, da ih iz tih
(Kelvin Klajn i Armani) gaca "istresemo".

Vesna Mijailovic
GOSPODINE Petre,Vi ste mozda kako kazete bivsi borac i to je za postovanje, ali dali ste vi zaista merodavni, da svedocite o dogadjanjima kojima niste LICNOprisustvovali. O Vukovaru kazete, mogu vasi drugari da govore, o Srebrenicisamo nagadjate. Gde ste se vi borili? Zasto namne pricate o tome gde ste vi bili, a ne neki drugi. Moja dva brata subila u ratu. Jedan brat (od tetke) kao pukovnik, a drugi (od strica)kao dobrovoljac. Ovaj sto je pukovnik bio je na granici sa Albanijom, a ovajdrugi na tri razlicita mesta po Bosni i Hrvatskoj. Pored toga imam moreprijatelja koji su isto tako ratovali na svim ratistimaod pocetka rasprada Jugoslavije, pa nemojte nam soliti mozakkao da mi ostali ne znamo nista. Ako imate nesto da kazete o Srebrenici,onda morate da dokazete da ste tamo bili i daargumentujete svoje optuzbe.Gospodin Trajkovic koji je bio savetnik Radovana Karadzica,je na ovoj listi, u vise navrata je govorio i ovde i na drugimgrupama, o Srebrenici.Bivsi borci brane nase generale, narocito Ratka Mladicai zivot bi svoj za njega dali, a vi samo kukate i napadate,koji su razlozi za to?Gospodja Ljiljana Bulatovic novinarka i knjizivnica, je provelasve ratne godine sa Ratkom Mladicem i zivi je svedok koja jevelicina i kakav izvanredan ratnik i covek nas Ratko. Napisalaje nekoliko knjiga o njemu, a ja sam eto imala cast i da upoznamtu divnu damu, i veliku Srpkinju koja se bori za istinu o nasim herojima.Majke poginulih boraca, grobovima svojih sinova zaklinjuRatka Mladica i ostale generale da se ne predaju i celo Srpstvoih zaklinje isto tako krvlju svih nasih predaka, pa kako poboguvi mozete ovako nesto da govorite?!------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vidanovicu, vi trcite kao i obicno pred rudu. Ja nisam novinar Pero Simic vec Petar Simic iz Nisa, onaj koji je ucestvovao u ratu. Malo ste u vasem "patriotskom" zanosu pobrkali loncice.Kao borac koji je bio na ratistima u Hrvatskoj i u Bosni, mogu vam reci da mi vasi saveti ili "argumenti" nisu potrebni, jer ja sam bio, video i izgubio.Kada vec pricate o vasem "informisanju", budite posteni , sto ocigledno niste, pa priznahte da neko ko "sakuplja" informacije i neko ko je trpeo ceo pakao, nije jedno te isto. Sigurno je da je bilo zrtva na svim stranama i da nisu samo Srbi krivi, ali je cinjenica da u Vukovaru Srbi nisu stradali samo od Hrvata nego id od Srba. Nemojte da me ucite o necemu o cemu nemate pojma., jer veliki deo mojih drugara bi mogao da potvrdi ko je kome pucao u ledja, i kako su prolazili Ruski i neki drugi dobrovoljci. To bi bila sramota. Srebrenica je kazete izmisljotina i zapadna propaganda. Kada ste to bili u Srebrenici ili Potocarima? 1995 ? S Mladicem? O kojem patriotizmu lupate? Niste mi odgovorili zasto sedite u Kandi i delite savete o "patriotizmu" a niste otisli da branite "srpstvo" i da se patriotski borite. Nije vam se ostavljalo s "trudom steceno bogatstvo". Takve salonske patriote ili komunisticke patriote i dan danas laju a niste ne rade. Umesto sto izlivate svoj "patriotizam" na forumu idite u svetske ustanove i bunite se kod njih za bombardovanje i genocid. Samo sto je tu prpa bato.Ne znaci da se prava slika moze steci na licu mesta, kazete, a gde se ona stice, u fotelji puseci tompuse i pijuci ljutu posle rucka? Kako vas nije sramotaZa koga smo se mi borili? Za takve pevace kao sto ste vi? Komunisticke propagatore? Vi ste bre bruka srpskog naroda