11 February 2004

karic ceni tudjmana

Karic ceni Tudjmana
Bogoljub Karic srpski biznismen nedavno je posetio Zagreb i u intervju
zagrebackom Globusu izjavio izmedju ostaloga da ceni Tudjmana. Svi Srbi
znaju ko je Tdjman i kakav je bio njegov dopronos raspadu Jugoslavije i
progonu Srba iz bivse Republike Kninske Kraine. Samo Karicu nije jasno ko
je Tudjman. Zaboravlja na Tudjmanova nedela i kaze da je dae dosta ucinio
za Hrvatsku. Ako mu nije dobro u Srbiji sto ne trazi hrvatsku domovnicu.

> Ako Bogoljub Karic ceni Tudjmana, sta ce u Srbiji. Neka se preseli u
> Hrvatsku i neka je izgradjuje kao sto je najavio. Ako ceni Tudjmana, da
li
> Karic misli i na etnicko ciscenje Srba Kninske Krajine, gde je u akciji
> Bljesak i Oluja,ocistio Hrvatsku od Srba. Pobio i proterao konstutativan
srpski narod,unistio i
> zapalio njihove domove,zabranio njihov povratak. Zar je to zasluga koju
> Karic ceni kodTudjmana. Zaboravio je da ga je Milosevic nacinio Karicem i
> njegovu imperiju i umesto da svoj kapital ulaze u Srbiju, on joj okrece
> ledja.Sit gladnome ne veruje.Karic ne oseca patnju i glad srpskog naroda
na
> cijim grbacama je stekao danasnji imetak. Njegov "posteni" rad je poznat
> narodu i vlastima od ranije. Koliko i kako je ostetio drzavu on to
najbolje
> zna. Zna se i to da se postenim radom milioner preko noci ne postaje. Neka
> se seti samo afere oko kupovine kuce u Uzickoj preko puta dvora i neka ne
> misli da svet nezna pravu istinu. Jednoga dana ce doci i Karic na red da
> objasni svoj "posteni" nacin kako je izrastao u najveceg kapitalistu
> socijalistickog poretka u Srbiji.
> Vidanovic
>Posalji ovu repliku moderatoru | IP: Logged

12-02-2004 04:01Vremenska zona je GMT. Trenutno vreme u Srbiji i Crnoj Gori je 04:01 .


Prethodna tema Sledeca Tema

10 February 2004

revizija lazi

revizija lazi
Uzroci agresije SAD i Velike Britanije u svetu, rezultat su neistine i obmane obavestajnih sluzbi i pojedinaca sa katastrofalnim posledicama pojedinih naroda. Pocev od Markale 1, Markale2,Racka, irackog naoruzanja za masovnu destrukciju govore o ikonstruisanim lazima kao povod za oruzanu agresiju.Ovom prilikom zadrzacu se na slucaj Racka kao direktnog povoda za agresiju NATO na Jugoslaviju.

Patolog Slaviša Dobrièanin o obdukcionom nalazu žrtava u Raèku istice


Da su"Ranta i Voker lagali o broju žrtava, vrstama povreda, lagali su o pripadnosti i nacionalnosti ubijenih, kao i o motivima borbi". U oruzanom sukobu izmedju pripadnika OVK i srpske policije poginulo je 45 osoba.U izvestaju Dr. Rante i Vokera se pominju samo 40 ubijenih"civila".Prema Izvestaju Dr Dobricanina bilo je45, medju kojima i 5 neobrezanih, sto je dokaz da je medju zrtvama bilo i Srba.
Poatavlja se pitanje sta je zaista motivisalo DR. Rante da cak i posle svedocenja u Hagu promeni svoje misljenje. Mozda odluka Busa i Blera da se preispitaju izvestaji obavestajnih sluzbi SAD i Britanije na osnovu kojih je usledila agresija na Irak, te da bi umanjila svoju odgovornost u slucaju Racka ako bi se poteglo i to pitanje.Postupak Busa i Blera bi bio signal za organe nove vlasti u Srbiji da zatraze odgovornost za lazne izvestaje Rante i Vokera. Posledice laznih izvestaja su dobro poznate citavom svetu. Za razorenu zemlju,hiljadama nevinih zrtava, nekoliko stotina hiljada prognanih Srba sa Kosova, svakodnevnih ubistava i otmice Srba ipak neko treba da odgovara. Vreme je da nova Vlada zauzme cvrste stavove ,da pitanje agresije i status Kosova uvrsti u svoje prioritetne zadatke.
U najvisim vrhovima Evropske Unije sve se cesce cuju misljenja o nezavisnom KiM. Venecijanska komisija kao organ saveta Evrope za ustavna prava, za resenje Kosmeta istice Ustav SFRJ iz 74. cije su pravo na otcepljenje koristile bivse Jugoslovenske republike.
Sef grupe za zapadni Balkan Doris Pak, poznata kao mrzitelj Srba, se zalaze za reviziju Dejtonskog sporazuma ciji bi prioritet bio diskreditovanje SDS u RS, gasenje entiteta i najzad ukidanje Republike Srpske.Zalaganje Doris Pok ide u prilog nezavisnom Kosovu U tome ima podrsku i administratora Pedje Esdauna.
U koliko bi doslo da revizije Dejtona i ukidanje RS, to bi znacilo stavljanje tacke za pozitivno resenje KiM i eventualnu kompenzaciju na racun izgubljenih teritorija na Kosmetu, koja se u vrhovima Evrope pominje kao moguca varijanta..To prakticno znaci svi Srbi u USD su samo neostvareni snovi.

