26 December 2006

Verujete li predizbornim obecanjima

VERUJETE LI PREDIZBORNIM OBECANJIMA?

Sa odbrojavanjem dana do odrzavanja parlamentarnih izbora, svakim danom se sve jace zahuktava predizborn kampanja liderta politickih stranaka Srbije.Obilaze se gradovi Srbije, pljuste obecanja koja nemaju realnost za ostvarenje. U obecanjima nista novog do ranijih lazi, koje se i ovoga puta ponavljaju.Ako su politicari kratkog pamcenja da su svoja obecanja shvatili samo kao predizborne zelje i prevare, biraci dobro pamte sta im je do sada obecano a sta od toga ispunjeno. Od 5. oktobra 2000. obecano je mnogo sto sta a da nista nije ispunjeno. Opravdanje je krivica proslosti i nasledje predhodnog rezima.
Obecanjima nema kraja. Ako se narod zapita zasto se do sada od tolikih obecanja nije nista ispunilo a skoro svi terciraju da sada kada dodju na vlast, preporodice Srbiju. Srbijom ce poteci med i mleko.

Najrazmetljiviji u obecanjima je lider G17plus koji obecava da ce resiti pitanje nezaposlenosti, likvidirati korupciju i kriminal , omoguciti bezuslovne kredite za resenje stambenog pitanja i privatnog biznisa do 10000 evra.Sta je Dinkic do sada radio, kada je imao vlast u rukama, zasto nije nista od obecanja ostvario. Kako ce mu narod verovati da sve to ostvari ako bude ponovo dosao na vlast, Da li biraci mogu verovati coveku koji je za svoje vladavine ostavio 1200000 radnika bez posla likvidacijom, ili prodajom firmi. Ako je u planu da se jos 800 firmi likvidiraju, predvidja se da ce najmanje jos 100000 radnika ostati bez posla, kako ce to pitanje tek onda resiti.?. Da li radnici koji su trenutno bez posla mogu verovati Dinkicu da ce im omoguciti zaposljenje.? Ta obecanja nicim nisu obrazlozena, kako i na koji nacin ce Dinkic ispuniti obecanja. Kako se moze verovati coveku ogrezlom u korupciji i kriminalu, da ce se obracunati sa kriminalcima, kada je i sam dokazani kriminalac. Oruzjem upadao u banke i likvidirao ih i opljackao..Novac sa Kipra kome je usao u trag obecavao da ce biti vracen u zemlju. Tom novcu se gubi svaki trag. 16 miliona dolara je umesto u Srbiju zavrsilo na sifrovanom racunu Mladjana Dinkica u Svajcarskoj. . Dinkicev dobar ucitelj je ujak Miroslav Miskovic, jedan od najbogatijih tajkuna Srbije, koji ga naucio zanatu kako se krade

O svojim greskama i lopovluku, obecanjima i neuspesima ni govora. Ne prica o dugu od 19 milijardi evra inostranstvu, kojim je zaduzio zemlju, kako ce se taj dug vratiti inostranstvu. Na sva usta trubi kako je ostvaren defizni priliv od 4, milijardi evra od prodaje najunosnihih firmi u zemlji, a ne iz realnih izvora jacanjem privre i ekonomskog rasta.Koliko je para na ime provizija i namestaljki od prodaje firmi strpao u dzep, misli da svet nezna.I pored svega toga smatra da zasluzuje da bude ponovo biran.. Prema svojim zaslugama po javnom mnenju nema sansi da progura census.

