10 April 2005

Ko danas place za Papom

Na srpskim sajtovima paznju je pobudila Papina smrt. Bilo je onih koji su ga velicali a bogami i onih koji su ga kritikovali. Pripisivan mu je znacaj svemocnika, uspesnog politicara, ambasadora mira , mocnog crkvenog poglavara. Dosta je o tome receno. Medjutim bilo je medju obozavaocima i takozvanih rasrbljenih Srba koji se solidarisu sa misljenjima katolika. Zaboravljaju kakva zla je Papa naneo Srbima. Pravi Srbi imaju najmanje razloga da placu za Papom.
Ne razumem pojedince, rasrbljenje zasto porede Rankovica , MilosaMinica ,Krcuna sa Papom. Kakve veze imaju oni sa Papom. Ako su vec prozvali, zasto su izostavisvljeni okupatorski kolaboranti, Nedic Lotic, Draza Mihajlovic, koji za sobom imaju krvave tragove. pripadnii pokreta Draze Mihajlovica hoce reci da su bili nevinasca. Nisu ucestvovali u bratoubilackom ratu. Nisu ubili ni jednog Srbina, zaklai ni jednog politickog protivnika.
Rec je o Papi, coveku koji je veliki srpski zlotvor, covek koji je prekrajao svet. Zeleo je da papska stolica postane gospodar sveta. Podrzavao je americki imperijalizam preko koga je sirio katolicizam.Cinio je mnoge posete zemljama u kojima je zeleo da zavodi katolicanstvo. U osvajanje crnog kontinenta isao je toliko daleko da je cak promenio i Hristov lik. Po njemu Hristos ne moze biti razapet na krstu u krvi ,bradati mucenik. Treba biti nasmejan veseo, srecan covek, pre svega ne belac, bronzano bakarne boje. Takav lik nasao je u Brazilijancu. Po njegovoj viziji, brazilijanski umetnik je stvorio zeljeni lik sa kojim je Papa posao u osvajanje crnog kontinenta.Tom idejom Papa je lako osvojio crni kontinent.
Hteo je i u pohod na Srbiju na poziv nesrbina Marovica, koji je najmanje imao prava da ugovara verske posete SCG iza ledja za to nadleznog Patrijarha Pavla. Podrzao je raskolnicku samostalnu crnogorsku i makedonsku crkvu, da bi na taj nacin ranio pravoslavlje. U Drugom svetskom ratu kao hemicar, bio je u sluzbi Hitleru. Proizvodio je cijankal za gasne komore Ausvica u kome su stradali Jevreji. Posle rata sklonio se u manastir daleko od ociju javnosti da bi ga na kraju kao najpogodniju licnost upotrebili za rusenje Sovjetskog Saveza. Amerikanci ga postavljaju na celo katolicanske crkve u Vatikanu za Papu svete stolice. Preko planiranog i bogom danog Lec Valence, gdanskog elektricara brodogradilista pocelo je rusenje SSSR i berlinskog zida. Svemu tome potpomogao je i naivni Gorbacov prodavsi sebe i drzavu za Nobelovu nagradu u iznosu od 700000 dolara.Sve je to zasluga Pape koji je morao da iskupi sebe sto je saradjivao sa Nacistima u Drugom svetskom ratu. On je prvi ne rimo katolicki Papa postavljen da odradi planove Bilderbergera za uvodjenje novog svetskog poretka. Za dobar deo sveta to su nepoznanice. Putovanja i obilasci mnogih zemalja sveta poglavara Rimo katolicke crkve su tumacena kao humanitarne miroljubive posete u sluzbi Novog svetskog poretka.Te misije za neke su od pocetka bile providne.. Narod medju kojima i Srbi na svom telu su osetili zube krvolocne hijene Novog svetskog poretka.Zar da posle svega sto su Srbi doziveli treba da rone krokodilske suze za zlotvora kakav je bio Papa. Pravi Srbi to zadovoljstvo po necijoj zelji sigurno nece ciniti, pa bio to i Papa Jovan 2.- Vojtila.

-KO DANAS PLACE ZA PAPOM-
--
Ko danas place , uzdise i zali Papu Jovana drugog osim Srba? Naravno katolici i rasrbljeni Srbi. Srbi najmanje razloga imaju da zale za Papom i saosecaju sa obozavaocima. Da je Papa i njima naneo bol kao sto ga je naneo Srbima i oni bi bili isti kao Srbi. Zar pravi Srbin moze zaliti za Papom zbog toga sto je bio arhitekta raspada SSSR i FNRJ, sto je bio kreator Novog svetskog poretka, sto je 82. na sastanku sa Regenom u Vatikanu krojio mapu buduce americke imperije,sto je priznao seceonisticke nezavisne drzave bivse Jugoslavije,trazio bombardovanje Beograda, sugerirao Klintonu humanitarnu oruzanu akciju Nato na Srbiju, opravdao agresiju NATO na Srbiju , sto je 93. godine na stadionu Branto u SAD pred 200000 okupljenih obozavalaca okrivio Srbe i javno zahtevao od Klintona da Srbe dovede u red i nauci pameti, Sto je ratnog zlocinca Stepinca proglasio svecem zato sto je pokrstavao , ubijao i proterivao Srbe, sto je u Jasenovcu najvecem logoru smrti posle Ausvica pobijeno 900000 Srba, sto se nije izvinio Srbima prilikom posete Hrvatskoj i Bosni, sto nije osudio Ustaske zlocine nad Srbima u Drugom svetskom ratu,sto je zeleo da unisti pravoslavlje.Sto nije osudio postupak Vatikana koji je pacovskim kanalima -Vatikan Brazil, spaio sve zlocince Ustskog soja . Zbog toga i mnogo drugih grehova prema Srbima nije dostojan srpskog postovanja.Krvavi Papa svojim postupcima i grehovima prema Srbima nije zasluzan sazaljenja niti oprastanja.
Samo rasrbljeni Srbi i oni kojima Srbija nije na srcu mu odaju postu, upisuju se u knjigu zalosti,odaju priznanje kao najvecem humanisti, prisustvovace njegovoj sahrani, valjda radi zahvalnosti za sve sto je ucinio da se danas nadju na kormilo prodate vazalne drzave Srbije.Iznenadjujuce je da se i delegacija Srpske pravoslavne crkve u poseti Vasingtonu upisala u knjigu zalosti. Od drzavnika Srbije i SCG u knjigu zalosti su se upisali i Marovic, Tadic,Kostunica, Draskovic Filipovic. Sahrani su prisustvovali Marovic Tadic ,Draskovic.
.
Vidanovic

No comments: