31 March 2006

BRANKOVICI

BRANKOVICI

Smrt jednog od najpoznatijih Brankovica novijeg izdanja Milana Babica u sevinigenskoj kazamati zvanicno jos uvek nije objasnjena. Nagadja se da je Babic izvrsio samoubistvo, ili da je ubijen. jos uvek je nepoznanica Po jednoj verziji oduzeo je sebi zivot tako sto se obesioili ugusio plasticnom kesom stavljenu oko glave pritegnutu kaisem oko vrata.Po drugoj smrt je nastupila nasiljem. Poznato je da se zatvorenicima ne dozvoljava ista sto bi moglo da prouzrokuje nasilnu smrt. Da li je Babic zaista imao kais pri sebi i najlonsku kesu kojim je oduzeo sebi zivot, ili je to oruzje nasilne smrti, jos nista nije dokazano. Zvanicna istraga je u toku.

Nas interesuje motiv samoubistva, sta je Babica motivisalo da digne ruku na sebe, ako je digao. ? Da li je u pitanju griza savesti, ili pokajanje za sve sto je na sudu izrekao protiv svog naroda, ili je nasilno ubistvo da se ne otkrije prava istina Babicevog svedocenja kao glavnog svedoka Tribunal koje je dovedeno u pitanje. Poznato je da je Babic svedocio protiv Milosevica, Martica i Kraisnika. Da je nadjen mrtav u celiji Sevinigena u oci unakrsnog isoitivanja protiv Milana Martica kada je trebao da odgovori sta je tacno, svedocenje na sudu ili pismo koje je dok je bio predsednik RSK uputio UN, SAD i evropskim zvanicnicima u kome je optuzio Hrvatsku za zlocine protiv Srba u RSK.Kao glavni svedok Tribunala zavrbovan je ioptuzio je svoj narod za ratne zlocine nad hrvatskim zivljem, etnicko ciscenje, silovanje, logore smrti i unistavanje domova civilnog nesrpskog stanovnistva.

Na unakrsnom ispitivanju Milan Babic je trebao da potvrdi sta je istina,svedocenje ili pomenuto pismo. U oci samog unakrsnog ispitivanja Babic je pronadjen mrtav u sevinigenskoj celiji. Postoji sumnja da bi Babic porekao sve dosadasnje izjave kao lazne i iznudjene te da je zbog toga nasilno umoren od zvanicnika Tribunala. Babic je bio kljucni svedok Tribunala. U pocetku se pojavljivao kao zasticeni svedok dok ga nije provalio Milosevic, prozvasi ga po imenu. Od tog trenutka Babic nastupa javno kao zasticeni svedok na pravo izbora zemlje gde zeli da izdrzava kaznu..

Babic je optuzio srpski narod za zlocine nad Hrvatima i kao predsednik bivse RSK prihvatio licnu odgovornost. Osudjen je na 13 godina robije i kaznu izdrzavao kao zasticeni svedok negde u inostranstvu. ,Kanadi Svedskoj ili SAD.To je tajna koja do sada nije provaljena. Kao svedok protiv Martica odazvaose Tribunalu. Babic je iskoriscen i licno prevaren od strane Tribunala. Dobio je neocekivano veliku kaznu kojoj se licno nije nadao.Kao pokajanje za sve sto se ogresio prema svom narodu smatra se da bi na unakrsnom ispitivanju rekao pravu istinu i desilo mu se ono sto se desilo.Tribunal nije smeo da rizikuje i sprecio ga u tome, tako da prava istina za javnost ostaje tajna.
.
Vojislav Seselj je obavestio javnost da je Milan Babic ostavio oprostajno pismo koje je nakon smrti pronadjeno u njegovoj celiji. Tacna sadrzina pisma nije poznata. Seselj je zatrazio od Tribunala da mu se to pismo ucini dostupnim iz koga ce se najverovatnije saznati razlog njegove smrti u koliko zaista postoji i izadje u javnostTo ce svakako i potvrditi motivaciju smrti u koliko je zaista rec o samoubistvu..
Babic je prosle nedelje uz prisustvo najblize rodbine sahranjen na Bezaniskoj kosi, Njegova supruga nije prisustvovala sahrani,posto je porodica pod rezimom zastite, kao i sam Babic

Bez obzira na to da li je u pitanju nasilno ili samoubistvo Babica, misljenje o Babicu bar za sada narod nece promeniti. Ostace izdajnik srpskog roda, poturica ime koje poprima svako ko je izdao svoj narod od Kosovskog boja do danas. U koliko je rec o nasilnom ubistvu smatra se da bi Babic poprimio neke simpatije pokajanjem za sve sto je ucinio na stetu srpskom narodu rekavsi istinu u zadnji cas. Sprecen je u tome da bi se sacuvao bar do nekle i onako poljuljani kredibilitet tog prljavog politickog suda u Hagu. U koliko je pak u pitanju griza savesti i samoubistvo, smatra se propustenom sansom da se pred narodom Babic opravda za svoje postupke i time nanese velike gubitke Tribunalu. Nije smeo da oduzme sebi zivot. Morao je reci istinu i skinuti svaku odgovornost optuzenih koji se trenutno nalaze u Sevinigenu.Time bi svakako naneo smrtne udarce Tribunalu. Unarodu bi pak iznudio oprostaj za pocinjenje greske u ulozi glavnog svedoka Tribunala pod specificnim uslovima prinude.Ovako srpsko prokletstvo pratice ga dok je Srba ,sveta i veka , a njegovo potomstvo ce vecito nositi pecat naslednika Brankovica.

SPISAK BRANKOVICA
Osim Milana Babica na spisku Brankovica su Biljana Plavsic,bivsi minister inostranih poslova Goran Svilanovic, Vuk Draskovic,Borislav Tadic ,Vojislav Kostunica, Labus, Dinkic, Sonja Biserko, Natasa Kandic, Borka Pavicevic,Sonja Liht,Biljana Kovacevic Vuco ,Gordana Susa i citava armija clanova nevladinih organizacija i zena u crnom i drugi potencijalni Brankovici, koji trenutno nisu prozvani.

Zvanican pecat Brankovica ponela je bivsi predsednik RS Biljana Plavsic, koja je na haskom Tribunalu , kao i Babic, priznala pocinjene srpske zlocine nad nesrpskim stanovnistvom u BiH. Zavrbovana od bivseg sekretara Stejta Madlen Olbrajt, ne samo da je priznala navode optuznice, vec je i optuzila srpski narod za pocinjene ratne zlocine, etnicko ciscenje, logore smrti, silovanja i ubistva civilnog stanovnistva na prostoru BiH. Osudjena je na 12 godina robije,koju trenutno po izboru izdrzava u zenskom zatvoru u Svedskoj.Svojim optuzbama protiv srpskog naroda i izdajom, nalazi se na samom vrhu spiska Brankovica .Motivi njenog delovanja protiv svog naroda su neshvatljivi. Kao Americki djak ipak moze se reci da su pored novca u pitanju i simpatije prema SAD stecene u mladosti.

VUK DRASKOVIC NOVOPECENI BRANKOVIC

Jedan od najistaknutijih Brankovica, trenutno na vlasti u Srbiji , je svakako ministar inostranih poslova SCG Vuk Draskovic. Njegove zasluge da se nadje na spisku Brankovica su mnogobrojne. Svakodnevnim svojim izjavama i pretnjama srpskom narodu opravdava zvanje Brankovica. U sluzbi je zapada i njihova desna ruka. Bez stida i morala, opravdava zlocine NATO na SRJ, pa cak i zatrazio ukidanje optuznice za ratnu ostetu protiv NATO alijanse. Priznaje zlocine nad Siptarima na Kosmetu. Priznaje genocidnost srpskog naroda. Zatrazio je potpisivanje sporazuma sa SAD o imunitetu Americkih gradjana pred Medjunarodnim krivicnim sudom u Hagu.Veliki je pobornik hapsenja Ratka Mladica i Radovana Karadzica , clanstva u Partnerstvo za mir i NATO paktu. Potpisao je sramnu kapitulaciju Srbije sa NATOM o koriscenju svih puteva i komunikacija Srbije i slobodan prolaz trupama NATO kroz Srbiju. U zadnje vreme otvoreno govori o trampi Kosova za ulazak u EU. Covek koji neovlasceno u svojstvu ministra inostranih poslova kreira spoljnju politiku SCG bez saglasnosti vlade i bojazni da bude pozvan na odgovornost za svoje postupke.

U slucaju smrti i sahrane Slobodana Milosevica prosuo je mnoge javne optuzbe i neistine na racun Milosevica kao tendencije povratka na diktatorski rezim.U poredjenju sa okupljenim Milosevicevim pristalicama na komemorativnom skupu ispred skupstine Srbije18. marta zjavio je da je veci broj zrtava Milosevicevog rezima od okupljenih pristalica.

Zbog svoje izdajnicke politike, Draskovica je napustilo 12 poslanika SPO. Sa trenutno 3 poslanika u skupstini Srbije smstra da predstavlja srpski narod i proizvoljno tumaci volju vecine biraca. Svim raspolozivim sredstvima se bori za opstanak na vlasti protiv volje srpskog naroda. I ne pomislja na nove prevremene izbore, Drzi se stolice i svog polozaja ko pijan plota .Izbore povezuje Ustavom, koji kada bude donesen mogu se raspisati izbori. Taj Ustav je trebao biti donet u roku od 90 dana od stupanje na vlasti manjinske vlade pre dve godine. Do sada iz poznatih razloga nikome nije u racun da se donese novi Ustav i odrze novi izbori. Smrt Slobodana Milosevica probudila je Srbiju i vrlo je tesko ponovo je uspavati. Demokratski izbori ili novi 5. oktobar su jedine opcije Tada ce Draskovic i zvanicno biti prekrsten kao Brankovic.
Vidanovic