26 January 2006

GDE STE SRBI

GDE STE SRBI

Dostizna Pravda jednog smera;

Na osnovu poternice vlade Hrvatske po nalogu javnog tuzioc Australije Filia Radosa priveden je australiski i drzavljanin SCG Dragan Vasiljkovic, poznatiji kao Kaetan Dragan. Po optuznici , Kapetan Dragan se tereti za navodne zlocine protiv Hrvata na prostoru bivse Republike Srpske Kraine od 91- 95. U toku organizovane vojne akcije protiv Srba u Kraini, zov patriotizma inspirisao je Kapetana Dragana da iz daleke Australije dodje u Krainu i svojim znanjem i vojnim iskustvom pomogne svom narodu. U tom cilju, Kapetan Dragan je formirao dobrovoljacki odred pod nazivom Knindze, koji su se proslavili u borbama sa hrvatskim Ustasama.

Javni tuzilac Australije Filip Rados zatrazio je od hrvatskih vlasti detalje optuznice na osnovu koje ce se videti zasta se Kapetan Dragan tereti. Da li su u pitanju ratni zlocini ili politicki motivi optuznice, na osnovu cega ce se proceniti da li ima mesta izrucenju Od Hrvatse vlasti je zatrazena garancija da u koliko dodje do izrucenja Kapetana Dragana da nece biti primenjena smrtna kazna. Odluku o izrucenju treba da donese sud Australije

Pravda jednog smera.

Vest o hapsenju Kapetana Dragana u Hrvatskoj je primljena sa odusevljenjem. Tim povodom se oglasio i Stipe Mesic, predsednik Hrvatske, koji je rekao da je Pravda dostizna. Medjutim vest o hapsenju Kapetana Dragana ,kao drzavljanina Srbije i Crne Gore nije naisla na paznju politickog vrha Srbije niti Srba u Srbiji i dijaspori prvenstveno Srba iz Australije cija bi reakcija trebala da bude medju prvima..

Gde su srpska udruzenja u Australiji, gde je pravoslavna crkva., gde je privremena vlada RSK, gde ste Srbi sirom planete? Zar ne postoje reci odbrane, kojim bi se branio pre svega Srbin , koji je kao dobrovoljac dosao da pomogne svom narodu protiv Ustasa koji su u Drugom svetskom ratu i zadnjem gradjanskom ratu, nakon raspada Jugoslavije pod ustaskom krilaticom -jednu trecinu srba pobiti, trecinu pokrstiti i trecinu proterat, danas napravili cistu hrvatsku drzavu. Od konstitutativnog naroda Srbi postaju manjina sa svega 4% stanovnistva. Preostali Srbi za uvek proterani, u vojnoj akciji Bljesku i Oluji.
Sbi su definitivno proterani sa svojih ognjista.i izgubili sva prava ravnopravnih gradjana RH, povratak na svoja ognjista, povratak imovine, zastite ljudskih prava i bezbednosti po postojecim medjunarodnim konfvencijama.

Argumenti odbrane

Zar nisu dovoljni argumenti odbrane desavanja iz poslednjeg rata na prostorima Hrvatske nad srpskim stanovnistvom. Zar nije dovoljno prezivelih svedoka u logoru Lora, koji govore o ecuvenim zverskijim mucenjima Srba. Kako je moguce da se zagubi dosije za ratne zlocine nad Srbima zloglasnog Stanimira Glavasa predate Tribunalu,kako je moguce da jos uvek nije pokrenut postupak protiv Bercepa za koga se se zna je zajedno sa Glavasem organizovao i obucavao Zenge i hrvatske Ustase za napad na Vukovar i pocinjene zlocine u tom gradu. Zar nisu dovoljni zlocii Ustasa u Glini kojom prilikom su poklana srpska deca prilikom upada u skolu za vreme nastave. Zar nisu dovoljni dokazi ubistvo 11632 dece sa podrucja Like Korduna, Podrinja, Bosanske Gradine u toku Drugog svetskog rata, Jasenovac, zverstva nad vojnicima u kasarnama I ostali zlocini posle raspada Jugoslavije.

Kada je Stipe Mesic posle privodjenja saslusanju Kapetana Dragana rekao - najzad Pravda je dostizna. Dali je tog trenutka imao na umu da je Pravda kojim slucajem dvosmerna. Da li je imao na umu pomenute Ustaske zlocine i zlocine u minulim ratovima nad srpskim stanovnistvom, ili su za njega zlocini i pravda jednosmerni.

