22 April 2005

Svilanovica na stub srama

----- Original Message -----

Nista nije iznenadjujuce od bivseg ministra inostranih poslova SCG Svilanovica sto je kao clan medjunarodne grupe za Balkan potpisao predlog o nezavisnom Kosovu. Dok je bio na funkciji ministra inostranih poslova cinio je nedozvoljene ispade na stetu drzave i niko ga za to nije pozvao na odgovornost.Clan medjunarodne grupe za Balkan postao je dok je bio ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore. Bivsi ambasador u Vasingtonu gospodin Protic navodi da je Svilanovic prilikom posete UN insistirao kod Holbruka da se zauzme za nezavisnost Kosova. Zna se pouzdano da je saradjivao sa najuticajnim albanskim lobijstom u Americkom kongresu - Diogardijem i albanskom vrhuskom u Pristini. Javno je izjavljivao da se moze slobodno setati Kosovom.Time potvrdjuje da je otvoreno radio protiv interesa drzave, za prekrajanje granica Srbije, sto je suprotno rezoluciji UN 1244.

Poslednja njegova javna izjava da za sve sto je ucinio za nezavisnost Kosova treba da mu budu zahvalni Kostunica i Tadic, je krivicno delo i krsenje Ustava Srbije. To je jasan signal Kostunici i Tadicu i javnom tuzilastvu da se najozbilnije pozabave slucajem Svilanovica.Postavlja se otvoreno pitanje za koga radi danas Svilanovic, kao poslanik skupstine Srbije na listi Tadicevih poslanika. Kako je mogao da ostane nezapazen od strane poslanika skupstine Srbije. Da li u opste vise moze sedeti u skupstini Srbije i raditi protiv skupstine i interesa drzave i naroda?.
Da li je dovoljna izjava Kostunice nakon saznanja da je Svilanovic kao clan medjunarodne grupe za pitanja Balkana jedan od potpisnika predloga za nezavisnost Kosova, da je rec o politickom autsajderu individualcu ,ciji je uticaj neznatan. Zar nije bilo bolje da je Kostunica zatrazio pokretanje krivicnog postupka i suspendovanje iz skupstine Srbije. Zasto je dozvolio da njegov posao radi Toma Nikolic.
Stranka Radikala je pokrenula krivicni postupak protiv Svilanovica podnosenjem tuzbe nadleznom sudu u Beogradu. Sta radi javni Tuzilac i zasto do sada nije pokrenuta krivicna prijava protiv Svilanovica,za krsenje Ustava Srbije i anti drzavne delatnosti. Da li takav covek moze sedeti u skupstini Srbje? Slucaj Svilanovic je propracen ostrim reakcijama gradjana Srbije. Jedan gradjanin sugerise da se na Trgu republike u Beogradu, podigne spomenik srama i da prvi na listi bude Svilanovic. Ovu ideju treba podrzati i pokrenuti inicijativu za prikupljanje dobrovoljnih priloga u zemlji i dijaspori .Sudeci po svemu, Draskovic se kvalifikovao da se nadje na listi odmah iza Svilanovica. Dugacka bi bila ta lista srama, ako bi se pridodala lista svih Sorosevih placenikai i izdajnika srpskih interesa.
Od mnogobrojnih Svilanovicevih politickih blefova neophodno je spomenuti njegovu odluku o povlacenju tuzbe protiv BiH. Tuzbu je povukao bezuslovno.Zasto nije zahtevao od BiH da to isto ucini.Niko zapravo i nezna zasto je Svilanovic taj potez ucinio, niti ga je bilo ko zbog toga pozvao na odgovornost. Price koje su o njemu kruzile da je poreklom Siptar postaju stvarnost. Sigurno u nezavisnom Kosovu racuna da opet bude ministar inostranih poslova.Izvori tvrde da je poreklom Siptar i da je nedavno Siptarima prodao svoju kucu u Pristini.

Gradjanski Savez Srbije ostro reaguje protiv gradjana koji lepe plakate po Beogradu sa slikom Svilanovica sa Siptarskim keckom na glavi . GSS se do sada iskazao kao leglo anti srpskih elemenata. Partija sa manje od 3% u DOS je dala najvise politicara na kljucnim mestima politickog zivota Srbije, sto ni jedna politicka partija Srbije ne moze da se pohvali takvom zastupljenoscu.Pesicka ambasador u Meksiku, Micicka predsednik skupstine Srbije, Svilanovic sef savezne diplomatije- ministar inostranih poslova.Krajnje je vreme da vlada Srbije stane na put ovakvim politickim bankrotima i u buduce vodi racuna o kadrovima na najvisim politickom funkcijama.

I Vuk Draskovic koraca putem svog predhodnika pa se moze reci da ga je i prevazisao. Draskovic sledi Svilanovica pesnikovovim recima: Gde ja stadoh ti produzi,sto ne mogoh ti ces moci, jos smo duzni, ti oduzi. Nas rodoljubivi pesnik se sigurno u grobu prevrce kad vidi kako se njegova poruka zloupotrebljava. Vidanovic

No comments: