08 September 2005

NEDOSLEDNOST MINISTRA FINANSIJE DINKICA

Dusebriznost ministra Dinkaica o kljucevima drzavne kase u slucaju ministra Davinica svakako je na mestu, koje zahteva doslednost..Medjutim Dinkicev problem je utome sto kljuceve drzavne kase drzi na vidiku i dohvatu ruke skoro svakog u okruzenju.Dosada su se bezbroj puta mnogi Davinici ogresili i prosli nezapazeno.. Dinkic je jednim okom ili nikako motrio na kljuceve, te su mnogi stavili rukudrzavnu kasu kao u svoj dzep..

Zasto je Dinkic bas sada kada je u pitanju minister Davinic postao dusebrizan nije tesko otkriti. U pitanju je vojska i na njoj se moraju slomiti kola.. Budzet je i onako po Dinkicu kada je u pitanju vojska bio minimalan.. MMF i zapad su se posebno okomilii na vojsku SCG da je kroz reforme potpuno uniste. Jugoslovenska armija sada armija SCG je unistena i u vojnom pogledu ne predstavlja nikakvu silu.Samo je senka nekadasnje armije cetvrte u Evropi.Srbija je dozivela da cak i Albanci na Kosovu imaju vecu I spremniju vojsku.
Pritisci na vojsku SCG isle su preko Dinkica i vojnog budeta. Zato se sada i podigla buka oko kupovine vojne opreme. Davinic je u svakom pogledu bio megaloman i neskroman u pogledu trosenja sredstava vojnog budzeta nebi li ozdravio moral vojske.

Radilo se po ustaljenoj praksi i ugledu na pojedinaca koji su u takvim slucajevima vodili racuna i o svojim licnim interesima. Deo love je usmeravan na privatne racune i dzepove pojedinaca. Dinkic i ostali koji su zaduzeni za pracenje manipulacija te vrste cesto ostaju slepi. Precutno ili naocigled su se desavale mnoge kriminalne radnje. Dinkic je po drugi put izjavio da je u slucaju Davinica sprecena pljacka stoleca.Svima je poznata predhodna njegova izjava da je Milosevic ucinio pljacku stoleca prebacivanjem novca iz drzavne kase na racunu banke na Kipru Dinkic je obecao ,da posto je usao u trag tog novca isti biti vracen Srbiji. Od takvih bombastih izjava bar do sada nije bilo nista. Svaki trag toga novca sa Kipra je nestao

Koliko ima istine u tome da je novac zaista dospeo na Kipar i na ciji ziro racun je prebacen o tome Dinkic jos uvek mudro cuti.Opravdano se sumnja da je Dinkic prisvojio taj novac i time postao pljackas stoleca. I u ostalim aferama koje mu se pripisuju ostaje nem. Nema objasnjenja kako je dosao do silnih firmi koje poseduje. Kako i ko finansira njegovu partiju G17plas. U koliko afera je dosada upao njegov kompanjon predsednik G17 plas Miroslav Labus, koliko je stete naneo drzavi i drustvu privatizacijom i likvidacijom srpskih banaka.Sta je sa dosadasnjom plaackom drustvene imovine u navodnoj privatizaciji. Kao guverner narodne banke i sada minister finansija u njegovo vreme su se desile mnoge nezakonite radnje I pljacke drzavne imovine a da se do sada nije cuo njegov glas. Odakle pare njegovom guverneru narodne banke Jelasicu da u bescenje postane vlasnik vile na Dedinju.. Zasto Kostic kupi tri secerane za 3 evra. Cementare sa veoma dobrim poslovanjem prodadose se u bescenje. Zeljezara Smederevo , fabrika duvana u Nisu i mnoge druge fabrike, ciji broj dostize cifru do million ode na dobos. Milion radnika ostade bez posla. Drustvo milionera preko noci raste malte ne kopecurke, na suprot sirotinji koje je sve vise.

Kriminal i korupcija nemaju granice niti ima koga da stane na put tim radnjama. Zasto je industrija NIS, kao jedna od vodecih industrija u zemlji dosla pod udar interesa stranih faktora, ako se cuju glasovi strucnjaka da NIS mora ostati drzavna svoina.Ko je svemu tome kumovao I ko je danas najglasniji da se NIS mora prodati.U pitanju su opet licni interesi pojedinaca iznad drustvenih I drzavnih.

U svemu tome ministar Dinkic ostaje slep i ne primecuje ili ga ne interesuje kuda ide Srbija. Mozda ima istine u Davinicevoj izjavi da Dinkic hoce da dovede svog coveka za ministra odbrane. U svakom slucaju Dinkic je neprincipijelan. Nije u pitanju odbrana ili napa Davinica, vec doslednost koja se od Dinkica trazi kao ministra finansije, kljucara drzavne kase.
Dinkicev prioritetan zadatak je da planira ozivljavanje srpske privrede, punjenje budzeta iz realnih prihoda a ne kriminalnim radnjama finansiske, policije da iznudjuje prekrsaje i kaznjava gradjane da bi popunio rupe u budzetu. Uvodjenjem fiskalnih kasa ,daljinske detektorske kontrole, rigorozne u svetu nezabelezene finansiske placke gradjana.

Nije to nacin vodjenja zdrave ekonomske politike. Rec je o pljacki gradjana da bi se obezbedila sredstva u budzetu za visoke plate poslanika i drzavnog aparata.

Takva politika radja nezadovoljstvo u narodu. Dinkica , Kostunicu, Tadica, Draskovica ni najmanje ne zabrinjava takvo stane. Sirotinja i beda gradjana ,koji nikada nisu mogli da zamisle, kada su glasali za promene i boljitak d ace doziveti katastrofu. Da zale za minulim vremenima u kojima su komotno ziveli.Kada su mogli sebi da pruze i godisnje odmore, kupe kola,besplatno skoluju decu, socijalno i zdravstveno osigurani. Sta su imali , sta izgubilii sta docekali u obecanoj demokratiji, sada skupo placaju.

U svemu oskudjevaju nista ne dostize, pune oci praznih stomaka.i dzepova. Uzdaha na pretek. Borba za opste prezivljavanje. Oci uprte u nebo za spas , izbavljenja od zla koje ih je zadesilo.Gradjani nemate nista od pogleda u prazno nebo. Spas vam je u pogledu na Radikale. Mali je broj onih koji drze vlast i kojima je sve potaman. Njih ne interesuje kako drugi zive Narodu je do noktiju dogorelo..Spasenje je u izborima Radikali na vama je istoriska uloga spasenja Srbije i srpskog naroda. Pet do dvanajest je.Sve oci su uprte u vas Radikala Trazite izbore. Narod ce vas podrzati da se oslobodi zla koje ga je zadesilo..
Vidanovic