25 September 2005

ZASTO JE STANKOVIC ODBIO PONUDU KOSTUNICE

ZASTO JE STANKOVIC ODBIO PONUDU KOSTUNICE

Na jucerasnjem sastanku Stankovic –Kostunica, Stankovic je odbio zvanicnu ponudu predsednika vlade Vojislava Kostunice da zauzme mesto ministra odbranevojske SCG. General Stankovic, bivsi nacelnik VMA, postavljen je na tu duznost od strane Voislava Kostunice. Pod pritiskom mafije biva razresen sa te duznosti. U trenutnoj hauticnoj politickoj situaciji Kostunica se setio generala Stankovica , coveka kao najbolje moguce resenje na meesto ministra odbrane ,koji moze resiti trenutnu situaciju u kojoj jea vlada zapala aferom Davinic.
Stankovic je procitaoprljavu igru Kostunice, i nije naseo igri. Nije zeleo da kao cestit covek , cista obraza, bude upotrebljen u prljave politicke igre. Zvanicno odbija kandidaturu Kostunice na mesto ministra odbrane vojske SCG.

Razlozi odbijanja candidature Stankovica javnosti nisu poznati, ali se nepogresivo, sa sigurnoscu moze tvrditi da ne zeli da bude produzena ruka prljave , anti srpske politike koalicione vlade Vojislava kostunice.Ne zeli da hapsi haske optuzenike i rukovodi armijom ,cijije status nedefinisan. Sigurno nece stati na cello armije koja ce biti koriscena u zastiti aktuelne manjinske vlade, koja je izgubila podrsku naroda i same armije. Na Stankovica se racunalo da zasigurno moze uticati na Mladica kao dobrog prijateja da se dobrovoljno preda Tribunalu i time skine s vrata veliki kamen koji mu je okacila Karla del Ponte Kostunica je saopstio razloge zbog kojih racuna na Stankovica. Sigurno je racunao u podsvesti da ce Stankovic prihvatiti duznost i zbog toga sto ce zavesti red u armiji i rascistiti sa krugovima koji su kreirali njegovu smenu.Nema sumnje da je racunao na Stankovica kao bliskog saradnika u koga ima poverenje.Kostunica je ostavio mogucnost za jos jedan sastanak sa Stankovicem, nagon konsultacija sa koalicionim partnerima.Prakticno stavlja do znanja Stankovicu da jos malo o svemu razmisli.

Predsednik Srbije Tadic se negativno izjasnio o naimenovanju Stankovica za ministra odbrane, sa objasnjenjem da on kao bivsi vojnik ne moze biti minister odbrane. Tadic precutkuje prave razloge zasto je protiv Stankoviceve candidature. Dok je bio minister odbrane Tadic je optpustio 14 najsposobnijih generala i mnoga odgovorna mesta u vojsci popunio svojim ljudima i stranim savetnicima. Rec je o cistki koja bi usledila u koliko bi Stankovic postao minister odbrane. Po mnogim pitanjima do sada je bilo mimoilazenja izmedju Tadica i Kostunice i pitanje je ciji ce covek zauzeti to veoma vazno mesto. Bez obzira na sve te okolnosti, Stankovic, realno gledano je pravi covek na pravo mesto, kakvog srpski narod moze pozeleti. Drugo je pitanje zasto Stankovic odbija Kostunicevu ponudu. Srpski narod mora postovati trenutni stav Stankovica i ukazati mu poverenje u skoroj buducoj vladi.
Vidanovic

No comments: