10 September 2004

Ko je Pavle Jankovic

Prethodna tema Sledeca tema
Author
ThreadSava VidanovicSenior Member
Registered: Apr 2002Location: Predsednik Skupstine forumaPosts: 519
Ko je Pavle Jankovic
Pavle Jankovic, peti savetnik ministra odbraneSCG Prvoslava Davinica u buduce ce kreirati vojnu politiku SCG. Britanski djak na predlog Labusa postavljen je za savetnika ministra odbrane SCG. I ako je star samo 30 godina docepao se visokog i odgovornog mesta i to u najosetljivijem vojnom vrhu, na mestu gde su dostupne najvise vojne tajne. Da li su njegove diplome i strucnost sticana u inostranstvu bile odlucujuci faktor da postane vojni savetnik ili je u pitanju uticaj zapada da preko svog coveka kreira politiku Vojske SCG onako kako nekome odgovara. Nije slucajnost da je Pavle Jankovic clan G17 plus i da ga je predlozio Labus, covek zapada, koji je od 2000 .godine do sada opravdao americke investicije u njegovo skolovanje., kao stipendista skole za ispiranje mozgova. Poznato je da se americke i u opste zapadne stipendije dodeljuju studentima podloznim pranju mozga, koje CIJA priprema za buduce svoje saradnike. Nije li i Jankovic slucaj te vrste, koji je dobio prestiznu stipendiju Silerovog univerziteta u Londonu. Ako se zna da je tajna sluzba Britanije M6 prisutna u svim drzavnim institucijama SCG i ima veliki uticaj na sam vrh Srbije i SCG, sa sigurnoscu se moze tvrditi da je uticaj stranog faktora bio odlucujuci u naimenovanju Jankovica na mesto savetnika ministra odbrane SCG. Reakcije vojnog vrha i javnosti na ovo naimenovanje nisu bez razloga. Naimenovanje savetnika bivsem ministru odbrane Tadicu i sada Davinicu, zapadne spijunske delatnosti su legalizovane.Nije potrebno vise trositi novac na regrutovanju tajnih spijuna, raznih Perisica ,iz najvisih redova vojne strukture SCG. To pitanje je reseno tako da su spijuni postavljeni legalno od strane inostranih sluzbi uz pomoc domacih kolaboranata i na teret drzavnog budzeta. Da li nasi politicari znaju sta rade i kako opravdavaju te posupke izdaje srpskih interesa? Zar je moguce da su slepi? Dosadasnji nasi stipendisti skole za pranje mozgova su pored Labusa,bivsi ambasador u Vasingtonu Protic, koliko me secanje sluzi i Cerovic pa izmedju ostalih i Britanski pitomac Jankovic.
Vidanovic

09 September 2004

Reakcije na cecenski terorizam u Rusiji

U teroristickom napadu u skoli uSevernoj Osetiji 1. septembra ,na dan pocetka skolske godine stradalo je ,bar za sada, vise od 400 osoba od toga je 150 dece.

Gubitak je potresao celokupnu svetsku javnost. Zrtve se jos uvek prebrojavaju. Potraga za nestalima u eksploziji nije zavrsena. Krajnji bilan tragedije tek treba da se utvrdi. Cecenski teroristi upali su u skolu i kao taoce drzali oko 800 zatocenika,decu i roditelje.Teroristi su za uzvrat zahtevali od Putina da pusti sve uhapsene teroriste i povuce vojsku iz Cecenije. Po ruskim izvorima , medju teroristima se navode i drzavljani drugih zemalja, medju kojima se pominje i jedan bosanski drzavljanin.Putin je odbio svaki razgovor sa teroristima.

Desilo se ono sto se desilo. Reakcije domace i svetske javnosti i zvanicnika su razlicite.Zapad i opozicija u zemlji okrivljuju Putina sto je odbio razgovor sa teroristima.Nije nista ucinio na spasavanju zatocenika.

Zapadni vodeci listovi cecenske teroristicke akcije nazivaju oslobodilackim.Po zapadnim ocenama pogresna politika prema Ceceniji od Staljina do Putina, rezultat je svih tih ucestalih napada na teritoriji ruske federacije.U toku avgusta napad terorista u moskovskom metrou odneo je deset ljudskih zivota i dosta ranjenih. Eksplozija dva ruska aviona odnela je 90 zrtava.U skoli u Severnoj Osetiji stradala suvise od 400 osobe, deca i roditelji. Za zapadne kriticare to je nista u odnosu na 100.000 stradalih Cecenaca u oruzanim sukobima sa regularnom daleko nadmocnijom ruskom armijom.Jos se dodaje da Cecenija ima pravo na samostalnost nista manje od Ukraine, Belo Rusije, Dzordzije i drugih bivsih republika Sovjetskog Saveza.Neophodno je uvodjenje medjunarodnog protektorata u Ceceniji , isticu izvori..

Teroristicke akcije na prostorima ruske federacije, po nekim zapadnim komentatorima su nastavak borbe za oslobodjenje zemlje kao jedine moguce opcije da se izbegnu frontalne borbe i na taj nacin sacuvaju zivoti Cecenaca.
Poznato je da je Amerika aktivno pomagala i naoruzavala Cecence sto i sada nije digla ruke .Ceo zapad i Evropa daju podrske teroristima, kao pokretu za oslobodjenje Cecenije.Najnovija izjava ministarstva odbrane da ce Rusija delovati po svim teroristickim centrima bilo gde u svetu, naisla je na zaprepascenje u Evropi. Evropa je i dalje pri predjasnjem stavu podrske Ceceniji.
Radi se o duplim standardima zapada, posebno Amerike da se teroristicke akcije karakterisu kao pokret za oslobadjanje zemlje a da te iste teroriste na svojoj teritoriji od 9/11 nazivju pravim imenom. U Avganistanu i Iraku Amerikanci imaju posla sa teroristima. U Ceceniji i na Kosmetu ,teroristi su pokret za oslobodjenje,kojima se daje svaka podrska.
Putin je ostro reagovao na duple standare zapada. Odbio je svaki pregovor sa ubicama ruske dece.Odbio je i svako povlacenje ruske vojske,sa obrazlozenjem prava prisustva americke vojske u Kaliforniji i Teksasu. Ja vama nisam sugerirao pregovore sa Bin Ladinom u Briselu i Beloj kuci i da ispunjavate njegove zahteve. Vi od mene trazite da pregovaram sa ubicama dece. Mi cemo pregovarati sa narodnim masama, sa narodom koji je opredeljen za zajednicki zivot sa nama. Ceceni su protiv terorizma i mi cemo te snage stititi . Rusija ima snage da se obracuna sa teroristima.
Na pitanje krsenje humanitarnih i ljudskih prava u Ceceniji, Putin je rekao da postoje pojedinacni slucajevi koji se kaznjavaju, a da je za razliku od toga, tortura irackih zarobljenika vrsena po vladinim direktivama.
Nedavni predsednicki izbori i izbor pro ruskog kandidata sa vise od 80% daje nam legitimno pravo da stitimo progresivne snage u Ceceniji. Nas prioritet su parlamentarni izbori i saradnja sa narodom . Teroristi su nasi zajednicki neprijatelji. To se vidi i iz opredeljenja za zajednicki zivot sa ruskom federacijom na poslednjim predsednickim izborima.Cilj nam je unapredjenje saradnje i ekonomska pomoc Ceceniji, naglasio je Putin.
Dupli standardi i politika podrska Cecenije od strane zapada je razlog da se dodje do bogatstva nafte.Americka politika je osamostaljenje bivsih drzava Sovjetskog Saveza kako bi se lakse potcinile njihovim interesima i eksploataciji crnog zlata, po principu zavadi, podeli pa vladaj.Crno zlato iz kaspiskog bazena treba da potece naftovodima do najsigurnije americke destinacije sredozemlja.
Vidanovic

06 September 2004

Jevreji kreiraju svetsku politiku

--------------------------------------------------------------------------------Jevreji kreiraju svetsku politiku, svuda u svetu postavljaju svoje ljude na svim kljucnim mestima. Njihov izbor su kod nas Labus, Svilanovic ,Tadic. Pogledajte bugarsko rukovodstvo, rukovodstvo Rumunije, sve sami jevreji. Saron kontrolise americki kongres. I u kongresu sve sami Jevreji .Nedavna spijunska afera u americkom Kongresu otkriva Saronove ljude ,krtice kojie rade za Izrael.Savetnici u Generalstabu vojske SCG, sami Jevreji, spijuni, kreiraju buducnost, bolje reci propast Srbije.Americki Kongres je blokiran i ni jedna osuda izraelskih zlocina na Palestince ne prolazi.Zlocine motivisu pravom odbrane od terorista. I sekretar UN Kofi Anan je jevrejin, jedna od rupa jevrejske svirale. Okupacija palestinske zemlje se tumaci kao prostor za zivot Jevreja.Prava otimacina i porobljavanje tudjih teritorija. UN ne zeli da se prizna drzava Palestina, koja navodno predstavlja opasnost za Izrael. Palestinci su teroristi koji ne zasluzuju svoju drzavu. Sve ratne akcije prema Palestincima u UN i americkom Kongresu poprimaju karakter akcije protiv terorista. Prave teroristicke akcije Cecenaca u Rusiji su oslobodilacki pokreti, isto kao i OVK na Kosmetu. Zalivski rat 91 protiv Huseina zbog osvajanja Kuvajta i prikljucenja maticnom Iraku je osudjen i surovo kaznjen agresorski cin Sadama Huseina. Husein je kaznjen zbog Kuvajta a Izrael zbog okupacije teritorije Palestinaca prosao bez i jedne opomena ili osude zbog genocida. Izrael poseduje atomsko naoruzanje i niko ne pravi pitanje krsenja medjunarodnog dogovora o zabrani sirenja nuklearnog naoruzanja. Irak je pod laznom optuzbom zbog navodnog posedovanja zabranjenog oruzja, oruzanom intervencijom "OSLOBODJEN". Albanci na Kosmetu humanitarnom intervencijom oslobodjeni.Nort Koreji se preti zbog ilegalnog sirenja nuklearnog naoruzanja, kojim se ugrozava mir u svetu i zivot americkih gradjana.Pakistan, kao sveznik Amerike moze imati atomsko naoruzanje Okupacija Iraka se tretira kao pogresan potez.Iran je taj koji je pretnja Americi i Izraelu.Buduca ratna opcija i na bliskom istoku svakako ce biti Iran. Orkestriranje jedne takve ratne opcije u svetu je Izrael.Realizacija takve politike se sprovodi preko zidova americkog Kongresa. Sve se to desava na ocigled nekada mocnog Sovjetskog saveza u cijoj politickoj vrhusci su dominirali Jevreji. Tesko je poverovati da ce Jevrejin Putin otici malo dalje od iste sorte Jelcina.Vidanovic

kostunicin apel na dobrovoljnu predaju optuzenih -neprihvatljiv

Poziv premijera Srbije Vojislava Kostunice haskim optuzenicima da sedobrovoljno predaju Hagu, je skidanje svake licne i drzavne odgovornosti ukoliko dodje do nacionalnog bunta prisilnom predajom optuzenih generala . PoKostunici dobrovoljna predaja haskih optuzenika je najprihvatljivijasolucija i za same optuzenike, kojima ce drzava pruziti pomoc u odbranipred tribunalom.Time ce steci olaksavajuce poene prilikom izricanja kazne imogucnost pustanja na slobodu do pocetka sudskog procesa.Dosadasnji primeripredhodnika, koji su se dobrovoljno predali sudu su pouka da ne trebanasedati praznim obecanjima.Vlada Srbije i SCG nije do sada nista uradila nazastiti svojih gradjana, pruzanju pravne i finansiske pomoci haskim zatvorenicima i ako je to moralna izakonska obaveza drzave o zastiti svojih gradjana.Kostunicin apel da se podje primerom Hrvatske, kada je u pitanju saradnja saHagom je nedosledan primer. Hrvatska je ukazala svojim gradjanima , haskimoptuzenicima, svaku pravnu, moralnu i finansisku pomoc, dok je to Srbima uskraceno.Cak je i nedavno izglasani Zakon u Skupstini Srbije ofinansiskoj i pravnoj pomoci haskim zatvorenicima stavljen van snage.Nedosledno je pozivati se na primer Hrvatske i istovremeno uskracivatiprava svojim gdrzavljanima.Ako je dobrovolna predaja optuzenika po Kostunici najbolja opcija i zadrzavu i za pojedince .To je potpuno pogresna i netacna konstatacija i kao takva iskljuciva.To je najgora opcija koju bi pojedinci prihvatili.To je skidanje svake licne odgovornosti i osude gradjana, sticanje poena kod zapadnih mentora. Braco Srbi, generali Vojske Jugoslavije, narodni heroji, ne nasedajte praznim obecanjima, ne gazite zakletvu koju srte dali drzavi i narodu. Ne sramotite poginule saborce i vojnike, koji hrabro padose na braniku otadzbne.Istorija i narod vam to nece oprostiti
Vidanovic

05 September 2004

Zasto SCG ne treba da postuje medjunarodne odluke

sto SCG ne treba da postuje medjunarodne odluke
Obaveze SCG prema Evropskoj Uniji i Dejtonskom sporazumu nas toliko brinu i obavezuju koliko i Izrael odluke SB UN . Izrajel do sada nije ispostovao ni jednu odluku SB UN i ni dlaka s glave im ne fali. Rade kako hoce i sta hoce i niko im nista ne moze. Zasto bi Srbi bili ti koji bi morali da ispostuju sve odluke UN i medjunarodnezajednice. Jesu li ispostovane odluke iz rezolucije SB 1244.? Ako drugi mogu da krse odluke, zasto Srbi nebi radili to isto. Sve obaveze i odluke koje se odnose na Srbe treba okaciti macku o rep.Pozivati se i ugledati se na druge. Po cemu neko moze da krsi i ne postuje odluke a da se drugi primorava na izvrsenje. I Srbi imaju pravo na svoj vlastiti zivot, besplatan kiseonik. Niko nema ekskluzivno pravo da im ga uskracuje ili kasikicom deli.Na svaki pokusaj pritiska i ucena sluzimo se komparacijama i primerima drugih.Partnerstvo za mir za Srbe je katastrofa nesagledivih posledica i obaveza prena NATO.Partnerstvo je dobrovoljni pristup, priliv nove snage za gasenje zarista u svetu,trziste za americko oruzje. Nakon pristupanja Partnerstvu slede velika zaduzenja za opremu ratne tehnike po standardima NATO.Zasto prihvatiti Partnerstvo kao uslov saradnje sa Hagom.? Srbima Partnerstvo za mir je vazno koliko i lanjski sneg.Srpske majke nisu radjale sinove da se zarad zapadnih interesa bore po svetu i seju svoje kosti sirom sveta.Budimo trezveni,uspravni, hrabri Srbi, dostojni svog porekla i predaka.Budimo svesni svog geopolitickog i strateskog polozaja. Cenimo sebe , budimo svesni svoje vrednosti. Ne dozvolimo da nas drugi gazi i ucenjuje.Vidanovic