Za Dinkicem nista ne zaostaje ni lider DS Boris Tadic, koji izmedju ostalog stavljanjem potpisa na ulazak u Partnerstvo za mir tvrdi da je Srbija usla u dvoriste Evrope i da ce ako bude formirao vladu za vreme njegovog mandata Srbija postati clan Evropske Zajednice. Srbija mora ispuniti sve obaveze prema Hagu i Evropskoj Zajednici. Da bi se to postiglo. Znaci jos veci bol ocekuje srpski narod.Tadiceva preokupacija je Evropa po svaku cenu. Stavljanem potpisa na ulazak u Partnerstvo za mir, omogucio je otvaranje kancelarije NATO u Beogradu sto se u nizu vec potpisanih sporazuma o saradnji sa SAD i NATO najavljuje prolazak stranih trupa kroz Srbiju, cime se smatra kraj srpske nezavisnosti i definitivna okupacija Srbije. U pogledu Kosmeta Tadic istice saradnju sa SAD, zemljom koja je cvrsog stava da Koset postane nezavisna drzava.Tadic tvrdi da je Kosmet sada blize nezavisnosti nego bilo kada ranije, ali ce se boriti diplomatskim putem da Kosmet ostane u sastavu Srbije.Ratnu opciju ne spominje, jer zna da za to nema vojsku. Pobrinuo se blagovremeno da vojsku Srbije likvidira. Za srpsku bezbednost Tadic racuna na NATO snage, gubeci pritom iz vida da su NATO snagese okupirale Kosmet i da su njihovi saveznici Albanci u cijoj odbrani su i izvrsili agresiju na Srbiju.Tadicev stav prema zapadu je poznat kao najmarionetskiji clan srpske vlade. Njegova kicma se davno nakrivila stalnim povijanjem prema zapadu. U svojoj predizbornjoj kampanji Tadicev prioritet je Evropa po svaku cenu, bez objasnjenja sta Srbe ceka ulaskom u Evropu. Negovo nacelo u predizbornoj kampanji je izgradnja demokratskog drustva i evropskog standarda..

Legalista Vojislav Kostunica u predizbornoj kampanji rezimira dosadasnje postignute rezultate. Po njemu za vreme njegovog mandata,Srbija je postala cvrsta stabilna drzava zasnovana na Ustavu, kojim je pitanje statusa Kosmeta regulisano kao neotudjiva teritorija suverene drzave. Osvajanjem vlasti na predstojecim izborima nastavice dalji razvoj demokratske Srbije. Njegova odbrana i ocuvanje Kosmeta je pravda, koja se temeli na rezoluciji SB1244 i medjunarodnog prava. Kao legalista u svom dosadasnjem radu u funkciji predsednika SRJ i presednika vlade SCG , istakao se krsenjem Ustava Srbije i Povelje SCG, time sto je dozvolio izmenu zakona o isporuci gradjana SRJ inostranstvu i sto je saglasnoscu dozvolio ocepljenje Cene Gore od zajednice sa Srbijom. Hapsio je srpske branioce i heroje u agresiji Nato. Primoravajuci ih da se dobrovoljno predaju Hagu i time ih proglasava specijalnim herojima za ocuvanje Srbije.

To nisu negovi jedini gresi kao legaliste. Dozvolio je da u njegovoj vladi korupcija i criminal dostignu vrhunac. Mafija i korupcija cveta Srbijom a da nicim nije stao na put korupciji i kriminalu.Bojeci se pada manjinske vlade njegov cabinet je radio nekontrolisano. Najvece diplomatske stete Srbiji naneo je njegov minister inostranih poslova Draskovic pa Dinkic i podpredsednik vlade Dulic. I Kostunica kao i Dinkic Tadic i Draskovic isticu svoje zasluge da se ponovo nadju na cello Srbij i ponovo zadobiju poverenje biraca. Ako biraci Srbije imaju slabo pamcenje i predju preko svega sto im se desilo za vreme vladavine DOS, verujuci u sve dosadasnje lazi, ako zmureci glasaju 21. januara moze im se desiti i da pobede na izborima i u koaliciji sa DS formiraju ponovo kvislinsku vladu.

U celoj predizbornoj kampanji, lider LDP Ceda Jovanovic , zvani prasak je najveci optimista da ce sa svojim pristalicama pobediti na parlamentarnim izborima. Imajuci u vidu ko je Ceda prasak i clanovi koalicije Canak, Batic Natasa Micic i Protic,a posebno pristalice birackog tela, homoseksualci i lezbejke, veliko je pitanje da li ce pregurati census. LDP trosi najvise sredstava ostvarenih trafikom droga i pomoci Amerike i kosovske mafije. Na beogradskim TV kucama se stalno vrte predizborni propagandni spotovi propraceni poznatim akordima pesme homoseksualaca Amerike –Ljubav je u vazduhu. Cedin stav u pogledu Kosmeta u predizbornoj kampani je nezavisnost Kosova i Vojvodine. Sam nastup Cede praska odaje utisak da je rec o jednoj nezreloj temperamentnoj osobi pubertetskog doba , koji usiljeno nastupa u kampanji s namerom da fascinira glasace. Osim njegovih pristalica homoseksualaca, lezbejki i drogerasa ni jedan covek pri cistoj savesti Cedi prasku nece dati svoj glas.Koliko pedera, drogerasa i lezbejki trenutno ima u Srbiji , videce se na izborima.

Predsednik SPS Dacic posle izbora za predsednika SPS na poslednjem kongresu, pokusava da povrati renome partije i ono sto je SPS izgubila pogresnom politikom i podrskom klimave vlade Vokjislava Kostunice.Dacic se odraca socijalno obespravljenim slojevima, penzionerima, radnicima, borcima i studentima. Dacic ev predizborni slogan je USPRAVI SE SRBIJO. Pokusava da konsoliduje partiju i postigne pozitivne izborne rezultate. Tvrdi da ni jedna vlada Srbije nece biti formirana bez SPS. Dosadasnja ispitivanja javnog mnjenja pokazuju da je SPS na vratima cenzusa.

Radikali su dosta samouvereni i sigurni u pobedu. Radikali su najveca politicka partija Srbije i ako ne dobiju 50+1 % na narednim izborima nece moci da formiraju vladu u koliko i dalje ostane uobicajena praksa u « demokratskoj « Srbiji da ne formira vladu partija sa najvise osvojenih glasova, vec udruzena koalicije. U svom obracanju ostale politicke partije smatraju Radikale nacionalistima i neprijateljima srpskog naroda. Veliki protivnici Radikala su SAD i Evropa, koje smatraju dolazak Radikala na vlast, skretanje Srbije s puta Evropske integracije i okretanje Rusiji.

Biraci su do sada imali gorko iskustvo sa DOS i sadasnjom garniturom na vlast.Ako misle svojom glavom, sumiraju rezultate dosadasnjeg rada DOS, dovodjenje zemlje do bankrotstva, nezabelezenu placku drzave, carovanje mafije, korupcije i lopovluka, nezaposlenost, privredni kolaps zemlje, nagli pad standarda moze biti pravi izbor da svoj glas daju Radikalima i ubedljivo pobede na izborima.
Sekretar Radikala Vucic je u predizbornoj kampanji najavio obracun sa mafijom i korupcijom istakavsi da ce kada dodje na vlast prvo uhapsiti Dinkica pa tek sve ostale lopove i tajkune.

Ostale politicke partije, racunajuci i SPO po svim predvidjnjima nemaju sanse da proguraju cenzus.
Jasna poruka biracima je : ne nasedate praznim obecanjima u predizbornoj kampanji. Ne glasajte ponovo za one ciji su vam »uspesi » dobro poznati. U koliko vas pamcenje slabo sluzi i verujete do sada vise puta ponovljenim lazima za prosperitet i demokratski razvoj Srbije kojim je trebalo po obecanju da ulicam Srbije do sada potece med i mleko, budite sigurni da nece ni u buduce. Ako ste svim tim dostignucima zadovoljni, ukazite im ponovno poverene na izborima da im date sansu da vas definitivno dokrajce,.kao naciju i drzavu, likvidiraju sa lica planete.Zapamtite braco Srbi sudbina drzave Srbije i naroda je u vasim rukama.
Pozdrav
Vidanovic