24 March 2005

Generali iritiraju vladu

Posle jedne ovakve neverovatne tvrdnje da socijalisti nece ostati dosledni pretnjama da ce izaci iz vlade u koliko dodje do hapsenja generala. To se potvrdjuje izjavom da su Pavkovic i Lukic bili akteri hapsenja Milosevica i Slivancanina i da su zbog toga omrazeni ne samo kod socijalista vec i u narodu. Ovakve tvrdnje su malo verovatne i lansirane su u trenutku svrsenog cina hapsenja generala,da bi se stvorila pometnja kod naroda i neutralise otpor akciji hapsenja.
Da bi se videlo sta je iz ovoga tacno a sta nije, neizostavno se moraju pojaviti socijalisti da javno demantuju ili potvrde te izjave.
Odbijanje generala Pavkovica i Lukica da se dobrovoljno predaju Hagu, kako je navedeno ,revoltira vladu. Zasto se vlada revoltira ako Pavkovic i Lukic nisu uslov za ocenu izvodljivosti i partnerstvo za mir.I dalje se insistira na njihovo hapsenje i predaje Hagu kao uslov saradnje Sustina je u obecanom roku isporuke generala i to do kraja marta. U koliko do toga ne dodje, nema nista od ocene prolaznosti. Vlada sigurno pada u koliko socijalisti ostanu dosledni obecanju da izlaze iz vlade u koliko se generali silom predaju Hagu. U protivnom socijalisti ce na sledecim izborima zavrsiti svoju politicku karijeru. Ista sudbina ceka i Draskovica zbog njegove tiranije u SPO i politicke nezrelosti u diplomatiji.
Vidanovic

No comments: