02 December 2005

beograd priprema tajno hapsenje Mladica i Karadzica

BEOGRAD PRIPREMA TAJNO HAPSENJE MLADICA I KARADZICA
Prema obavestajnim tajnim sluzbama Evrope, Beograd po utvrdjenom scenariju priprema hapsenje i isporuku haskih optuzenika, Mladica i Karadzica Hagu. Do tancina je razradjen plan za hapsenje u saradnji sa svim relevantnim faktorima zapada da se na najbezbolniji nacin i bez otpora gradjana izvrsi hapsenje. I ako se do sada tvrdilo da Mladic i Karadzic nisu u Srbiji, sada se po smisljenom scenariju, tvrdi da su ipak u Srbiji sticeni od vojske Srbije u nekim od kasarna .Tajno izrucenje treba da usledi Republici Srpskoj i da Mladic I Karadzic budu uhapseni onog trenutka od strane Unprofora cim se nadju na teritoriji RS.

U pitanju je igra, kojom se zeli izbeci direktna odgovornost rukovodstva RS u hapsenju Mladica i Karadzica i na taj nacin spreci revolt gradjana.Lociranje begunaca je utvrdjeno. Rukovodstvo RS treba da uhapsi Mladica i Karadzica i da ih preda Unproforu . Rukovodstvo Srbije treba da odigra tu prljavu igru. Da ispuni obaveze prema Hagu i medjunarodnoj zajednici i otvori sebi put evropskim integracijama..

Saglasnost o ispunjenju standarda za Pregovore o prikljucenju BiH Evropskoj Uniji je postignuta uz obecanje da ce Ratko Mladic i Karadzic biti uhapseni i izruceni Hagu Odlaganja vise nema. Svi postavljeni rokovi za hapsenje su istekliDesetogodisnjica Srebrenice, desetogodisnjica Dajtona su proslost. Rokovi hapsenja nisu ispostovani.. Krajnji i poslednji rok je decembar.
I da bi se skinula svaka odgovornost za moguce nezeljene reakcije od strane Srba iz Rrepublike Srpske, odgovornost za hapsenje treba da preuzime rukovodstvo Srbije, kao dokaz da su begunci u Srbiji a ne u RS i da ih Srbija isporucuje RS kao njihove drzavljanje .Celu stvar provaljuje Unprofor i hapsi ih. Rezija ko na filmu.Kostunica Tadic i Draskocic, pouceni iskustvom oko dobrovolne predaje srpskih generala, haskih optuzenika, pod geslomi patriote , ispipali su puls srpskog naroda i dosli do zakljucka da su Srbi tolerantni i da ni ovoga puta nece se desiti cudo. Nije se desilo cudo ni za vreme DOS-a prilikom hapsenja Milosevica i Sljivancanina pa nece ni sada kada je u pitanju isporuka tudjih drzavljana matici.
Sve je to u duhu » bolje buducnosti » Srba na putu evropskim integracijama. To je navodno poslednja obavezarukovodstva Srbije, koju treba ispuniti. Kostunica i ne sluti sta ga j os sve ceka oko Kosmeta, ako se ostane na zahtevima Kosovo ili Evropa. Naravno , prodaja Kosova je u opciji, kao poslednja obaveza prema medjunarodnoj zajednici.

Prateci dosadasnja zbivanja , posete i direktne kontakte predstavnika Evrope i Haga Beogradu i susrete politicara Srbije i RS navodi na zakljucak da se ipak nesto kuva.Da je u pitanju razrada strategije o hapsenju Ratka Mladica i Karadzica. Evropski predstavnici i Amerikanci dosli do zakljucka da su Srbi u Republici Srpskoj velika enigma, kako ce reagovati na hapsenje svojih heroja, pa se lopta baca na Srbiju i krivica svaljuje na Kostunicu, Tadica i Draskovica. Time ce se kako se procenjuje izbeci revolt i eventualni sukob Srba RS sa okupacionim snagama Umprofora u BiH i RS.

Nedavna poseta presednika haskog Tribunala Teodora Murena Beogradu, Karle del Ponte, Solane, Bernsa i drugih licnosti nisu bile slucajne. Sve te posete imale su za cilj pored Kosmeta i razrada strategije o tajnom hapsenju generala Mladica i Karadzica.

Bilo je dosta reci o nesposobnosti Umprofora da skoro 10 godina bezuspesno traga za Karadzicem i Mladicem. Po ovoj smisljenoj zamki Umprofor ce biti taj koji ce izvrsiti hapsenje i opravdati poverenje i novac koji je do sada medjunarodna zajednica utrosila na hapsenje Mladica i Karadzica. To bi bio kraj igre i obmane javnosti oko Mladica iI Karadzica.Da li ce to biti bas kako je rezirano vide ce se. Jedno je sigurno, ma sta se desilo Ratku i Karadzicu, ni jedna sila sveta ne moze istrgnuti iz srca, duse i pamcenja heroje srpskog naroda, biti nadahnuce i putokaz mnogim srpskim generacijama..

REVIZIJA DEJTONSKOG SPORAZUMA
Nakon deset godina od Dejtona na zapadu se doslo do zakljucka da i ako je Dejton doneo mir u Bosni ipak potrebna revizija.Iima dosta nedostataka i gresaka koje se trebaju otkloniti. Sve u svemu svodi se na gasenje Republike Srpske i stvaranje jedinstvene Bosne i naroda Bosnjaka. Dve vojske , dve policije, dva entiteta i tri narodnosti treba da se utope u jedinstvenu BiH, koja kao takva moze pristupiti pregovorima o prikljucenju Evropi.

Zapadu je stalo do gasenja RS, kako bi se sprecilo njeno pripajanje Srbiji u slucaju da Kosmet dobije nezavisnost. Amerika se pobrinula i oko izrade novog ustava BiH . Na prvom sastanku predstavnika Bosnjaka, Srba i Hrvata u Vasingtonu po nacrtu ustava bilo je nesuglasica oko pitanja izbora predsednika jedinstvene drzave umesto danasnjeg predsednista, vojske i policije. Postoje popustanja i tu se nazire kompromis, ali stanoviste da se Republika Srpska mora garantovati je kamen spoticanja. RS kao tekovina Dejtona se mora sacuvati istice se u timu RS.
Predsednik BiH Tihic je isao toliko daleko da je podneo sudski zahtev za ukidanje imena RS. I u RS postoji poznata boljka- nesloga po mnogim pitanjima, ali se pod pritiskom zapada i diktatora Esdauena stvari resavaju na stetu Srba i RS. Krajnje resenje RS je neizvesno.

HASKI TRIBUNAL OSLOBADIO ALBANSKE ZLOCINCE
Odluka haskog Tribunala o oslobadjanju krivice albanskih zlocinaca Limaja i Musliju naislo je na ostru reakciju Srba na Kosmetu.. Limaj i Muslija optuzeni su za zlocine nad Srbima i Albancima lojalni Srbiji. Oni se terete za ubistva zatvorenika u logoru Lapusnik i pocinjenih zlocina kao regionalni komandanti OVK.. Uhapseni su na osnovu podnete dokumentacije od strane nadleznih organa Srbije. Zbog kako je receno, nedovoljne evidencije oslobodjeni su krivice. Na pristinskom aerodromu zlocinci su docekani kao heroje OVK. Limaj i Muslija su oslobodjeni pod pritiskom na zahtev Kfora na Kosmetu. Haradinaj je pusten iz zatvora do pocetka sudjenja na garanciju Petersona. Sumnja se da ce i Haradinaj biti oslobodjen od optuznice.

Oslobadjanje dvojice haskih optuzenika,pouzdani izvor tvrdi da albansku mafiju kosta 50 miliona evra . Oslobadjanje zatvorenika pozdravio je i najveci albanski mafijas u Americi, kongresmen Diogardi. Zamenik UNMIK-a Lari Kesoni i komandant KFORA Djuzepe Valotoa nisu zeleli da komentarisu oslobadjanje krivice Limaja i Muslije. Jedino je naglaseno da je to nezavisna institucija pravde.

Haski Tribunal je ovom odlukom jos jednom pokazao da je politicki sud i da je izgubio svaki kredibilitet sudskog organa. Formiran iskljucivo za Srbe.. Nedavno je oslobodjen krivice i general bosanske vojske Halilovic zbog nedovoljne evidencije da su po njegovom naredjenju streljani hrvatski civili.

Jedino Srbi came u haskoj kazamati, cekajuci na sudski proces po nekoliko godina. Seselj vec tri godine ceka na sudjenje Milosevicu se sudi vise od cetiri godine, pod nenormalnim uslovima i ako lekari svetskopg glasa konstantju da je zdravstveno stanje Milosevica kriticno i da se trazi pauza od sest nedelja. Zahteva se njegovo pustanje i lecenje.Zbog kriticnog zdravstvenog stanja i da nebi podlegao neizrecene kazne ,Najs zahteva izricanje kazne po zavrsetku optuznice o Kosovu. Milosevic se na samom pocetku suprotstavljao objedinjavanju tuzbe za navodne zlocine na Kosmetu, BiH i Hrvatskoj. Zahtev je odbijen da, bi se danas prihvatilo to na cemu je Milosevic insistirao.Naravno Milosevic sada to odbija. U toku procesa Najs se zluzi mnogim podvalama i iznudjenim izjavama svedoka Tribunala. Do sada je Milosevic uspesno pobijao sve optuze, cime je u vise navrata sabio Najsa u cosak. Svedoci Milosevica su dosada nepobitno i argumentovano pobili sve optuzbe kojim se Milosevic tereti.Kao svedok Milosevica narocito se istakao general Delic, koji je strucno i znalacki matirao Najsa .
Holbruk tvrdi u svojim izjavama da Milosevic nikada nece ugledati svetlo dana. To je dokaz uticaja zapada na sudske odluke Tribunala u Hagau da osuda Milosevica bude i osuda srpskom narodu za genocid nad drugim narodima bivse Jugoslavije.

I ako je Milosevic prvi drzavnik koji se suprotstavio terorizmu na Kosmetu, danas mu se zbog toga sudi i ne samo njemu vec celoj naciji.Bus vodi bezuspesan rat protiv muslimanskih terorista dok na Kosmetu i dalje saradjuje sa njima. Podrzavanje politike nezavisnog Kosova, oslobadjanje albanskih zlocinaca iz Haga, tolerantne pojave albanskih orlova za oslobadjanje Kosova, naoruzavanje zastitnog korpusa, bivseg OVK na ocigled Evrope i sveta je ohrabrenje albancima na Kosmetu da istraju do cilja. Nije daleko dan kada ce zapad krvavo platiti greske koje cini sadana Kosmetu. Tretman KFOR-a kao okupatorske vojske na Kosmetu i direktni konflikti su na pomolu.
Vidanovic