14 July 2005

Anti srpsko delovanje srpskih medija
=============================
Anti srpsko delovanje pojedinih srpskih medija sve je vise izrazeno u sprovodjenju politike zapada. Narocito u slucaju Srebrenice i prikazivanje onih snimaka o ubistvu 6 mladica Muslimana , cije je delovanje uticalo i na Americki Kongres i donosenje rezolucije o Srebrenici da se proglasi najvecim zlocinom posle Drugog svetskog rata.Da je od strane Srba ucinjen genocid nad muslimanskim zivljem u Srebrenici i da su za to odgovorni Mladic i Karadzic, koji moraju biti uhapseni i isporuceni sudu u Hagu. Bez rezerve tome daju posebnu podrsku TV B92 i TV Pink. Pridruzuju se osudi zapada da je u Srebrenici bilo genocida i da su glavni krivci za to Srbi, kao genocidan narod. Ni jednog trenutka se ove mediske kuce nisu potrudile da prikazu idrugu stranu, stradanje Srba na prostorima BiH, Srebrenice i okoline.

Samo u okolini Srebrenice prema nepobitnim dokazima od armije komandanta Orica popaljeno je 128 srpskih sela u kojima je do sada utvrdjeno 3286 ubijenih srpskih civila i da su pomenute TV kuce ostale neme o tim stradanjima Srba. Snimke o ubistvu 6 Muslimana su prikazale onako kako ih je servirala Natasa Kandic i zapadna rezija, bez komentara i mediskog balansa. Prvi efekti su ucinili svoje. Obicno oko gledalaca ih je prihvatilo onako kako su servirani. Sreca je u tome sto tako nisu prosli kod strucnjaka i onih koji znaju kako nastau mediske podvale i trikovi za postizanje ciljeva.Njih je bilo bezbroj do sada.

Kadrovi ubistva su mediske montaze, daleko od istine. Pazljivo oko strucnjaka primeti ce da su zrtve glumci, koji prate kamere, bez jauka, trzaja tela, pucnja i lokve krvi. To su bezimeni junaci, koji svakako imaju svoje ime i prezime.Pocinioci zlocina su takodje bez imena i prezimena, kao i majka koja prepoznaje bezimenog sina. Kako je moguce da se ubice odmah posle dogadjaja otkriju i uhapse.Zasto snimci nisu dosada prikazani i ubice uhapsene, ako se za snimke znalo i ranije da postoje. Zasto su bas sada prikazani. Nije tesko pogoditi ako se zna da su ti snimci prikazani u oci posete Karle del Ponte Beogradu i UN da bi njeni zahtevi i izvestaji bili bez poteskoca prihvaceni.

Nevladine organizacije na celu sa Natasom Kandic direktora za ljudska prava Sorosve fondacije pridruzile su se anti srpskoj kampanji javnim nastupina na TV, demonstracijama i osude neprihvacene rezolucije u skupstini Srbije o osudi genocida u Srebrenici.
Vrhunac je dostignut u emisiji na TV Pink ,Zamke u kojoj je gostovala Sonja Biserko, direktor helsinskog odbora za ljudska prava i novinar, Ustasa Petar Lukovic. Njih dvoje su toliko lupetali i izvaljivali gluposti i lazi,bili bezobzirni prema sagovornicima panela, Radosa Ljusica i Stojanovic Zeljka, urednika Radio Evropa, da se stekao utisak kod gledaoca da ce se sastanak pretvoriti u tucu ili prekinuti napustanjem Lusica i Stojanovica.
Voditelj Zamke,Tanja Vidojevic, poznata po svojoj nesposobnosti da vlada emisijom, bila je totalno nemocna i izgubljena. Krajnje je vreme da proanalizira sebe, kao voditelj pokupi prnje i ode sa tog mesta. TV Pink ,pre svega zbog uvodjenja te debate i nesposobnosti voditelja, gura sebe u politicku provaliju i gubi auditorijum. Prilican broj gledalaca nije bio u mogucnosti da do kraja odgleda emisiju Zamka. To svakako vlasniku TV Pink ne smeta kada za kreiranje politicke rubrike ima Sonju Biserko, koja je ne samo kao ucesnica emisije, vec i izborom Lukovica u panel diskusiji jednog trenutka je doslo do kljucanja zbog napada na Srbe, kao glavne krivce"genocida" u Srebrenici.

Lukovic , kao nekakav samozvani novinar iskazao je ogromnu mrznju i neistinu o Srbima, kome se na momente pridruzila i Sonja Biserko. U nedostatku argumenata odbrane svojih lazi Lukovic je pristupio vredjanju sagovornika kada nije mogao da odgovori ni na jedno pitanje neistomisljenika. Sve u svemu Lukovic i Biserko su navaljivali svim mogucim nacinima da od protivnika panela dobiju priznanje osude zlocina i genosida u Srebrenici. To im nije poslo za rukom.
Na insistiranje Lukovica da se Srbi izvine za zlocin Muslimanima u Srebrenici, docekao ga je Ljusic pitanjem zasto se Hrvati nisu izvinili za Jasenovac ,etnicko ciscenje Srba u Bljesku i Oluji i srpskim zrtvama za koje su Hrvati odgovorni kao i za hercegovacke jame ustaskih zlocina. Odgovor Lukovica je bio da su Srbi to zasluzili i da Hrvati nemaju zasta da se izvinjavaju. Lukovic je i agresiju NATO odobrio kao kaznu za srpske zlocine na Kosovu.

Kulminaciju svoje neobjektivnosti i novinarske kvaliteteje Lukovic je pokazao u clanku koji je procitao Ljusic o poseti Patrijarha Pavla Vasinktonu , koga je nazvao Paja Patak, koji je od uzbudjenja, ono sto je video, doziveo orgazam.To najbolje govori o licnosti " vrsnog novinara" kakvog sebe Lukovic naziva.
S druge strane Sonja je pored ostalih gluposti izvalila da je Srbija okupirala tudju zemlju Bosnu i Hercegovinu. To samo po sbi govori o kakvom profilu i obrazovanju ljudi je rec, koji prave sebe velikim budalama i neznalicama od sebe misleci da imaju Srbe gledaoce ravne njima ,kojima mogu manipulisati i naturiti svoja misljenja. Postigli su poraze od kojih treba da se stide samih sebe pa i mediska kuca koju predstavljaju.
Pada u oci i to da ni jedan slucaj masakra nad Srbima nisu mogli da navedu ni sa jedne druge strane u toku gradjanskog rata u BiH. Jedino su Srbi odgovorni za sva zla i ubistva nevinih Muslimana , Hrvata i Siptara .Siguran sam da medju Srbima nisu mogli steci ni jedan poen i opravdanje njihovom ucescu u emisiji Zamka.Cak su i u ocima svojih placenika izgledali tuzno,jadno i bedno.
Vidanovic

No comments: