16 August 2006

ko je pobednik

KO JE POBEDNIK

Rezolucijom Saveta Bezbednosti UN od 12 .avgusta prestala su ratna dejstva izmedju Izraela I Libana. Obicno u ratu postoji pobednik I porazeni. U ovom tridesetodnevnom ratu obe strane isticu svoju pobedu. Snage Hazbulaha tvrde da su po prvi put u sukobu sa Izraelom pobednici, dok Izrael tvrdi da su razbili ‘ teroristicke’snage Hazbulaha. Sudeci po civilnim zrtvama na Libanskoj strain je proliveno vise krvi.Ali kazu to nije pobeda vec zlocin nemerljivih razmera prema golorukom narodu. Zrtve se broje naLibanskoj strani vise od 1000, dok sa Izraelske strane gubitci su minimalni negde oko stotinu. Mnoga sela i gradovi na Libanskoj strani su u juznom delu Libana sravnjeni sa zemljom, infra struktura totalno unistena. U cemu je onda isticanje pobede s jedne i druge strane? Realno gledano teritorija Izrajela je po prvi put zasipana kacusama Azbulaha i stvarana panika kod IzraelacaTrpeli su gubitke u ljudstvu I razaranju,do duse u manjem broju, ali kako je neko smeo da digne ruku na Jevreje.
Njihovi domovi su takodje ruseni. Po prvi put se cuju misljenja da su I pored tako malih gubitaka ipak Izraelci moralno porazena strana.
Nisu ucutkali , niti unistili snage “terorista “Hazbulaha, kako ih nazivaju. Na protiv Hazbulah je ostao neunistiv, dobio masovnost i simpatije naroda. Libanski narod je ostao jedinstven uz Hazbulaha. Svaki Libanac , svaki kamen u Libanu postao je Hazbulah. To potvrdjuju ogorceni povratnici na zgarista svojih domova, koji su morali u zbeg za vreme trajanja Izraelske agresije. Izraelska armija od 40000 do zuba naoruzanih vojnika i savremenom ratnom tehnikom, tenkovima i borbenom avijacijom, raketama , nije ostvarila ciljeve izraelske vlade. Po odluci SB UN morace da napusti osvojene libanske teritorije.

Sudeci po zapadnim medijima izrael je uvek u pravu :
Ima pravo da se brani, nikad prvi nije zapoceo sukob.Arapi su prvi koji su pocinjali napad na Izrael.Izrael se samo brani i vrsi odmazde.Arapi nemaju pravo da ubijaju Izraelce. To je terorizam kome je od strane USA objavljen rat. Izrael je taj koji daje svoj doprinos tom proklamovanomratu. U slucaju da Izrael pretera u ratnom vandalizmu stupa na scenu reakcijja medjunarodne organizacije UN.Do sada Izrael nije ispostovao ni jednu rezoluciju SB. UN. Ovom prolikom Izrael se odlucio na postovanje poslednje rezolucije o prekidu ratnih dejstava u tridesetodnevnom ratu sa HaAzbulahom.To svakako nije bez razloga. Da li ce Izrael ispostovati tu rezoluciju do kraja tesko je nagadjati.

Niko nema pravo da ubija, kidnapuje niti zarobljava izraelske vojnike i civile, dok Izrael nema nikakvih ogranicenja. Po nahodjenju moze ubijati rusiti, paliti sve sto je tudje pod izgovorom borba protiv terorizma.U tome Izrael ima siroku podrsku SAD i zapada i ne podleze nikakvoj odgovornosti. U nihovoj « bibliji »Talmud stoj, da Jevreji mogu da ubiju svakog ko nije Jevrejin. Siluju i pljackaju ne Jevre i da ce biti gresni za svoja dela dok sunce ne zadje.

U ovom ratu videli smo da je sukob izbio zbog navodne otmice dva izraelska vojnika I da je zbog toga stradalo preko 1000 Libanaca. Koliko je samo zarobljeno ili kidnapovano Libanaca i Palestinaca civila, na hiljade njih, koji i danas bez osude came po izraelskim zatvorima i to pitanje odgovornosti niko ne postavlja, niti da stane na put krsenju ljudskih prava od strane Izraela. Jevreji poput Hitlerove teorije o arijevskoj nemackoj rasi su predodredjeni da zive a da svi ostali budu njihove sluge.
Jevreji, ili bolje reci Cionisti su naseljavali palestinske zemlje, s namerom da osnuju na tudjoj zemlji svoju drzavu sto su najzad 48. godine Britanci i Amerikanci osnovali Izrael na teritoriji Palestine sa Ben Gurionom na celu, sa jednim od najokrutnijim cionistom.Palestinci i Libanci su proterivani sa tih prostora. Od tada do danas ne prestaju borbe tih naroda za povratak svojih teritorija. Ucenama, scenarijama I zakulisnim igrama Cionisti I njihove organizacije pridobijali naklonost velikih sila. Cine to I danas u ostvarivanju svojih ciljeva.

Balforovom deklaracijom od 1916 formirana je od strane zapada Izraelska drzava kao dug za uvlacenje SAD u prvi svetski rat protiv Hitlera. To je zasluga Cionista koji su iscenirali potapanje americkog broad Luzijanije od strane Britanije kao delo Nemacke zbog cega su SAD usle u Prvi svetski rat.

Dobre odnose Amerike I Arapa cionisti su narusili ubijanjem americkih vojnika za sta su optuzivali Arape I na taj nacin pridobili naklonost Amerike.Takvih scenarija I podvala je dosta.
Mnogobrojne cionisticke organizacije:ADL,Aipas,Zoa,AJC I Mosad zajedno sa medijama u rukama Jevreja u SAD su od velikog uticaja na americki kongre I kreiranje americke politike u svetu, specijalno na bliskom istoku.Americki Kongres je pod okupacijom Jevreja. Zato u danasnjoj spoljnoj politici Amerike I zapada ne vlada Pravda I zakonitost vec sila jaceg.
Na Bliskom istoku Jevreji imaju pordsku Vasingtona, da imaju pravo da se brane I pod tim geslom vlada sila jaceg, bez respekta prema nikom u okruzenju. Sve resavaju silom I oruzjem, bez osude javnosti. Palestinci I Libanci su veciti krivci.
Vidanovic