13 July 2005

-----

SRBI SAMI OZALILI SVOJE

Dok je11. jula na komemoraciji u Srebrenici ceo svet prolivao suze za ispolitiziranjim masakrom Muslimana od 92-95. godine , juce su Srbi sami oplakivali svoje na komemoraciji u Bratuncu. Daleko od ociju kamere i sveta,majke srpkinje i Srbi oplakivali su svoje najmilije,poginule od zverske ruke komandanta Orica i njegovih vojnika. 3 286 do sada identifikovanih i sahranjenih svojih najmilijih na prostorima Srebrenice ,u Bratuncu , proliveno je mnogo suza, sakrivene od ociju sveta. Komemoracija muslimanskih zrtva, pracena mnogim zapadnim politicarima i kamerama svetskih medija,osudjena je kao genocid Srba, genocidne tvorevine Republike Srpske ,koja kao takva mora biti ugasena, kako je u svom obracanju istakao visoki politicar federacije BiH Tihic. Redjali su se mnogi govornici osudjujuci Srbe za genocid a da ni jednog trenutka nisu spomenute srpske zrtve. Prema dosada utvrdjenim spiskovima samo na podrucju Srebrenice 128 sela je popaljeno, zitelji pobijeni. Ppocinjeni su strasni zlocini nad Srbima.Ni reci o tim zrtvama i 38 000 Srba na komemoraciji u Srebrenici ,koji se vode kao nestali. Prema podatcima centra u Banja luci za utvrdjivanje nestalih do sada je prijavljeno 38 000 nestalih osoba o kojima se nista ne zna. Predstoji tek utvrdjivanje. Na osnovu prijava rodbine predstoji posao utvrdjivanja kako su lica nestala, kada su nestala, gde su nestala. Sve dok se ne utvrde ti podatci ne moze se sa sigurnoscu tvrditi da su lica poginula.Utvrdjeno je i sahranjeno 3286 srpskih leseva.

Kod Muslimana postupak utvrdjivanja nestalih je gotova prica da su svi nestali zrtve Srba. Da je nad Muslimanima izvrsen genocid. Otuda se izmisljaju cifre od 8000 poginulih Muslimana samo u Srebrenici. Taj podatak je prezentiran javnosti i kao takav prihvacen i Srebrenica osudjena kao najveci zlocin posle Drugog svetskog rata, da bi se opravdao zlocin NATO za bombardovanje Jugoslavije , razaranje njene infra strukture i nekoliko hiljada nevinih zrtava. Da su Srbi genocidan narod i jedini krivci za sva zla u bivsoj Jugoslaviji.

Prema svim nalazima patologa , poznatih svetskih strucnjaka, medju kojima je i nas vrhunski strucnjak pukovnik Stankovic, do sada je otkriveno i identifikovano samo 1886 leseva u Srebrenici, za koje se smatra da su poginuli u medjusobnim borbama 95. godine cija nacionalna pripadnost nije utvrdjena. Sto znaci da se u masovnim grobnicama medju identifikovanim lesevima nalaze i Srbi. Sve ostale price po Stankovicu su proizvoljnosti i nagadjanja. Poznato je ,kako navodi Stankovic da se podkradaju greske i da se medju mrtvima cija su imena ispisana cak i na kolektivnim spomenicima pojavljuju kao zivi. DN test se primenjuje u identifikaciji leseva kao najpouzdaniji i kod svih drugih metoda prepoznavanja su moguce greske. Od strane Americkih autoriteta dilo je obustavljeno dalje istrazivanje leseva, jer bi prica od 8000 nestalih u Srebrenici bila dokazana laz. To svakako ni Muslimani nisu zeleli. Svi navodni dokazi o 8000 zrtava na osnovu spiskova Muslimana i navodno utvrdjenih spijunskim satelitskim nalazima i fabrikacijama Olbrajtke padaju u vodu. Do sada ti snimci nisu nigde pokazani cak i na trazenje Tribunala u Hagu. Sredrenica je politicki motivisana za osudu Srba kao genocidan narod. Muslimani su cak osporili i komisije koje su trebale da ustanove broj onih koji su napustili Srebrenicu za vreme operacije stigli do Sarajeva , Tuzle , ili dospeli do inostranstva. Mnogi vojnici koji su se probili iz obruca potkovica i pridruzili jedinicama u Tuzli ili Bratuncu vode se kao nestali. Tome treba dodati i to da po izvestajima cak i zapadnih izvora mnogi lesevi sirom BiH su transportovani u Srebrenicu i prijavljivani kao zrtve Srebrenice. Cak i vojnici koji su se izvukli iz obruca i prikljuceni jedinici muslimanske vojske vode se kao nestali. Mnoge podvale su providne. Medjutim zapadni politicari sve te cinjenice odbacuju kao neosnovane i deklarisu ih kao zrtve Muslimana.Prikazivanje srpskih zrtava dovodile bi u pitanje istinitost tvrdnje o muslimanskim zrtvama.

KO SU POKLONICI ZRTVAMA U SREBRENICI
Pored politicara BiH, vidjeni su i ambasador SAD i Holbruk , kao i mnogi evropski mocnici. U prvi plan vidjen je i Mesic, koji se poklonio zrtvama. Da li je dobio inspiracije da nastavi sa pokljonjenjem srpskim zrtvama u Jasenovcu,hercegovackim jamama, zlocinima u Bljesku i Olu, pitanje je koje trazi odgovor? Ne grize li ga savest zbog toga sto osudjuje druge a svoje grehe i grehe nacije precutkuje . Otac Dejtonskog sporazuma nije propustio da se nadoveze na reci Tihica da genocidnu tvorevinu Repupliku Srpsku treba ukinuti, dodavsi da Republika Srpska treba da bude u junitarnoj Bosni samo Srpska. Peterson i Esdauen su jos jednom potvrdili da republika Srpska treba da se utopi u GiH i kao takva ispuni uslov za ulazak u Evropu nakon hapsenja glavnih krivaca za genocid u Stebrenici Mladica i Karadzica.
Posebno pitanje je sta je trazio predsednik Srbije Tadic. Kome se on i u cije ime poklonio? Ko ga je ovlastio i u cije ime je trazio oprostaj?Zasto se nije pojavio na komemoraciji srpskim zrtvama u Bratuncu? Nije li to ponizenje srpskih zrtava, jednom recju negiranje istih. Zar ga ne pogadju srpske zrtve, ne potresaju kuknjave i plac srpskih majki, koje su svojim suzama, umesto sinova umivale i grlile njihove spomenike.Zar je Srbija i srpski narod doziveo da ga predstavlja jedan takav izrod?. Zar mu treba i dalje ukazivati poverenje i dalje ga birati kao srpsku izdaicu.Ako je Tadic zaboravio svoju duznost i obaveze date srpskom narodu, srpski narod to nesme zaboraviti.
Jedini srpski politicar Tomislav Nikolic se u Bratuncu poklonio palim zrtvama i podelio bol sa srpskim majkama. Daleko od svetske javnosti i kamera koje su pratile komemoraciju zrtava u Srebrenici, svet nije imao priliku da vidi i srpske zrtve. To se kosi sa politikom osue Srba da se sazna prava istina i pokazu stradanja Srba i zverstva Muslimana. Svet nezna da su pokolji na prostorima Srebrenice, masakri civila i spaljenih 128 sela uzrok pohoda srpske vojske i pada Srebrenice. Bratunac, Potocari,Trnovo, Kadrinja, Vlasenica, Kravice, Skelane su samo neka od sela koja su popaljena i ciji stanovnici su zatekli smrt muslimanskih hordi komandanta Orica. Srbi ne traze ravnotezu zlocina, vec pravdu i osudu svih zlocina.
Vidanovic

No comments: