18 August 2004

Srebrenica izmisljena

From: "ARTEL" <artel@tehnicom.net>To: Subject: ARTEL: SREBRENICA IZMISLJENADate: August 18, 2004 2:40 AM
by www.artel.co.yu office@artel.co.yuDatum: Beograd, 18. avgust 2004. g.
--------------------------------------------------------------------------------
Upozorenje:Ukoliko ste ovu poruku dobili greskom ili vise ne zelite da dobijate nove informacije i tekstove sa ARTEL GEOPOLITIKA pritisnite office@artel.co.yu i u rubrici "subject" napisite "unsubscribe".
--------------------------------------------------------------------------------
SREBRENICA IZMISLJENA http://www.artel.co.yu/sr/glas_dijaspore/2004-08-18.html
Sava Vidanovic Kanada, 17. avgusta 2004. god.
Srebrenica kao i mnoge mediske podvale svetu je isfabrikovana i tretira se na zapadu kao najvece posleratno masovno ubistvo 8000 muslimana. Srebrenica jos uvek okupira svetske mocnike i sam Haski tribunal u nameri da se dokaze istinitost o zlocinu nad Muslimanskim zivljem. Mnogobrojni kontradiktorni izvori i izvestaji svetskih medija pobudili su paznju svetskih analiticara i strucnjaka da se pozabave tragom izvestaja o masakru u Srebrenici. Na osnovu svih tih analiza se zakljucuje da je Srebrenica izmisljena sa ciljem da se okrivi srpski narod kao genocidan narod i podigne optuznica protiv srpskih lidera i generala. Izvestaji CIA bazirani su na osnovu napisa iz stampe i kao takvi su prezentirani Pentagonu i Klintonu . Svi pokusaji da se masakri Srebrenice dokazu kao stvarnost padaju u vodu. Sudija Tribunala Goldston trazio je zvanicne izvestaje od Pentagona i UN na osnovu cega se temelji zlocin u Srebrenici.Izvestaj ni sa koje strane nije dostavljen Goldstonu. Trazio je i konskrip Mladica i Milosevica o slucaju Srebrenice. Trazio je i snimke spijunskih aviona o masovnim grobnicama i navodnim svezim humkama u kojima su Srbi premestili zrtve blizu stadiona u Srebrenici.
Savet bezbednosti, portparol ,Goldmen, izvestava sudiju Haskog tribunala Goldstena da podaci o Srebrenici kojim Pentagon raspolaze predstavljaju vojnu tajnu i ne mogu se obnarodovati pre 30-50 godina. Na osnovu cega se onda moze temeljiti optuznica za masakr Muslimana u Srebrenici ako americka administracija insistira na pokretanju optuznice bez konkretnih dokaza.
Vest o masakru Muslimana u Srebrenici lansirala je Olbrajtova na osnovu snimaka spijunskih aviona i satelita da je u masovnim grobnicama Srebrenice pokopano 7500 civila i vojnika Muslimanske nacionalnosti. Ta cifra je iz dana u dan rasla u medijama i dostize cifru od 10000.
Na osnovu tih spijunskih snimaka o masovnim grobnicama, pristupilo se prekopavanju terena kako bi se otkrile te grobnice i identifikovali lesevi. Lokacije grobnice su oznacene zutim zastavicama. Kada su se ekipe americkih i svetskih istrazivaca pojavile na terenu, zastavica vise nije bilo. Pustena je u javnost vest da su Srbi premestili leseve kraj stadiona u Srebrenici. Vest je temeljena na osnovu friskih humki koje su otkrile spijunske letilice. Ni ovom prilikom leseva u tim humkama nije bilo. Nikakvi tragovi leseva nisu pronadjeni .Cini se nova mediska podvala. Objavljena je nova famozna vest da su Srbi poprskali leseve Kerozinom i drugim hemikalijama kojim su unisteni svi tragovi leseva.
Tek 1996 detaljnim pretrazivanjem terena Srebrenice otkriveno je svega 460 leseva u pojedinacnim humkama ,bez ikakvih tragova masakriranja ne identifikovaniih nacionalnosti. Ako ih je prema ranijim izvestajima u masovnim grobnicama izgubilo zivote 7500, ili 8000 ili cak i 10000 sta je sa njima, gde su nestali, ako su vec nestali ili pobijeni u osvajanju Srebrenice od strane vojske Republike Srpske?
Neistine o Srebrenici su i dalje sirene u svetskim medijima. Sta je od svega toga tacno nije tesko zakljuciti da su to sve fabrikacije i lazi podmetane svetskoj javnosti. Cinjenice su da su se mnogi naoruzani Muslimani probili i prikljucili se Oricevom odredu u Tuzli.Nmogi napustili Srebrenicu pre ulaska Srba. Mnogi stigli do Sarajeva i nastavili dalje borbe protiv Srba. U odbrani Zepe bivsi borci Srebrenice , po njihovim izjavama su se prikljucili muslimanskim formacijama.. Neki su dospeli zarobljenistva i nakon oslobadjanja po Dejtonskom sporazumu prihvaceni kao refudzi od evropskih drzava, Kanade Amerike i Australije. Ranjeni su po srpskim izvorima prebaceni u bolnicu na Kosevu.
Tragom tih informacija, svetska stampa i TV kuce su manipulisale na svoj nacin kako njma odgovara.
Podjimo tragom tih izvestaja;
Novinar Jonatan Hardli izvestava da je 30000 muslimanskih zena iz Srebrenice evakuisano autobusima. Na tu vest profesor Cikaskog univerziteta ,Petar Maher, javno pita Jonatana, ciji su autobusi i koliko je njih ucestvovalo u evakuaciji zena. Jonatan zatecen pitanjem odgovara da je u evakuaciji ucestvovalo 30 autobusa. Vlasnik autobusa nije poznat. Maher ide dalje i pita koliko je zena trpano u autobuse ili koliko tura su napravljene da se 30000 zena evakuisu iz Srebrenice. Odgovor je izostao, sto ce na to Maher reci , znaci da je u svakom autobusu trpano po 1000 zena, ili napravljeno 500 tura.
Na Australiskoj Televiziji Ricaj Karlston izjavljuje da je bilo 20.000 zena. Gde je nestalo 10.000 zena. Internacionalni komitet Crvenog krsta u izvestaju kaze da je 3000 Muslimanskih vojnika zarobljeno. Tragom tih informacija pronadjeno je 8.2000 zarobljenika i ni jedan mrtav. Na pitanje sta je sa 5000 zena koje su napustile Srebrenicu ,po ranijem izvestaju dospele u centralnu Bosnu odgovora nije bilo.
Nujork Tajms 15 septembra objavljuje da je 8000 Muslimana nestalo u Srebrenici. Crveni krst konstantuje da je 10000 nestalo u Srebrenici a da je 5000 Muslimana napustilo Srebrenicu pre ulaska Srba. Sredinom septembra Crveni krst potvrdjuje da su tih 5000 muslimana stigli u centralnu Bosnu, da bi se nakon tri godine jos uvek vodili kao nestali.
Po izvestaju UN 3-4000 Muslimana probilo je obruc i dospelo u centralnu Bosnu.
London Tajms 2. avgusta 95. godine pise da su prvobitni pobijeni Muslimani stigli u Severnu Irsku u Dablin.
Crveni krst Zenice izvestava da su 2000 vojnika iz Srebrenice prisli bosanskoj armiji. Bosanski autoriti nisu dozvolili proveru ovih navoda. Znaci da su tih 2000 i potvrdjenih od UN 3-4000 vojnika i 5000 nestalih prikljuceni bosanskoj armiji.
Njujork Tajms izvestava da su nestali borci iz Srebrenice ucestvovali u odbrani Zepe. Bivsi borci Srebrenice u Zepi izjavljuju da su svoje porodice ostavili u Srebrenici. Ranjeni prebaceni u bolnicu na Kosevo a mnogi koji su vodjeni kao nestali vratili se svojim kucama.
Mancester Gardijan 17. januara 96. donosi vest da su Muslimani zarobljenici iz Zepe stigli u Dablin. Oni izjavljuju da je u srpskom zarobljenistvo jos 800 boraca koji ce biti po Dajtonskom dogovoru vrlo brzo oslobodjeni.
U svom izvestaju u UN, Olbrajt na trazenje konkretnih dokaza o masakru u Srebrenici jednostavno je ponovila da su Srbi sakrili sve tragove leseva premestanjem na druge lokacije a da su dobar deo unistili hemikalijama i korazinom. Ja pratim redovno sta se tamo desava i o svemu cete biti izvesteni.
Kako je bilo moguce da prelociranje masovnih grobnica , ili unistavanje tragova ,nije registrovano spijunskim satelitima i letilicama?To je pitanje koje Olbrajt duguje javnosti.
Svi navedeni izvestaji o masovnim grombicama u Srebrenici ostaju bez zvanicnih odgovora onih koji su ih fabrikovali. Opsti je zakljucak da masakra u Srebrenici nije bilo. Masakra srpskog zivlja u okplini Srebrenice je svakako bilo, ali o tome se ne govori. Javnost i zapadni mediji to ne zele da znaju. To je istina koju treba svetu pokazati. Milici , Kravice, Zvornik i druga mesta su zrtve muslimanskog terora. Kako je Murion, u izjavi kao svedok protiv Milosevica, rekao- Sebrenica je iznudjena. Srbi su krenuli da zastite srpski zivalj.

--------------------------------------------------------------------------------
ARTEL GEOPOLITIKA je privatan, nezavisan i nelukrativan web site koji se izdrazava od volonterskog rada nekolicine entuzijasta.Ukoliko vam se informacije koje ARTEL GEOPOLITIKA objavljuje dopadaju bili bismo zahvalni da nas podrzite bilo kojom finansijskim doprinosom ili kroz reklamiranje na nasem web site-u. Vasa pomoc bice upotrebljena za jos kvalitetnije selektiranje informacija, njihovo brze postavljanje na site i, sto smatramo mozda i najvaznijim, prevodjenje najkvalitetnijih tekstova i na druge jezike. Za dinarske uplate: Rade Drobac- Postanska stedionica-, ziro racun br. 908-20001-18-8888-47712653Za devizne uplate: Rade Drobac- Nacionalna [tedionica- Devizni ra~un br.: 00-305-0002922.2

No comments: