24 July 2004

Zahtev Draskovica nacionalna izdaja

Zahtev Draskovica savetu odbrane SCG  o povlacenju tuzbe protiv clanica NATO je nacionalna izdaja;
Da li  je iko nadlezan u Srbiji da pokrene pitanje odgovornosti Vuka Draskovica, ministra inostranih poslova SCG zbog svojih postupaka? I ako je do sada u vise navrata svojim  nepromisljenim izjavama naneo ogromnu stetu  i ugledu srpskom narodu a da niko ne postavi pitanje njegove odgovornosti. Javnost je podeljena po  pitanju svih dosadasnjih izjava.Draskovic izjavi da  je obaveza a ne saradnja Srbije sa medjunarodnom zajednicom i Haskim tribunalom i ostade ziv. Izjavi da optuzeni generali moraju biti predati Haskom tribunalu i opet ostade ziv. Najnovija njegova izjava o podnosenju zahteva savetu ministara odbrane o  povlacenju  tuzbe protiv clanice NATO koje su 99. godine bombardovale Srbiju, je nista drugo do isdaja  srpskih interesa i velika  srpska sramota ministra Vuka Draskovica.

 Neki  krugovi i politicke partije opravdavaju stav  Vuka Draskovica, isticuci da on  vuce,  u poslednje vreme ,hrabre poteze. Po njima tuziti Evropu a hocemo u Evropu je postupak ravan samoubistvu, poguban za  Srbiju i Crnu Goru. Niko ne postavi pitanje ko garantuje da  ce SCG nakon povlacenja tuzbe biti primljena u EU i Partnerstvo za mir.I ako se prihvati taj predlog Vuka Draskovica o  povlacenju  tuzbe protiv clanica NATO ostaje pitanje hapsenja Mladica i Karadzica Srbima na vrat. Kako ce onda Draskovic opravdavati svoj stav ako  SCG i dalje bude  van EU.
 Verovatno ce biti u opciji dozvola americkim specijalcima da vrsljaju po Srbiji i gone Mladica, da se kompletiraju, bar do nove prilike postavljeni uslovi. Koliko je ekonomski neopravdana odluka o  povlacenju tuzbe nije potrebno isticati. Takva odluka je priznanje  opravdanosti agresije NATO na Srbiju.

Postavlja se pitanje zasto Draskovic samoinicijativno, tako olako daje takve nerazumne sramne izjave a da ga niko ne pozove na odgovornost i pokrene krivicni postupak  protiv njega. I ne samo protiv njega vec i njegovog predhodnika Gorana Svilanovica zbog njegovog samovoljnog povlacenja tuzbe protiv BiH i Hrvatske za navodne ratne zlocine. Ne samo da je bezuslovno Svilanovic povukao tuzbu Srbije protiv BiH i Hrvatske, vec se i izvinio i Hrvatima i Bosnjacima za srpske zlocine . Tuzbe BiH i Hrvatske i dalje su aktuelne.

Draskovic i ovoga puta nije spomenuo te tuzbe. Priznaje etnickog ciscenja i genocid Milosevica  na  Kosmetu, je jos jedna sramota  srpskom narodu. Okrivljuje  srpske generale za zlocince i zahteva njihovu isporuku  Hagu. Prema nekim analiticarima Draskovic je ucenjen  zbog svojih grehova da otvoreno radi za evropsku zajednicu ,Haski tribunal i SAD. Time Draskovic  zeli da opravda  svoje grehe i zasluge u gradjanskom ratu u Bosni. Njegova SRPSKA GARDA i uloga u  gradjanskom ratu ostaje  njegova velika mrlja. Na dusi nosi  misteriozni nestanak komandanata Srpske garde: Giske , Belog i Lojinovica. Nije na listi Haskih optuzenika za razliku od drugih, kao recimo Seselj koji je optuzen za ratne zlocine  sto je slao dobrovoljce  koji su bili pod komandom JNA. Ocigledno  zapadni mocnici koriste Draskovica da javno priznaje  "zlocine "srpskog naroda i aminuje njihovu politiku.. Kada budu  iz njega iscedili sve sto zele, pusti ce ga u kanalizaciju kao i  druge naivne poput Babica i  srpske sramote Plavsicke.

Danasnja politicka garnitura na vlasti, pocev od legaliste Kostunice, beskicmenjaka Marovica, americkog djaka Tadica,Draskovica, Dinkica,Labusa i drugih otvoreno vodi prozapadnu politiku na stetu srpskog naroda. Aminuje sve sto se od njie trazi. Srpski interesi  po pitanju Kosova, Vojvodine, Sandzaka , srpskog jedinstva, gasenje RS i  specijalne odnose RS sa Srbijom predvidjenih Dajtonskim sporazumom su pitanja koja ne zanimaju garnituru na vlasti.

Tendencije  velikih sila da Republiku Srpsku utope u jedinstvenu drzavu BiH, kao uslov za prijem u EZ, za razliku od Srbije iz koe zele da izdvoje Kosovo Vojvodinu Sandzak i Crnu goru , nailaze na podrsku celnika Srbije i SCG.

 Preplasen pretnjama zapada sankcijama i izolacijom srpski narod sledi politiku zapada i podrzava  nametnute  marionete. To potvrdjuju  rezultati parlamentarnih i predsednickih izbora.Formirana je  manjinska , klimava vlada "demokratskih" snaga i izabran  predsednik Srbije  Tadic kao garant zapadno-Americke politike u Srbiji.
Srpski narod je u velikoj zabludi. Srpsko otreznjenje je neophodno.
Vidanovic

No comments: