01 February 2004

kostunica politicar ili coban

Vidanovic
----- Original Message -----
From: Miroslav Antic-SNN
To: NSP ; 'SIEM' ; SIM ; Sorabia ; srbija_medjusljivama@yahoogroups.com ; Srpska Informativna SIM-YAHOO ; YUGO
Cc: 'Ljudska Prava' ; ujedinjeno_srpstvo@yahoogroups.com
Sent: Tuesday, January 27, 2004 12:28 PM
Subject: [ujedinjeno_srpstvo] Ceda, Živkovic i Micicka nepoželjni u novoj vlasti


Èeda, Živkoviæ i Miæiæka nepoželjni u novoj vlasti


27.01.2004.
Dragan Maršiæanin smatra da je DS glasao za opstanak sopstvene vlade

DS nije svesna uloge u neèasnim skupštinskim zbivanjima kraðe mandata i nije spremna da se suoèi s odgovornošæu

BEOGRAD - Demokratska stranka ne može da uèestvuje u novoj vladi dokle god u njoj glavnu reè vode oni koji su natovarili breme osione vlasti, politike destrukcije institucija, korupcije i loših privrednih rezultata. Da li neko zaista misli da je za graðane i DSS prihvatljivo da Èeda Jovanoviæ i Zoran Živkoviæ ponovo uèestvuju u vladi, da Nataša Miæiæ ponovo vodi skupštinu - upitao je na juèerašnjoj konferenciji za štampu potpredsednik DSS Dragan Maršiæanin.
Lider DSS je prokomentarisao odluku Glavnog odbora DS po kome æe ova stranka uèestovati samo u veæinskoj vladi, rekavši da mu nisu poznati koji su unutrašnji ili spoljni pritisci uslovili izmenu stava DS kojim se odrekla sopstvenog predloga izreèenog 30. decembra.
- Na DS leži puna odgovornost zbog odbacivanja podrške manjinskoj vladi i jednomeseènog zamajavanja što Srbija stoji i èeka formiranje vlade. Oni su, zapravo, glasali za opstanak njihove vlade - ubeðen je Maršiæanin.
On je napomenuo da se 3.300.000 biraèa izjasnilo za one stranke koje imaju kritièan odnos prema politici koju je DS vodila u vladi od 2000. do 2003. godine. Samo 480.000 glasova, ili 37 mandata, pripalo je DS i onih na njihovoj listi koji olièavaju reformske `uspehe` ove vlade u protekle tri godine.
DSS je predlagao nekoliko rešenja: koncentracionu vladu, manjinsku oroèenu vladu i manjinsku neoroèenu vladu s moguænošæu rekonstrukcije ukoliko se politièke prilike izmene. Nakon što su druge stranke odmah odbacile prvi predlog, izabrana je vlada takozvanog demokratskog bloka kojoj bi DS dao podršku.
- Nije jasno da li je DS stranka koja stoji iza onog što je èinjeno u poslednje tri godine ili koja ima hrabrosti da se suoèi sa sopstvenom odgovornošæu i otkloni razloge zbog kojih ovaj blok možemo nazivati samo takozvanim demokratskim blokom. Da li je svesna svoje uloge u neèasnim skupštinskim zbivanjima, kraðe mandata, kršenju ustava i zakona, uzurpaciji vlasti, širenju korupcije, kršenju ljudskih prava - upitao je potpredsednik DSS.
S obzirom na to da æe izbori za organe DS biti tek 21. februara, on je kazao da æe verovatno tek tada biti ozbiljnih razgovora o novoj vladi. N. Bulatoviæ

Programske razlike
- Taèno je da bi SRS i DSS mogle da formiraju vladu koja bi imala èvrstu podršku u republièkom parlamentu. Meðutim, iz brojnih razloga koji se vezuju za odgovornost radikala za politiku voðenu do 2000. godine, preko programskih razlika koje postoje izmeðu SRS i DSS, do veoma važnih meðunarodnih okolnosti u kojima se Srbija nalazi, ta vlada ne bi mogla dugoroèno da bude uspešna i da donese Srbiji stabilnost - smatra potpredsednik DSS.

Šef skupštine iz DSS
Maršiæanin je kazao da treba okonèati posao oko formiranja skupštine Srbije, koja æe s punom legitimnošæu da obavlja svoju zakonodavnu funkciju. On je rekao da bi logièno bilo da DSS ima svog kandidata za predsednika Skupštine, ali nije hteo da precizira ko æe to biti. On je izrazio nadu da æe dogovor o tom mestu biti postignut.

Demokratska stranka zakoèila pregovore
Èelnici stranaka Demokratskog bloka, noæ uoèi zasedanja konstitutivne Skupštine, ponovo se ništa nisu dogovorili, a za glavnog krivca ponovo je proglašena Demokratska stranka.
- Pokušavamo da pronaðemo najbolje rešenje, svi zajedno. I predsednik Skupštine i Vlada su deo jednog paketa, nadam se da æemo pronaæi dogovor - rekao je po izlasku iz prostorija DSS-a Boris Tadiæ, nosilac liste DS.
Predrag Markoviæ iz G17 plus je rekao da se `nije desilo ništa neoèekivano`, a lider SPO Vuk Draškoviæ je kazao da njegova koalicija podržava kandidata Demokratske stranke Srbije i nada se da æe on postati danas predsednik Skupštine.
- Najbolje da ne prièam šta se sve zbivalo, jer od nas nije zapinjalo - rekao je Vuk. Upitan, da li je zapinjalo od G17, odgovorio je da nije i kazao da problem pravi jedna grupacija. Na pitanje da li je ta grupacija brojna, samo se nasmejao.
Predsednik DSS Vojislav Koštunica precizirao je da je problem u Demokratskoj stranci koja želi da se u celini i povezano reše pitanja predsednika Skupštine, formiranja i sastava Vlade i podele funkcije i u Republici i DZ SCG. On je rekao da je to razlog što do dogovora nije došlo.
- Skupština treba da se konstituiše odmah i poène sa radom i pre obrazovanja Vlade, jer inicijativa svakog poslanika može da zapoène rad - rekao je Koštunica. On nije hteo da oda ko je kandidat DSS-a za predsednika Skupštine, jer dogovor ionako nije postignut. N. B.
pošaljite komentar
--------------------------------------------------------------------------------

Nije izglasan predsednik parlamenta
27.01.2004.
U utorak u prepodnevnim satima je poèela konstitutivna sednica novog saziva parlamenta. Posle formalnog poèetka objavljena je pauza.
DSS-ov predlog Dragana Maršiæanina podržali G17 i SPO-NS dok su SPS i DS bili uzdržani. Rezultati glasanja:
Maršiæanin 107
Pop-Laziæ 80
uzdržani 61
Ukoliko ni na sledeæoj sednici predsednik ne bude izabran, po automatizmu bivaju raspisani novi izbori.

jos jedan izdajnik

Zvanicnom izjavom pred Haskim tribunalom Milan Babic priznaje svoju krivicu za progon Hrvata sa prostora Kninske krajine,naneo je veliku sramotu srpskom rodu. Posao je primerom srpske sramote Biljane Plavsic, koja je na sudu potvrdila da je bilo etnickog ciscenja od strane Srba u Bosni.

"Izlazim pred ovaj Tribunal sa dubokim osecajem sramote i kajanja, jer sam sebi dozvolio da ucestvujem u progonu nevinih ljudi i molim bracu Hrvate da oproste braci Srbima,preklinjem Srbe da ostave proslost iza sebe"

Da li je moguce da dojucerasnji predsednik Kninske krajine,Milan Babic toliko nisko padne u optuzivanju svoje brace Srbe i pristatne na sve uslove zapada radi licnih interesa.
Babicu, gde ti je moral, ponos i dostojanstvo ,te od sebe napravi srpski izrod kakvog srpska majka ne radja, istorija ne pamti.Tvrdis da je hrvatski zivalj proterivan i ubijan sa ciljem da se oblast ocisti od nesrpskog stanovnistva i stvori velika Srbija.Gde je tu istina? Zar nije stvorena velika Hrvatska ociscena od starosedeoca Srba, istoriskih kraisnika.?

Sta mislis koliko bola i osecanja sramote si svojom izjavom naneo Srbima u ocima sveta.Zaljenje i kajanje koje izrazavas na sudu je sigurno nemerljivo sa ovim sto cinis srpskom rodu.Zar se ne stidis samoga sebe, ne pomisli na svoju porodicu i sramotu koju im nanese. Kako ce se tvoja deca osecati u srpskoj sredini, Srbiji koja ti je pruzila utociste i tebi i tvojoj deci.Zar su usluge na koje si se opredelio u sluzbi zapadu jace od roditeljske ljubavi prema deci,braci i bliznjima. Smatras li da te nece stici kletve 300 000 izgnanih Srba, pobijenih i poklanih od hrvatske ruke.Zasto ne nadje za shodno da prozoves i te druge na drugoj strani, da su i Srbi proganjani. Zaboravio si da si i ti jedan od onih 300 hiljada prognanih. Zasto ti to ne pade na pamet da kazes da si i sam prognan.Molis za oprostaj a ne zatrazi oprostaj od Hrvata za progon i pokolj Srba.Umesto toga nazivas ih bracom i pozivas Srbe da zaborave proslost.To su Babicu pokolji i progoni Srba u minulim ratovima od te "bratske ruke" Ljuburicevog kova, koji se ne zaboravljaju niti oprastaju.Zbog te tvoje sramne obecane kazne od 11 godina koje ces dobiti, prodao si sebe, svoju porodicu svoj narod. Kuda mislis posle izlaska iz zatvora?Promeni ces ime,ali ne i obraz. Ni najbolji plasticni operator nece uspeti da te sakrije od lice javnosti.
Prihvatio si najsramniju i najnemoralniju ulogu da po diktatu Tribunala klevetas svoje sunarodnike kojim se zeli dokazati da je srpski narog genocidan, zlocinackiuci narod, odgovoran za sva zla na Balkanu pa i u Evropi.Kurvanjski , kao anonimac si svedocio protiv Milosevica. Bio si odmah prepoznat.Kako ti to karakterises- herojstvo, odanost,poslusnost ili sramni cin?
Istina i ako je jos uvek slepa, jednog dana ce progledati. O tome govore i ucestali napisi u zapadnoj stampi da Srbi ipak nisu ono sto je zapadna propaganda od njih nacinila. Najnoviji dogadjaji oko Racka unose nove poglede u rasvetljavanju istine i povoda za napad na Srbiju u NATO agresiji 99. godine. Drugi primer je zavrsena porazavajuca istraga protiv napisa Natase Kandic i novinara, koji je objavljivao te neistine u americkoj stampi. Istina jeposkiljila na jedno oko. U LAZI su kratke noge.
Budi siguran da ce i tvoje izjave jednog dana biti potvrdjene lazi.