Mesic zaboravlja na zlocine u Drugom svetskom ratu, najvece stratiste Jasenovac u kome je od ustaskih zlotvora pobijeno preko 900 000 Srba Jevreja i Cigana. Zar zaboravlja hercegovacke jame u kojima je pobijeno na stotine hiljada civila narocito deca.

Zasto nasi zvanicni organi cute o hapsenju Kapetana Dragana, zlocinima nad Srbima.? Zasto niko od zvanicnika ne odgovori Mesicu i upita ga sta je sa hrvatskim i ustaskim zlocinima. Zasto niko u svetu ne postavi zvanicno odgovornost ustaske Hrvatske za egzodus 500 000 Srba u Oluji , koji su i danas u izbeglistvu u zapadnom svetu. i Srbiji na teret drugima.
Podizem glas i trazim da se zvanicno pripremi odbrana Kapetana Dragana, celokupna dokumentacija pripremi i dostavi Hrvatskoj za pokretanje postupka za ratne zlocine protiv Hrvatske. Istovremeno dostavi potrebna dokumentacija odbrane Kapetana Dragana i stavi k znanju javnom tuziocu Australije, da su se Srbi samo borili za ocuvanje golih zivota. Da se samoodbrana ne moze jednostrano kvalifikovati kao zlocin nad hrvatskim Zengama i Ustasama.
Minuli ratovi su odneli na stotine i stotine hiljada srpskih zivota. Razdvajali porodice, na najzverskiji nacin ubijali citave porodice.. Silovali sve sto nosi suknju. Maloletnice na ocigled roditelja. Sve su to dovoljni razlozi za osvetu nad koljacima srpskog naroda i revans.
Medjutim, Srbi su ti koji su zaboravljali zlocine drugih. Uvek pruzali ruku pomirenja. Pa dokle braco Srbi da se na Srbe uvek svaljuje krivica za sve sto se do sada desavalo na prostorima bivse Jugoslavije. Srbi i samo Srbi se osudjuju za zlocine i genocid. Srbima se jedino sudi u Hagu za ratne zlocine. Osudjuju se za zlocine u Srebrenici. Zlocini u Kravicama Bratuncu, Gorazde i drugim mestima na podrucju Srebrenice ne postoje ni za Muslimane ni za Hrvate niti za medjunarodnu zajednicu.

Zalosno je da unesto odbrane srpstva predsednik Tadic, Kostunica i neuracunljivi Draskovic,prihvataju optuzbe Muslimana i Hrvata. Za genocid Srba u gradjanskom ratu u Bi H i Hrvatskoj. Draskovic umesto da stiti srpske interese, najzesce optuzuje Srbe za ratne zlocine nesaradnju sa Hagom. Cak iopravdava agresiju NATO na Jugoslaviju. Za to nema sluha niti umeca.Trenutno j preokupirant problemom popune diplomatskih kadrova u ambasadama SCG u inostranstvu Po njemu osnovni kriterijum za izbor ambasadora i konzula je politicka pripadnost. Strucnost i najosnovnije poznavanje jezika nije od binog znacaja. Zato i toliki kiksevi i nedoslednog predstavljanja drzave i nase dijaspore u inostranstvu.

Greske se ponavljaju;

Formirano ministarstvo dijaspore u Beogradu je produzena ruka SPO preko koje se ostvaruju politicki ciljevi. Jos ni jedan problem dijaspore nije resen, ni jedan zakon nije donesen za stvarane poverenja i mosta sa dijasporom.. Za sada stvaranje Ministarstva dijaspore je promasaj. Licno sam se pismeno obracaoMiministarstvu dijaspore u resavanju licnih problema. I umesto opravdane ocekivane pomoci, ministarstvo ne nalazi ni za shodno da odgovori mom zahtevu. Ja nisam jedini , koji ima primedbe na Ministarstvo Dijaspore . Pogledajmo razdor medju dijasporom u Nemackoj izazvan ingirencijom ministarstva dijaspore. To samo govori o tome da Ministarstvo nije opravdalo poverenje postojanja. Najnovija poslednja glupost Ministarstva je akcija da se formira fond od 300 000 evra i stavi na raspolaganje Majku Djordjevicu predsedniku Kongresa srpskokg jedinstva u SAD za lobiranje u Kongresu.

Da li je Majk Djordjevic pravi izbor i pravi covek, sposoban za obavljanje poslova lobiranja , veliko je pitanje.Majk se do sada nije dokazao kao borac za srpske interese.Uvek su licni interesi iznad svega. Profiterstvo je njegova preokupacija. U Budimpesti prilikom priprema “Bulddozer revolucije” je postavio pitanje koliko ce miliona biti placen. Kupovinom banke u RS u bescenje i prodajom zaradio je ogromne milione na stetu drzave RS. Bio je spreman da se kandiduje na izborima za predsednika Srbije opet sa racunicom, kako da umnozi svoj capital. Od strane istomisljenika predlagan je za ministra dijaspore umesto Vukcevica.Na predlog ministra dijaspore Vukcevica dobio je prostorije za Kongres srpskog ujedinjenja takoreci badava. Za samo 100 americkih dolara,ceo sprat u zgradi ministarstva stavljen mu je na raspolaganjeu..

Sve je to racunski kod Djordjevica. Mozda gresim ali nisam dosao do saznanja da je bio izdasan udosadasnjim humanitarnim i drugi akcijama za pomoc srpskom narodu.

. Osim milionera srpskog porekla bracnog para Pavlovic iz Cikaga niko se nije tako pokazao. Stvarni srpski patrioti, obicni smrtnici su mnogo izdasniji od tih srpskih milionera, ne tolikom novcanom pomoci koliko svojom borbom u odbrani srpskih interesa.
. Zelim da od neretkih takvih koji su na ovaj ili onaj nacin dali sve od sebe za Srbe i odbranu srpstva., a nisu na listi znamenitih ili zasluznih Srba. Spomenucu jednog od tih mnogobrojnih,Jankovic Tihomi iz SAD, koji je bezbroj pita licno nosio humanitarnu pomoc srbima Kosova. Cak je stipendirao vise od 50 srpske sirocadi, sto i danas nesebicno cini. Poznanici smo preko interneta iiz redova boraca za srpsku istinu. Prosle godine sam imao priliku da se licno sretnem u Beogradu sa Jankovicem. Jedan je od velikih Srbna i patriota u dijaspori, kome su interesi Srbije i srpstva iznad licnih. Zajednicki smo pokretaci mnogih akcija u borbi za probijanja mediske blockade, satanizacije Srba i medoskih podvala.
Novinar Lopusina je do sada dosta pisao o vidjenim i najbogatijim Srbima, koji od njih cak po mnogo cemu ne zasluzuju da se o njima pise. To svakako nije pravi izbor zasluznih Srba dijaspore. Posebno je pitanje kako su skrenuli paznju na sebe i kakvim kriterijumima su dospeli na listuu najpoznatijih i nazasluznijih Srba. Rec je o licnoj proeni To je posebna prica kojoj nije mesta ovom prilikom

Predlazem da u koliko se zeli da se napravi lista zasluznih Srba dijaspore,da se pokrene inicijativa za sakupljanje podataka i objave imena zaista poznatih i zasluznih Srba u borbi za srpske interese. Prikupljanje i registrovanje takvih srpskih patrioota je ozbiljan i studiozan pristup u koliko zaista zeli postici pravi cilj. Oni koji se budu prihvatili tog posla obrade podataka po gradovima sirom sveta moraju se rukovoditi osnovnim principom zasluge za srpsku istinu i odbrane srpstva. Moja lista je brojna. Nazalost mnogih koji su se do sada spominjali kao vidjeniji Srbi nisu na toj listi . Predlazem Lopusini, u koliko se ne nadje pogodna licnost, da obradi prikupjene podatke i ugleda svetlost dana prava knjiga o zasluznim i vidjenim Srbima u dijaspori i matici. U knjizi Miodraga Ilica Lazi dugih nogu, delimicno su spomenuti neki vidjenij srbi dijaspore pravi boric za srpsku istinu. Sugestije po ovom pitanju su dobro dosle.
Vidanovic PS izvinjavam se citaocima u koliko postoje neznatne slovne greske nastale prilikom kucanja. U pitanju je nedostatak vremena za kontrolu teksta

No comments: