17 September 2005

da li marovica ceka i sudbina davinicata

DA LI MAROVICA CEKA SUDBINA DAVINICA?
Ministar finansija Dinkic podjednako optuzuje Marovica i Davinica u aferi oprema vojske. Dinkic istice da je Marovis saucesnik u aferi i da neizostavno mora biti kaznjen nista manje do odlaska sa mesta predsednika SCG. Ako je Davinica afera kostala pozicije ministra odbrane zasto ista kazna nebi stigla i Marovica. Ministar Dinkic je kategorican u svojim zahtevima.. Preti povlacenjem sa duznosti ministra finansija u koliko se ne primene isti arsini kao prema Davinicu.Mozda Dinkica ceka ista sudbin i ocigledno i on vidi brzi pad pa zeli da dobro proda sebe. Sigurno je da poslanici Crne Gore nece glasati protiv Marovica. Savezna vlada je aferom Davinic dospela u najvecu krizu svog postojanja. Vlada je nelegalna, ciji je izborni rok davno istekao. Njena vladavina je produzena do proleca na insistiranje Solane. Po propozicijama savezni izbori izbori treba da se odrze zajedno sa referendumom u Crnoj Gori i tesko je poverovati da ce se zahtev Dinkica obistiniti. Odlazak Marovica znaci pad vlade i novi izbori.Sudeci prema situaciji mora ce se na to jos malo sacekati,bar do proleca

Prema najnovijim saznanjima crnogorski poslanici dizu sidra. Ssele se u Crnu Goru, jer kako kazu, neznaju sta ce iz postojece krize sve proizaci. To je samo jos jedan dokaz ka samostalnosti Crne Gore. Marovic je jedan od pristalica nezavisne Crne Gore, sto je pokazao iovogodisnjim neodlaskom u Njujork na sezdesetogodisnjic jubileja UN. Crnogorska vlada je poslala svog ministra inostranih poslova sa ovlascenjima da samostalno predstavlja drzavu Crnu Goru.. Savezni minister inostranih poslova Draskovic, na jubilarnom zasedanju UN predstavlja ni sam nezna koga., sedeci pored crnogorskog kolege. Izgleda ponizavajuce, smesno i obezglavljeno. Na ovogodisnjem zasedanju UN, skoro sve zemlje su predstavljene predsednicima drzava. Marovic kao predsednik SCG nije nasao za shodno da prisustvuje zasedanju UN kao glava zajednicke drzave.
Zajednica SCG je od samog pocetka postavljena na staklene noge.Fakticki egzistiraju dve nezavisne drzave Srbija i Crna Gora. . Crna Gora ima sve atribute nezavisne drzave, kao ministarstvo inostranih poslova, posebnu monetu, carinsku sluzbu,anti srpskog politickog rukovodstva, posebnu policiju i drugih parazitskih institucija na teret Srbije. Odvajanje Crne Gore iz zajednice SCG rusi ideju o USD pod cijim krovom treba da se nadju svi Srbi bivse Jugoslavije. Djukanovic i njegovi bliski saradnici sve nade polazu u predstojeci referendum na kome treba crnogorski narod da odluci o svom statusu.

Vecina Crnogoraca zivi u Beogradu, mkoji su se na popisu izjasnili kao Srbi, za Djukanovica predstavljaju veliku opasnost da referendum ne uspe. On se pobrinuo da uskrati ucesce na referendumu svima onima koji zive van teritorije Crne Gore.” Demokratski” nema sta Djukanovic je upao u probleme do guse. Glavni je kolovodja crnogorske mafije, gde mu zbog trafikom cigaretama preti izrucenje Italiji, koja je podigla optuznicu protiv njega. Zanosi se mislju da ga nezavisnost Crne Gore i drzavnicki imunite moze spastic bede
. U svojim separatistickim, antisrpskim nastupima podrzavan je od strane zapada narocito u rusenju Milosevica. Ta vremena su prosla i njemu ocigledno klizi tle ispod nogu ka provaliji.Pitanje je vremena kada ce dopasti provalije i jednom za sva vremena nestati sa politicke scene Crne gore.
Vidanovic.

No comments: