06 April 2005

General Lukic uhapsen

Juce je general Lukic protiv njegove volje predat Hagu.Uhapsen je kada se vracao sa ultrazvucnog teksta u bolnici zatecen u papucama i pidzami. Nije stigao ni svoje naocare da uzme niti da se pozdravi sa porodicom.Nekome se ocito zurilo da nebi Lukic umako.Sproveden je u Hag bez otpusne liste. Po dolasku u hag od vlasti Tribunala pristojno je obucen i sproveden u sevinigenski zatvor. Iz zatvora general Lukic se javio porodici i svom advokatu Simicu, koga je ovlastio da saopsti javnosti da je sproveden u Hag. Namerno niko ne zeli da bude taj na koga bi se uperio prst za hapsenje Lukica mimo njegove volje.
U razgovoru sa Ljajicem odgovornim za izdavanje naloga za hapsenje Lukica, Lukicev advokat Simic protestvao je zbog nezakonitog hapsenja njegovog klijenta. Ljajic odbija da je izdao bilo kakav nalog za hapsenje Lukica.
Namerno niko ne zeli da bude taj na koga bi se uperio prst za hapsenje Lukica mimo njegove volje.
Prekjuce je Lukic kategoricno izjavio da se ne spekulise njegovom izjavom da ce nakon izlaska iz bolnice nastaviti lecenje u Hagu.
Ministar Stojkovic negira da je Lukic uhapsen. Kako kaze Stojkovic Lukic je bez lisica otisao u Hag.
Marovic je pozdravio Lukicev odlazak u Hag. Tome se pridruzio i predsednik Srbije Tadic. Receno je da je predaja Lukica potvrda za dobijanje pozitivne ocene studije izvodlivosti.
Zvanicne izjave Radikala i SPS najostrije osudjuju hapsenje Lukica. Tomislav Nikolic je optuzio Kostunicu za dvolicnost i nezakonito hapsenje generala Lukica. Prestavnik Socijalista je rekao da njihova odluka istupanja iz vlade u slucaju isporuke generala jos uvek stoji.

Ocekuje se zvanican stav SPS po tom pitanju. Da li ce manjinska vlada pasti i doci do novih izbora zavisi od odluke glavnog odbora Socijalista. Oni moraju ostati pri svom izrecenom stavu, u koliko zele da ocuvaju potreban cenzus kao zvanicne partije na sledecim izborima.U protivnom njihova politicka karijera ce biti zavrsena.

Jedini preostali general sa haske optuznice ostao je Pavkovic. Pavkovic je u begstvu i za njim je izdata poternica. Krajnji rok predaje Pavkovica Hagu je 12. april u oci dobijanja ocene studije izvodljivosti. Postavlja se otvoreno pitanje i ako se Pavkovic nadje u Hag, milom ili silom, da li ce se dobiti ta "spasonosna ocena stuje izvodjlivosti". Veruje se da ce i dalje biti uslov Mladic, pa Kosovo i ko zna sta ce se sve jos izmisliti.

Hrvati su dobili pozitivnu ocenu studije izvodljivosti i bez Gotovine, ali su na prvom sastanku vrisnuli. EU u februaru , glat ih odbija zbog Gotovine. Znaci nista nije sigurno i ako se zrtvuju svi Srbi sa haske optuznice.Pitanje dobijanje studije izvodljivosti je veliko znak pitanje. Sta ce biti ako se studija izvodljivosti ne dobije i posle hapsenja generala Pavkovica. Kako ce onda srpske marionete izaci svetu na oci. U tom slucaju najbolje bi bilo da izvrse kolektivno samoubistvo da im nebi sudio narod.Posle svih ovih kreiranih skandala neke politicke partije i njihovi lideri nestace sa politicke pozornice.

KOME CE SE ODRZATI POLITICKI POMENPOSLE IZBORA
Na listi, medju prvima je SPO, zatim DSS SPS i Ge17plus. SPS ce preziveti samo u koliko ostane pri svojoj odluci da istupi iz manjinske vlade u slucaju hapsenja generala. G17 plus, je takodje ozbiljan kandidat za posmrtni parastas.Ogrezli u kriminalu i diktatorskom ponasanju ministra Dinkica i Labusa. Ako se i ovoga puta provuku kroz iglene usi ,sigurno ce izgubiti pozicije koje sada imaju.

Na pomolu su i vec dokazani gubitasi , brodolomci,koji obecavaju spas Srbiji kao Pesicka Canak, Protic, bivsi ministar pravde Batic, pozivajuci i Cedu Jovanovica da im se pridruzi. Svi oni tvrde da su bogom dani da spase Srbiju i izvedu ije iz bedei i kriminala. Zaboravljaju sta su sve doprineli takvom stanju dok su bili na vlasti.Koliko su Srbiju zavili u crno, opljackali je i narod doveli do prosjackog stapa.

Zbog kabadahiskog ponasanja Draskovica i skandala u SPO, pisu se crni dani i SPO, koji sigurno silazi s politicke pozornice na sledecim izborima. Politicki gafovi Vuka Draskovica unutar partije i sa mesta ministra diplomatije SCG doveo je do ogorcenja nacije i osude od strane clanova partije SPO. Clanovi odbora SPO iz Kragujevca i Jagodine uputili su zahtev Draskovicu da podnese ostavku kao lider partije i pre kongresa partije zakazanog u maju.

Rascep u poslanickom klubu SPO,u Skupstini Srbije i otkazivanje poslusnosti Draskovicu nagovestavaju brodolom i kraj politicke karijere Draskovica i samog SPO.Draskovic insistira na povratak poslanickih mandata neposlusnih poslanika kao svojine SPO. Svojatanje mandata kao vlasnistvo partije je van svih zakonskih odredbi. Poslanicka mesta pripadaju poslanicima, koje je narod izabrao. Oni mogu ostati u skupstini do njenog raspustanja, egzistirati kao nezavisni ili se prikljuciti partiji po izboru. I sudija vrhpvnog suda SCG je odbacio zahtev Draskovica da su poslanicka mesta svojina partije. Bitka za dominaciju i samovolji Danice i Vuka draskovica u SPO je zavrsena. Godisnja konferencija SPO zakazana za maj, to ce svakako potvrditi. U koliko u medju vremenu ne dodje dotle ,do parlamentarnih izbora i smene Draskovica sa mesta ministra inostranih poslova , Draskovic ce imati jos malo vremena da i dalje nesmetano i samovoljno zakopava Srbiju svojim antisrpskim nastupima na medjunarodnoj sceni. Najnovija izjava Draskovica Fanansel Ttajms da Mladica i Pavkovica krije sluzba bezbednosti i da je on predsednik vlade odmah bi pozvao Davinica i smenio ga. Neznam dokle ce Kostunica tolerisati neprijateljske anti srpske nastupea Draskovica i da ova njegova izjava nije inspiracija Kostunici da pozove Draskovica i najuri ga iz kabineta inostranih poslova SCG. Draskovic ne shvata da je dosta njegove samovolje i naklonosti zapadu.Sigurno zeli da time izbegne optiznicu Haga zbog vormiranja specijalne garde i ubistva Giske i Belog, komandanata njegove garde.
Iz celokupne politicko- ekonomske papazjanije u Srbiji, Radikali su jedini koji sakupljaju politicke poene i sigurni kandidati da na sledecim izborima osvoje vlast u Srbiji.
Drugo mesto po snazi, ako nastavi sa tempom popularnosti zauzece Pokret SS na celu sa Karicem. U koliko ujedine svoje snage Karic- Radikali, Socijalisti, to ce biti kraj ozloglasenim ostatcima DOS.

Karic je naizgled prostim nastupima masuci zelenom salatom u predizbornoj kampanji, kao simbola za preporod Srbije, postigao pun pogodak. I tu pare zaradjuje prodajuci plasticne kese za pakovanje salate sa ugradjenim imenom Karic.Kod njega nema nista dzabe.Neke kompanije u SAD koje se bave marketingom uzimaju Karicev primer salate kao originalan veoma uspesan i osmisljeni pun pogodak marketinskog delovanja u praksi.
Vidanovic