Revizija Dejtonskog sporazuma i gasenje entiteta prema analizi politologa zatvara vrata za bilo kakvu varijantu za KiM osim nezavisnosti.
Gubljenje KiM za Srbe znaci nestanak nacije i istoriskog pamcenja. Izgubismo drzavu, zbog losih izdajnickih poteza nasih politicara.Gubljenjem KiM smo na sigurnom putu da nestanemo kao nacija. Ko sme potpisati takvu smrtnu presudu srpskom narodu i da li to sme dopustiti srpski narod? Vreme je da se sagledaju prioriteti i interesi srpskog naroda i odbaci anti srpska pogubna politika.Na potezu je nova Vlada i Skupstina Srbije.
vidanovic

otkaz zbog istine novinarki RTS

Otkaz zbog istine novinarki RTS
Direktor RTV Srbije Crkvenjakovic,svojim podajnickim postupcima dosadasnjoj marionetskoj Vladi Srbije, ozbiljan je kandidatza listu kandidata odgovornih za svoje postupke.

Otpustanjem novinarke Svetlane Petrusic ,urednika dokumentarne emisije - Kosovo i Metohija od drzave do enklave -samo zato sto je govorila istinu,Crkvenjakovic ne zasluzuje da bude na celu drzavne televizije. Novoj Vladi predstoji veliki zadatak ciscenja bivsih podobnih za svopje postupke i sakrivanje istine, kao suportera marionetske Vlade u sprovodjenju zapadne politike u Srbiji.

Dokumentarna emisija Kosovo i Metohija od drzave do enklave , koja je imala za cilj da prikaze realnost na KiM, pretrpela je izmene po naredjenju Crkvenjakovica. Izvesni spotovi , po naredjenju Crkvenjakovica se nisu smeli prikazati javnosti.
Izmedju ostalog ,kako navodi autor emisije, Svetlana Petrusic ,snimci detalja o zatvaranju TV ekipe ,maltretiranju, oduzimanu putnih isprava , snimljenog materijala i izivljavanje policajaca Kosova, po nalogu Crkvenjakova ti detalji su brisani iz emisije.
Ekipa zajedno sa Svetlanom Petrusic nakon 5 sati provedenih u zatvoru pustena je na intervenciju KFOR-a. Mnoge istine o Srbima Kosmeta sakrivene su od ociju javnosti svemocnim Crkvenjakovicem.

Tu nije kraj. Novinarka Svetlana Petrusic pozvana je kao gost TV Ard da iznese svoje utiske o situaciji na Kosmetu. Govoreci istinu, nakon toga kaznjena je otkazom.Crkvenjakovic je potpisao otkaz sa obrazlozenjem, sa obrazlozenjem da vise nije potrebna.
Zar se mogu tolerisati takvi postupci direktora drzavne televizije i da li i dalje moze ostati na celu te kuce.? Predlazem javnosti da se pokrene lista osoba koje su u proteklom periodu, zloupotrebile svoj polozaj, dokazale svoju izdajnicku ulogu i anti srpsko delovanje, sa preporukom nadleznima u novoj Vladi, da se udalje sa dosadasnjih pozicija ,pokrene postupak krivicne odgovornosti i zasluzeno kazne.Nagrade oni koji su ipak svojim radom u takvim uslovima jednoumlja drzavne rezimske televizije, doprineli da zracak istine ipak dopre u javnost.Takvo priznanje svakako zasluzuje novinar Svetlana Petrusevic, kao borac za istinu.
Vidanovic