06 January 2006

LAZI DUGE NOGE

LAZI DUGE NOGE
Obicno nas narod kaze u lazi su kratke noge, sto znaci svaka laz je kratkog veka, medjutim ja sam se ovom prilikom posluzio naslovom knjige Miodraga Ilica, koji nosi naslov Lazi duge noge, sto ce reci ,da je rec o velikim lazima. Rec je o sudskom procesu LAZNIH SKORPIONA, koji se trenutno vodi pred sudskim organima Srbije, s namerom da se i sudskom odlukom zvanicno potvrdi da su Srbi zlocinci , da su pocinili zlocin i da kao nacija snosi odgovornost za masakr i genocid Muslimana u Srebrenici.Da je zlocin bio samo na jednoj straini- nad Muslimanima.

Mnogi svetski dnevni listovi i intelektualci svetskog glasa su izrazili sumnju o slucaju Srebrenice i dosli do zakljucka da je Srebrenica rezultat politicke kreacije zapadnih sila i njihovih tajnih sluzbi , kako bi se Srbi osudili za genocid i zlocin nad Muslimanima u gradjanskom ratu u Bosni od 91-95. do zakljucenja Dejtonskog sporazuma.

Sudski proces protiv laznih Skorpiona, koji se voidi u Beogradu je zavrsna faza slucaja Srebrenice , kojim ce i sudski organi Srbije svojom odlukom krunisati napore zapada da je zaista bilo masakra u Srebrenici i da Srbi kao nacija snose kolektivnu odgovornos za masakr za koji se optuzuju. Time se zeli dokazati svetu da i sami Srbi priznaju zlocin i da nema vise mesta osporavanju zlocina. Zar nekolicina nemoralnih iznajmljenih Skorpiona mogu govoriti u ime nacije i licnih zlocina?.To su otpadnici drustva koji zasluzuju najstrozije kazne i kad tad narod ce im suditi.

Za donosenje jedne takve sudske odluke po nalogu zapada i tajnih sluzbi, angazovan je citav politicki vrh Srbije, sudstvo i pojedinci, lazni Skorpioni regrutovani od strane najveceg srpskog izroda Natase Kandic.Strani placenici, bivsi Skorpioni Medic, Milos Vasic, Nikola , Goran Stoparic,Erdemovic, su glavni svedoci na sudjenju o zlocinu Skorpiona. U njima kako sami kazu budi se savest.Priznaju svoje zlocine u ime celog srpskog naoda.. Prodaju sebe za velike pare..Ubijalo se nemilice sve do jednog trenutka dok nije u njima proradila savest da se obrate Natasi Kandic. Uz veliku novcanu naknadu priznaju svesto se od njih trazi.

Zasto su saradnici regrutovani bas iz redova Skorpiona? Skorpioni su specijalci koji su ratovali na teritoriji BiH kao dobrovoljci i sva pocinjena zla stavljaju se njima na teret. Otuda je i prirodno zasto je pao izbor na Skorpione, da oni budu ti koji ce priznavajuci svoje greske priznati krivicu ne samo jediniceSkorpiona kojoj su pripadali,vec i citavog srpskog naroda.

Placeno srpsko sudstvo bez obzira na istinitost svedocenja ili dusevno stanje svedoka prihvata iskaze cak i oznacenih psihijatriskih slucajeva. Natasa Kandic potvrdjuje njihove navode indirektno, onako kako su joj se ispovedali angazovani svedoci iz redova Skorpiona
..

Da bi se demantovale sve tvrdnje u javnosti o izmisljenoj Srebrenici i dokaze stvarni genocid,Glavni dokaz je narucena, snimljena kaseta o streljanju 6 Muslimana u Trnovu. Kaseta je narucena i ubistvo Muslimana izvrseno od strane placenih Skorpiona.Kaseta urucena Kandicki je bez kraja. Kandicka je tu kazsetu prosledila domacim i stranim medijima, kao dokaz o genocidu. Kaseta je prikazana i u Hagu na sudjenju Milosevicu. Medjutim drugi deo, zapravo kraj kasete prikazan kasnije otkriva da dvojica ubijenih aktera ustaju posle streljanja i razgovaraju sa snimateljem, koji im prebacuje da nisu dobro odglumili streljanje. Taj zadnji kadar snimljene kasete je jasan signal gledaocima da je ubistvo iscenirano i da je u pitanju velika mediska podvala kakvih je na prostorima bivse Jugoslavije bilo na pretek.

Kao i obicno kako se to dogadjalo prva vest o streljanju Muslimana je obisla svet i naravno izazvala ogromne reakcije. Etiketa Srba kao genocidnog i zlocinackog naroda je potvrdjena. Snimljena kaseta na sudskom procesu u Beogradu uz priznanje iznajmljenih Skorpiona i dodatne tvrdnje Natase Kandic je za sud u Beogradu neoboriv dokaz o zlocinu.

Medjutim, izjava Natase Kandic da je kasetu dobila od Skorpiona , koju je platila kako je receno 100000 evra, ipak odaje utisak da se radi o politickoj smisljenoj lazi dugih nogu, uz pomoc tajnih sluzbi zapada i placenih Skorpiona. Postavlja se pitanje, zasto je Natasa Kandic cekala tako dugo na objavu kasete. Njen odgovor je bio da je Skorpion, koji je predao kasetu morao biti smesten negde na sigurno mesto u inostranstvu. Dalje pada u oci da su osumnjiceni Skorpioni za ubistvo 6 Muslimana odmah uhapseni.To su svakako saradnici Skorpioni, koji se sada pojavljuju kao glavni svedoci na sudu. Smatra se da ce njihove kazne biti simbolicne, zbog priznanja i kooperativnosti sa sudom oko donosenja pravilne sudske odluke po diktatu zapada. Krivice komandne odgovornosti najverovatnije ce biti olaksice kod izricanja kazni. Moguca je odluka o oslbadjanju licne odgovornosti Skorpiona.. Za to je dovoljno spomenuti oslobadjajucu presudu za ratne zlocine muslimanskom generalu Halilovicu, koji se oprao zlocina takozvanom komandnom odgovornoscu. Sve ce biti tacno onako kako je zapad predvideo.. Sud mora do kraja ostati veran zapadu i potvrditi njihove zahteve, zapravo zvanicno potvrditi genocid nad Muslimanima.

Broj zrtava u Srebrenici sa kojima se operise je 7.500 da bi na kraju ta cifra bila povecana na 10 000 .To je cifra koja muci Natasu Kandic i njene placenike ,kako dokazati tolike zrtve u malom gradu kakav je Srebrenica.. Masovne grobnice za kojima su bezuspesno tragale evropske i americke ekspertske komisije nisu otkrivene i pored cvrstih dokaza americkih snimaka nacinjenih putem satelita i spijunskih letilica.

Srebrenicu je lansirala Madlen Olbrajt. Njeni dokazi su spijunski snimci na osnovu cega su vrsena bezuspesna iskopavanja.. Kada iskopavanja nisu pokazala ocekivane rezultate, Madlen Olbrajt lansira pricu da su Srbi iskopali i premestili zrtve blizu stadiona u Srebrenici. I sada su njeni glavni dokazi novi spijunski snimci svezih humki oko stadiona u Srebrenici. I ta nova iskopavanja ostaju bez rezultata. Olbrajt lansira novu pricu da su Srbi kerozinom unistili sve tragove zrtava u masovnim grobnicama..
U izvestaju u SB UN Olbrajt je na postavljeno pitanje sta je sa dokazima o masakrima u Srebrenici, odgovorila da budno prati sta se na terenu desava i da ce o svemu izvestiti SB.

Sudija haskog tribunala Golston zvanicno je zatrazio od pentagona dokaze o o masovnim grobnicama i izvestaje na osnovu cega se temelji zlocin u Srebrenici.. Odgovor Pentagona nije usledio. Zvanicno je saopsteno da americki arhiv ne moze biti dostupan javnosti za 50 godina i da je rec o tajnim dokumentima znacajnim za bezbednost SAD, koja ne mogu biti obbjavljena.
Tajne sluzbe zapada preko Natase Kandic, sracunato idu na nove podvale, priznanja Skorpijona kao nepobitne dokaze o zlocinu.Da su ubistva srebrenickih Muslimana zarobljenika i civila vrsena sirom BiH. To potvrdjuje i svedok bivsi Skorpijon Stoparic, koji izjavljuje da je njegov odred Skorpiona u vreme, kada se desio zlocin u Trnovu, boravio u okolini Sarajeva sa zadatkom likvidiranja Muslimana. Kandicka bez posebnih dokaza, indirektno,saznanjem iz price pojedinaca da su se Srbi sluzili lukavstvom, da su transportovali Muslimane u podrucje borbene linije i tu ih likvidirali. Time su pokusali da sakriju tragove ubistva , vec da su poginuli u medjusobnim borbama.

Poznato je da su Muslimani organizovano prebacivali zrtve rata u podrucje Srebrenice da bi pokazali verodostojnost broja zrtava sa kojim se manipulise.Izvori iz Republike Srpske govore o tom organizovanom dopremanju zrtava sa teritorije BiH medju kojima su i srpske zrtve, civili i zarobljena lica pod uniformom.Medju identifikovanim lesevima iz masovnih grobnica, cija je cifra daleko ispod cifre kojom se operise, tvrdi se da su to zrtve medjusobnih borbi sa obe strane.

Poznato je da su Oriceve snage vrsile genocid nad srpskim stanovnistvom u okolini Srebrenice, unistavana su citava srpska sela, da se mnogi i danas vode kao nestali ubrajani u Muslimanske zrtve. Natasi kandic genocid nad Srbima nije poznat. Njena armada je podigla glas kada u skupstini Srbije nije doneta odluka o genocidu nad Muslimanima u Srebrenici. Tadic i Kostunica su osudili genocid Srba nad Muslimanima u Srebrenici na godisnjici komemoracije jula prosle godine a da istovremeno nisu nasli za shodno ni da prisustvuju niti osude genocid Muslimana nad Srbima na prostoru Srebrenice.
I ovom prilikom za vreme sudskog procesa Skorpionima u Beogradu ,Tadic pravi istu gresku.Prima majke i rodbinu « streljanih « Muslimana, koji prisustvuju sudjenju.. To je jos jedan dokaz da je i politicko rukovodstvo Srbije u sluzbi zapada u osudi vlastitog naroda.

U slucaju Srebrenice preslo se olako preko mnogih cinjenica i navoda pojedinih poznatih svetskih dnevnih listova i ocevidaca, koji daju pravu sliku o dogadjajima u Srebrenici, evakuaciju civila i zarobljenika, cija su imena medju zrtvama a da su i dalje zivi kao izbeglice u trece zemlje.Za sudiju koji vodi proces Skorpiona ti dokazi nisu merodavni. Za srpski narod sudska odluka o genocidu Srba je neprihvatljiva. Prvi zadatak nove buduce vlade je da ponisti tu sramnu odluku i privede pravdi sve srpske izdajnike i kolaborante.
Opsirnije sa mnogo vise detalja o istini o Srebreniciti, mozete procitati u vec objavljenom clanku u prilogu- SREBRENICA IZMISLJENA , temeljen na osnovu brojnih citata i analiza.
Vidanovic


SREBRENICA IZMISLJENA

Srebrenica kao i mnoge mediske podvale svetu je isfabrikovana i tretira se na zapadu kao najvece posleratno masovno ubistvo 8000 muslimana. Srebrenica jos uvek okupira svetske mocnike i sam Haski tribunal u nameri da se dokaze istinitost o zlocinu nad Muslimanskim zivljem. Mnogobrojni kontradiktorni izvori i izvestaji svetskih medija pobudili su paznju svetskih analiticara i strucnjaka da se pozabave tragom izvestaja o masakru u Srebrenici. Na osnovu svih tih analiza se zakljucuje da je Srebrenica izmisljena sa ciljem da se okrivi srpski narod kao genocidan narod i podigne optuznica protiv srpskih lidera i generala. Sudjenje Milosevicu u Hagu je sudjenje naciji. Izvestaji CIA bazirani su na osnovu napisa iz stampe i kao takvi su prezentirani Pentagonu i Klintonu . Svi pokusaji da se masakri Srebrenice dokazu kao stvarnost padaju u vodu. Sudija Tribunala Goldston trazio je zvanicne izvestaje od Pentagona i UN na osnovu cega se temelji zlocin u Srebrenici.Izvestaj ni sa koje strane nije dostavljen Goldstonu. Trazio je i konskrip Mladica i Milosevica o slucaju Srebrenice. Trazio je i snimke spijunskih aviona o masovnim grobnicama i navodnim svezim humkama u kojima su Srbi premestili zrtve blizu stadiona u Srebrenici.
Savet bezbednosti, portparol ,Goldmen, izvestava sudiju Haskog tribunala Goldstena da podaci o Srebrenici kojim Pentagon raspolaze predstavljaju vojnu tajnu i ne mogu se obnarodovati pre 30-50 godina. Na osnovu cega se onda moze temeljiti optuznica za masakr Muslimana u Srebrenici ako americka administracija insistira na pokretanju optuznice bez konkretnih dokaza.
Vest o masakru Muslimana u Srebrenici lansirala je Olbrajtova na osnovu snimaka spijunskih aviona i satelita da je u masovnim grobnicama Srebrenice pokopano 7500 civila i vojnika Muslimanske nacionalnosti. Ta cifra je iz dana u dan rasla u medijama i dostize cifru od 10000.
Na osnovu tih spijunskih snimaka o masovnim grobnicama, pristupilo se prekopavanju terena kako bi se otkrile te grobnice i identifikovali lesevi. Lokacije grobnice su oznacene zutim zastavicama. Kada su se ekipe americkih i svetskih istrazivaca pojavile na terenu, zastavica vise nije bilo. Pustena je u javnost vest da su Srbi premestili leseve kraj stadiona u Srebrenici. Vest je temeljena na osnovu friskih humki koje su otkrile spijunske letilice. Ni ovom prilikom leseva u tim humkama nije bilo. Nikakvi tragovi leseva nisu pronadjeni .Cini se nova mediska podvala. Objavljena je nova famozna vest da su Srbi poprskali leseve Kerozinom i drugim hemikalijama kojim su unisteni svi tragovi leseva.
Tek 1996 detaljnim pretrazivanjem terena Srebrenice otkriveno je svega 460 leseva u pojedinacnim humkama ,bez ikakvih tragova masakriranja ne identifikovaniih nacionalnosti. Ako ih je prema ranijim izvestajima u masovnim grobnicama izgubilo zivote 7500, ili 8000 ili cak i 10000 sta je sa njima, gde su nestali, ako su vec nestali ili pobijeni u osvajanju Srebrenice od strane vojske Republike Srpske?
Neistine o Srebrenici su i dalje sirene u svetskim medijima. Sta je od svega toga tacno nije tesko zakljuciti da su to sve fabrikacije i lazi podmetane svetskoj javnosti. Cinjenice su da su se mnogi naoruzani Muslimani probili i prikljucili se Oricevom odredu u Tuzli.Nmogi napustili Srebrenicu pre ulaska Srba. Mnogi stigli do Sarajeva i nastavili dalje borbe protiv Srba. U odbrani Zepe bivsi borci Srebrenice , po njihovim izjavama su se prikljucili muslimanskim formacijama.. Neki su dospeli zarobljenistva i nakon oslobadjanja po Dejtonskom sporazumu prihvaceni kao refudzi od evropskih drzava, Kanade Amerike i Australije. Ranjeni su po srpskim izvorima prebaceni u bolnicu na Kosevu.
Tragom tih informacija, svetska stampa i TV kuce su manipulisale na svoj nacin kako njma odgovara.Podjimo tragom tih izvestaja;
Novinar Jonatan Hardli izvestava da je 30000 muslimanskih zena iz Srebrenice evakuisano autobusima. Na tu vest profesor Cikaskog univerziteta ,Petar Maher,pravi sale i javno pita Jonatana, ciji su autobusi i koliko je njih ucestvovalo u evakuaciji zena. Jonatan zatecen pitanjem odgovara da je u evakuaciji ucestvovalo samo 30 autobusa. Vlasnik autobusa nije poznat. Maher ide dalje i pita koliko je zena trpano u autobuse ili koliko tura su napravljene da se 30000 zena evakuisu iz Srebrenice. Odgovor je izostao, sto ce na to Maher reci , znaci da je u svakom autobusu trpano po 1000 zena, ili napravljeno 500 tura.
Na Australiskoj Televiziji Ricaj Karlston izjavljuje da je bilo 20.000 zena. Gde je nestalo 10.000 zena. Internacionalni komitet Crvenog krsta u izvestaju kaze da je 3000 Muslimanskih vojnika zarobljeno. Tragom tih informacija pronadjeno je 8.200 zarobljenika i ni jedan mrtav. Na pitanje sta je sa 5000 zena koje su napustile Srebrenicu ,po ranijem izvestaju dospele u centralnu Bosnu odgovora nije bilo.
Nujork Tajms 15 septembra objavljuje da je 8000 Muslimana nestalo u Srebrenici. Crveni krst konstantuje da je 10000 nestalo u Srebrenici a da je 5000 Muslimana napustilo Srebrenicu pre ulaska Srba. Sredinom septembra Crveni krst potvrdjuje da su tih 5000 muslimana stigli u centralnu Bosnu, da bi se nakon tri godine jos uvek vodili kao nestali.
Po izvestaju UN 3-4000 Muslimana probilo je obruc i dospelo u centralnu Bosnu.
London Tajms 2. avgusta 95. godine pise da su prvobitni pobijeni Muslimani stigli u Severnu Irsku u Dablin.
Crveni krst Zenice izvestava da su 2000 vojnika iz Srebrenice prisli bosanskoj armiji. Bosanski autoriti nisu dozvolili proveru ovih navoda. Znaci da su tih 2000 i potvrdjenih od UN 3-4000 vojnika i 5000 nestalih prikljuceni bosanskoj armiji.
Njujork Tajms izvestava da su nestali borci iz Srebrenice ucestvovali u odbrani Zepe. Bivsi borci Srebrenice u Zepi izjavljuju da su svoje porodice ostavili u Srebrenici. Ranjeni prebaceni u bolnicu na Kosevo a mnogi koji su vodjeni kao nestali vratili se svojim kucama.
Mancester Gardijan 17. januara 96. donosi vest da su Muslimani zarobljenici iz Zepe stigli u Dablin. Oni izjavljuju da je u srpskom zarobljenistvo jos 800 boraca koji ce biti po Dajtonskom dogovoru vrlo brzo oslobodjeni.
U svom izvestaju u UN, Olbrajt na trazenje konkretnih dokaza o masakru u Srebrenici jednostavno je ponovila da su Srbi sakrili sve tragove leseva premestanjem na druge lokacije a da su dobar deo unistili hemikalijama i korazinom. Ja pratim redovno sta se tamo desava i o svemu cete biti izvesteni.
Kako je bilo moguce da prelociranje masovnih grobnica , ili unistavanje tragova ,nije registrovano spijunskim satelitima i letilicama?To je pitanje koje Olbrajt duguje javnosti.
Svi navedeni izvestaji o masovnim grombicama u Srebrenici ostaju bez zvanicnih odgovora onih koji su ih fabrikovali. Opsti je zakljucak da masakra u Srebrenici nije bilo. Masakra srpskog zivlja u okplini Srebrenice je svakako bilo, ali o tome se ne govori. Javnost i zapadni mediji to ne zele da znaju. To je istina koju treba svetu pokazati. Milici , Kravice, Zvornik i druga mesta su zrtve muslimanskog terora. Kako je Murion, u izjavi kao svedok protiv Milosevica, rekao- Sebrenica je iznudjena. Srbi su krenuli da zastite srpski zivalj.