24 January 2005

promocija knjige Biljane PlavsicSVEDOCIM

Promocija knjige Biljane Plavsic SVEDOCIM odrzana 18 .januara u Banjskim dvorima u Banjaluci , bila je u centru paznje srpske javnosti. Po nekima sama knjiga ozivela je secanja na sramnu izdaju srpstva, priznanjem da su Srbi cinili zlocine i etnicko ciscenje tokom gradjanskog rata 92-95 na prostorima BiH. Po drugima , naravno politickim pristalicama u doba njene vlasti u Republici Srpskoj, njena velicina je u tome sto je svojom hrabroscu promenila tog dogadjaja u RS.Po njima ona je od haskog tribunala nevino osudjena na izdrzavanje kazne od 11. godina u zatvoru Hinserberg u Svetskoj.
Knjiga je kako je i sama Plavsicka istakla potvrda njenog svedocenja kojom prilikom se zaklela da ce govoriti istinu i samo istinu i nista osim istine.To znaci po njenom, Srbi su genocidan narod krivi za sve sto se zbilo na prostorima BiH.Etnicko ciscenje, masakri, logori , silovanja Muslimanki, sve su tozlocinacaka dela Srba. Njeno svedocenje u Hagu je naislo na osudu javnosti srpske nacionalnosti i slobodoljubivih naroda sirom sveta . Bilo je neobjasnjivo otkuda da nekada Ajron Ledi poput Tacerke, pod uticajem Madlen Olbrajt izda svoj narod i svedoci po diktatu Amerike negirajuci i samu sebe. Srbi RS su bili zaprepasceni Plavsickinim politickim zaokretom. Optuzila je i svoje najblize saradnike sa kojima je radila. U knjizi tvrdii da ce narod doci do saznanja ko je izdajnik Srba, aludirajuci pritom na Radovana Karadzica za koga je rekla da je u stalnoj vezi sa Hagom i da je glavni snabdevac informacijama haskog tuzilastva.Ako bi ta Biljanina tvrdnja bila tacna, zasto bi onda zapad trosio milijarde dolara na organizovanje specijalaca i SFOR za pronalazak i hapsenje Karadzica i Mladica. Ocigledno su to proizvoljnosti Biljane Plavsic, koje nisu nicim potkrepljene.U knjizi tvrdi da je Karadzic bio protiv opozicije u Srbiji i da je izbegavao svaki susret sa Djindjicem za koga je rekla da je to pametan covek , ali ne i nemacki spijun.Biljanine politicke pristalice i uzi saradnici na celu sa tadasnjim predsednikom vladeRS Dodikom se pitaju sta bi bilo da nije bilo Biljane Plavsic. Znaci li to da zahvaljujuci Biljani Plavsic RS danas prolazi kroz najvecu krizu od svog postojanja, kojoj Esdauen ozbiljno preti gasenjem, zbog navodnog nepostovanja Dejtonskog sporazuma iz 95. godine.Sigurno bi bilo bolje da nije bilo Plavsicke i njene sramne izdaje srpskog bica. Esdauen zahteva ukidanje vojske i policije i utapanje RS u junitarnu BiH. Diktatorskim ponasanjem smenjuje politicare, kaznjava sve one koji navodno su finansijeri Mladica i Karadzica, kocnica neizvrsavanja obaveza prema Hagu, krsenja Dajtonskogmira i pristup Evropskoj zajednici.
Glavni promoter knjige Biljane Plavsic "Svedocim" je ko ce drugi do njenog politickog istomisljenika Dodika , njenog brata Zdravka Plavsic i njenog rodjaka novinaraMiroslava Lazanjskog. Knjiga je kako je receno izazvala veliki interes gradjana RS. Verujem da je tako jer su Srbi RS radoznali da saznaju nesto vise o njenom krivokletstvu i dokle se moze ici protiv svog naroda.Izdavanje knjige je dobro osmisljen potez izvora prihoda, novac koji ce dobro doci Biljani po izlasku iz zatvora, predvidjen po Svetskim zakonima posle navrsene 75. godine zivota. Postavlja se pitanje samo gde ce posle svega sto je izrekla na racun Srba. U Beogradu , RS, ili negde na zapadu.Uverena da je rekla istinu a da krivci tek treba da odgovaraju najverovatnije ce u Beograd u svom stanu. Kako ce se osecati medju Srbima i kako ce je Srbi gledati to treba tek da dozivi.
Vidanovic

No comments: