06 August 2006

NAJNOVIJI SNIMCI O SRPSKIM ZRTVAMA U OLUJI
Jedanajest godina se cekalo pa da snimci o stravicnim zlocinima nad Srbima u Oluji tek sada budu obelodanjeni.. Pod pritiskom medjunarodne zajednice ti snimci do sada se nisu smeli objaviti. Valjda zato sto bi pale u vodu zapadne tvrdnje da su samo Muslimani i Hrvati zrtve a Srbi zlocinci. U Oluji 95. godine desio se strasan zlocin nad Srbima na putu Glina Dvor. Zlocin je pocinila hrvatska jedinica , takozvana CRNA MAMBA i odred pripadnika 5. korpusa armije BIH zvani HAMZE. U koloni izbeglica na putu Glina- Dvor u Oluji 95 na najzverskiji nacin ubijeno je 400 civila. Masakr civila potvrdila je i Veritas. Stravicni snimci su obelodajeni za vreme pripreme 11-to godisnjice od Oluje.

Ovim Hrvatsko –Muslimanskim zlocinima nad Srbima ne ide u prilog zapadnim mocnicima I vermin pomagacima,Natasi Kandic i Hrvatici Sonji Biserko, koje su dosada videle samo zlocine nacinjene od Srba nad Muslimanima i Hrvatima. Setimo se samo Srebrenice i akcije Skorpiona i njihovih optuzbi na racun Srba, da su Srbi jedini zlocinci i da cela srpska nacija zbog toga mora poneti pecat genocidnog narpda. Nastupalo se u ime pravde i humanosti, borci za ljudska prava. Vrsen je strahovit pritisak na medjunarodnu zajednicu i haski tribunal da krivci moraju biti privedeni sudu pravde i odgovarati za svoje zlocine. Pitam se sta ce sada Sonja Biserko i Natasa Kandic reci o ovim najnovijim snimcima o masakru nad Srbima. To i nisu jedini snimci koji su predoceni svetu.
Najnoviji zlocini nad Srbima u Oluji, koji su obisli svet padaju u trenutku proslave 11-to godisnjice proslave Oluje u kojoj su oslobodjeni poslednji delovi Hrvatske teritorije. Pokorena je Republika Srpska Kraina. Prognano preko 200000 Srba sa vekovnih ognjista,pobijeno oko 3000 civila. Popaljeni srpski domovi. Imovina unistena. Od konstutativnog naroda Hrvatske Srbi Kraisnici su pretvoreni u nacionalnu manjinu. Vecina proterani sa svojih ognjista, koji od tada do danas traze svoje pravo na imovinu i povratak.
. Medjunarodna zajednica i hrvatska vlast cini sve da se onemoguci povratak Srba izbeglica. U Hrvatskoj je ostalo negde manje od 4% srpskog stanovnistva. Da bi opstali i ostali, Srbi na tim prostorima moraju se u vecini slucajeva odreci srpske nacionalnosti, primiti katolicanstvo i Hrvatsku nacionalnost. U koliko i neko od izbeglih Srba odluci da se vrati docekuje se kamenicama, paljenjem kuca i najcesce ubistvom.. Cini se sve da se Srbi zastrase i odustanu od namere da se vrate na svoja ognjista.

Kuce koje nisu popaljene naseljene su Hrvatima iz Bosne. Oduzeta stanarska prava bez obaveze na dodelu novih stanova. Mrzne prema Srbima se u hrvatskom stanovnistvu svakodnevno podgrejavaju. U oci proslave Oluje predsednik vlade Sendera je izjavio da ce se u 2007. godini odrzati meddjunarodna konferencija na kojoj ce se raspravljati o ukidanju Republike Srpske.

Predsednik RS,Cavic je u odgovoru na Senderakov komentar dodao da u koliko dodje do rusenja Dejtonskog sporazuma i ukidanja RS, Srbi RS ce se okrenutu svojim putem. Cavic je takodje potvrdio da se na MUP RS od medjunarodne zajednice do sada vrsio strahovit pritisak da se ovi snimci, masakri Srba u Oluji ne objavljuju. Cavic je potvrdio da su ti najnoviji snimci dostavljeni haskom tribunalu sa zahtevom za pokretanje postupaka protiv zlocinaca. Ocevidac svedok masakra Srba u Oluji , koji se slucajem spasio, kaze da ce se rado odazvati sudu da potvrdi taj strasan zlocin. Vekaric, potparol javnog tuzilastva u Beogradu istakao je nadleznost hrvatskog tuzilastva da pokrene istragu protiv pocinioca zlocina.

Kako je najavljeno da ce ucesce u proslavi Oluje uzeti i Srbi na teritoriji Hrvatske,po preporuci Tadica da se moraju ponasati kao gradjani drzave Hrvatske i postovati obicaje i zakone, ipak nije bilo masovnog odziva. Srbi su masovno otisli na vikend van grada. Pa ipak bilo je i onih koji su zaboravili svoje poreklo. U protokolarnom delu proslave u Kninu, uzeli su ucesce : zamenik gradonacelnika Knina Dragan Jerkovic, clan gradskog odbora Sonja Kosijera i potpredsednik gradskog veca Rade Simic. Oni smatraju da su to ucinili za dobrobit srpskog naroda, kako su se dogovorili na regionalnom nivou CDCC. Kao izvrsna vlast u Kninu izvrsili su svoju obavezu. , isticuci da su svesni rizika. Od naroda Kajine su osudjeni kao izdajnici. Svakako je to jedino sto im se moglo desiti. Nece im smetati kao ni mnogima koji su pocasceni tim imenom da i dalje sluze naredbodavcu. Ucesnici proslave se pokrivaju i savetom predsednika Tadica da se lojalno odnose prema drzavnim vlastima Hrvatske ciji su drzavljani.

Zvanican stav o najnovijim snimcima dospeli u javnosti o zlocinima nad Srbima u Oluji 95. godine, nije se cuo od najviseg politickog vrha Srbije, Tadica, Kostunice i Draskovica. Vazno je da su navodni zlocini u Srebrenici osudjeni i udostojeni licnim prisustvom.. Za komemoraciju srpskim zrtvama u Bratuncu narednih dana nije bilo vremena niti nacina da se cuje rec osude i utehe porodicama poginulih. To je suprotno politici zapada.Njima nije stalo do srpskih interesa i obavezama prema naciji.