12 January 2007

Javna promocija nezavisnog Kosova

JAVNA PROMCIJA NEZAVISNOG KOSOVA

U poslednjoj emisiji RTS- OKO, voditeljka programa gospodjica Kovacevic na predstavljanju stranaka za parlamentarne izbore 21. januara,pored direktnih ucesnika u emisiji dala je prostora i predsedniku opstine Presevo, Albancu da se direktno preko RTS ukljuci u program i na jedan neuobicajeni agresivni nacin promovise nezavisnost Kosova. Po obicaju kako to voditeljka Kovacevicka zna, ni jednog trenutka nije prekinula govornika. Pustila ga je da do kraja iznese zvanican stav Pristine i biraca albanske nacionalnosti Preseva o buducem statusu Kosova..
Da li je rec o zvanicnom stavu RTS,vlade Srbije ili licnog stava voditeljke Kovacevicke, za predstavljanje albanske strane, bez ucesca Srba,neka citaoci zakljuce.Ako je rec o demokratiji, potvrdi javnosti i evrpskoj uniji da je Srbija u domenu

Ni jedna drzava, ni jedan drzavnik, ni jedno javno glasilo nebi dopustilo da se javno promovise otcepljenje i komadanje svoje teritorije kao sto je to prikazano u emisiji OKO sa voditelkom Kovacevickom. Da je rec o gostu emisije Vucicu, ili Dacicu, Kovacevicka bi pokazala svoje pravo lice i nepomirljiv stav sa Radikalima i Socijalistima kao nacionalistima, protivnicima demokra, DS i DSS. Ovako ispade da Albanci, kao vecinsko stanovnistvo Kosmeta imaju pravo na svoju nezavisnu drzavu.Albanci presevske doline imaju pravo pripajanja nezavisnom Kosovu.

Ako je rec o demokratiji, da li bi u tom slucaju dato mesta Srbima na TV Pristine da javno iznesu svoje misljenje o stavu Kosova, o svakodnevnim napadima na preostale Srbe na Kosmetu, njihovom progonu, paljenju domova i bogomolja. Zivotu u geteu iza zica bez struje I osnovnih prava na zivot. To se ni slucajno nebi desilo, niti bi to bio predmet nedemokratskih pojava krsenja ljudskih prava.

Pitam se kako je moguce da uredniku programa RTS i direktoru Tijanicu se mogu potkrasti takve greske, otvorene anti srpske propagande. Do duse stav direktora Tijanica prema Kosmetu je poznat. Svojevremeno je zabranio dokumentarne snimke srpske novinake sa Kosmeta i izjave date nemackoj TV, nakon cega je istu osobu cekao otkaz iz TVS. To sigurno se nece desiti Kovacevicki sto je dopustila javnu promociju otcepljenja Kosova bez da je kao balans u emisiji pozvala i Srbe Kosmeta , koji takodje imaju sta da kazu, kada je u pitanju Kosovo.

O stavu Kovacevicke i njenom drskom ponasanju prema odredjenim liderima politickih partija Srbije Vucicu i Dacicu narocito, nakon emisije u kojoj je bio gost Dacic , pokazala je svoje nevaspitanje i prepotentnost, kojim povodom sam se obratio otvorenim pismom Tijanicu sa zahtevom da se pozabavi pitanjem Kovacevicke. U demokratkom i kulturnom svetu prozvani se oglasi bilo kako. O cemu je zapravo rec kada je u pitanju Tijanic, kome nije stalo do misljenja gledalaca , nije tesko zakljuciti. Ponasa se kao bog na RTSuz blagoslov Kostunice, koji ga postavio na tako odgovorno mesto za koga misljenje gradjana je mlacenje prazne slame.Dali je rec o vaspitanju ili buduca nova vlada metlom zaviri u svaki cosak i pocisti nagomilani talog.
Vidanovic