22 February 2005

Crnogorci-srecan vam put

???? ???? ????????? ?? ???? ????????? ???????? ??????? ????????? ? ?????????? ?????????????? ??????? ????????? ?????? ? ???? ???? ? ????????? ?????????? ? ??????????? ????????? ?????? ?????? ? ???? ????".
To je pokusaj glavom kroz zid da se izbegne referendum koji je predvidjen Poveljom zajednice Srbije i Crne Gore. Referendum za vecinu naroda Crne Gore je neprihvatljiv. Ranije su bili nagovestaju da u koliko referendum prodje da ce se severni deo Crne Gore na posebnom referendumu izjasniti za prikljucivanje Srbiji. To je velika mora crnogorskog rukovodstva. Zato se i pokusava da izglasavanjem predloga dostavljenog Beogradu u skupstinama Sribije i Crne Gore zaobidje taj problem i izbegnu nezeljene posledice referenduma.
Reakcije javnosti na predlog rukovodstva Crne Gore na celu sa Djukanovicem, za sada nisu poznate. Kako ce narod Crne Gore reagovati treba da se vidi.
Zvanican stav Vrhovnog suda je da je referendum nezaobilazan, koji je zacrtan u Ustavu i Srbije i Crne Gore.
Postoje misljenja da u koliko Skupstina Srbije usvoji predlog rukovodstva Crne Gore da mora biti uslovljen prekrajanjem granice kojim bi se omogucio Srbiji izlaz na more.
Bilo kako bilo u slucaju odvajanja Crne Gore od Srbije bila bi to ekonomska katastrofa za Crnu Goru. Da li crnogorsko rukovodstvo razmislja o tome kako ce obezbediti sredstava za placanje diplomatskog kora u inostranstvu. Oni zaboravljaju na zahtev Srbiji da finansira diplomatska predstavnistva u inostranstvu i od 22. ambasade na koje polazu pravo po njihovim mogucnostima mogu finansirati samo 4.
Ako Djukanovic racuna i dalje na sverc i prljave poslove, kojim bi pokrivao budzet i troskove finansiranja drzave,po svemu sudeci je jalova rabota.Italijani ce mu pomutiti racune. laso Italijanskog suda samo sto mu nije palo na vrat.
Do sada je Srbija finansirala vojsku i zajednicke sluzbe drzavne zajednice. Prema izvorima slivanje predvidjenih sredstava u drzavni budzet iz Crne Gore nije pristizllo. Neko je to gledao kroz prste, a zasto, to mnogima nije jasno. Crnogorskom narodu ce biti mnoge stvari jasnije kada pocinju da stezu vlastiti kais ako se ostvare potezi supljoglavog njihovog politickog vrha.
Moj licni stav je srecan im put uz napomenu da oni koji zele teritorijalno pripajanje Srbiji referendumom- dobro su dosli.
Vidanovic

No comments: