21 May 2005

otvoreno pismo gradjanima Mladenovca i skupstini Srbiji

----- Original Message -----
Sent: Saturday, May 21, 2005 16:18
Subject: Otvoreno pismo gradjanima Mladenovca i skupstini Srbije

Prelaskom poslanika Zivadina Lekica iz Radikala u PSS, Kariceva PSS usla je u parlament Srbije. Prema izjavama Karica na skupu ispred parlamenta Srbije jos 5 poslanika iz drugih partija preci ce u PSS i na taj nacin je biti u mogucnosti da formira svoju parlamentarnu grupu. karic je pokusao da u parlamentu odrzi konferenciju za stampu, ali ga je u tome sprecio predsednik skupstine Predrag Markovic posto njegova stranka nema poslanicki klub. Vreme je da to napravim istakaoje Karic, ali nije preciziraju iz koje partije ce mu se poslanici pridruziti. Karic je kako se tvrdi za prelazak Lekica iz Radikala u PSS dao 400000 evra.. Za ostale mandate po recima Aligrudica Karic nudi 300 000 evra plus stan i jos po nesto. Suma je nudjena poslanicima DSS i po Aligrudicevoj izjavi dozvoljen je kontakt tim poslanicima da bi se saznali nuslovi ponud. Lekic pobija navode Aligrudica i tvrdi da za prelaz u Karicevu stranku nije dobio nista. Jos je od predsednika skupstine Markovica zatrazio finansiranje stranke PSS iz budzeta .Lekic je optuzio sefa poslanicke grupe Aligrudica da mu je za prelazak u DSS nudio novac i lokal, sto je izazvalo buru smeha medju poslanicima DSS.stan.
Nikolic , zamenik predsednika stranke Radikala izjavio je da je vrbovanje poslanika od strane Karica veliki problem. On je rekao da bi sprecio ulazak Karica u parlament spreman da povuce zahtev za smenu vlade Srbije.Necemo da uz pomoc Karicevih poslanika rusimo vladu. SPS i DSS nisu hteli da iznesu kojim poslanicima je Karic nudio prelazak u njegovu stranku. Iz DSS i SPS se sa sigurnoscu tvrdi da ni jedan poslanik nece izneveriti stranku. Rec je o malim strankama. Tvrdi se da Karic vrbuje poslanike slabog materijalnog stanja, manje eksponiranih poslanika. U skupstini Srbije pokrenuta je inicijativa da se zakonom poslanicka mesta zagarantuju kao neotudjiva svoina stranke koja je na izborima osvojila mandat.
KO JE POSLANIK ZIVADIN LEKIC?
Zivadin Lekic je poslanik Radikalne stranke ,koji je svoj mandat osvojio u Mladenovcu. Radikalnu stranku je napustio pre nekoliko meseci zbog navodnog neslaganja sa politikom stranke. Opredelo se za PSS ocigledno ne iz politickih ubedjenja, vec iz interesa. Tvrdi za sebe da je po majci direktan potomak Karadjordjevica. Od kako je presao u PSS izlozen je pretnjama ubistvom. Kako Lekic kaze on se pretnji ne boji , cak nije nasao za shodno ni da prijavi slucaj prolaznika koji ga je presreo na ulici i zapretio da ce ga ubiti. Ja u skupstinu redovno dolazim svojim automobilom iz Mladenovca. Za sebe jos kaze da je zavrsio srednju tehnicku skolu, da se bavo biznisom i da ima dvoje dece .
Bilo kako bilo Lekic je izneverio svoje birace,i protv njihove volje napustio stranku. Peticijom njegovi biraci bi trebali da se obrate skupstini Srbije za osporavanje negovog mandata i da se u sto kracem roku zakaze reizbornost za poslanika regiona Mladenovca u kome je Lekic osvojio mandat.Time se jedino moze potvrditi i ispostovati volja naroda.Sigurno je jedno da u koliko bi se ponovo Lekic kandidovao da bi ostao kratkih rukava.
Vidanovic.
PS posto ne raspolazem adresom skupstine i Mladenovca, molim da se pismo prosledi nadleznima

No comments: