10 July 2004

U Hag ,Mladic ili generali

Dogovor Kostunica-Grosmen o trgovini ljudskim zivotima, Mladic u hag umesto srpskih generala, nema opravdanja.Po logici svi prsti na ruci su jednaki i svi podjednako bole.Za srpski narod nema opravdanja, niti selekcija koga u Hag. Ko je vazniji, koga zrtvovati?.I Ratko Mladic i optuzeni generali su srpski sinovi, srpski heroji, branioci otadzbine.Braniti otadzbinu nije zlocin. Za zapad i SAD, general Mladic je ocigledno veca riba, veci ulov.Covek koji izmice svim zamkama KFOR-a. Nista im do sada nije uspelo da tu srpsku legendu dopreme u Hag. Finansiski gledano , pored muke koje Mladic zadaje KFOR-trose se ogromna finansiska sredstva na akcije gonjenja.Za zapad Mladic i Karadzic su velika glavobolja.Otuda i dogovor Kostunica - Grosmen[americki podsekretar]za selekciju Mladica.
Ako je mislio Kostunica da je time kupio mir u Srbiji prevario se. Srbi nikako se ne mogu sloziti i odobriti takvu pogodbu. To je samo jos jedan razlog vise da Srbi preko Drine dogovor smatraju jos jedan srpski raskol., jos jednu srpsku sramotu.
U roku od 70 dana Kostunica bi trebao da preda Mladica ili u najgorem slucaju oda gde se on nalazi. Tvrdnje zapada i "lepotice "Karle del Ponte, da se Mladic nalazi na teritoriji Srbije i da Kostunica snosi odgovornost za njegovo hapsenje. A sta ako on nije u Srbiji. Hoce li Kostunica vrsljati na teritoriji Republike Srpske, fakticki u drugoj drzavi da ispostuje dogovor.
Stice se utisak da je to sracunati potez da se prolongira trenutna napetost oko isporuke 4 generala.Ceka se pogodnija situacija ili novi bezbolniji izlaz iz krize o isporuci generala ili u najmanju ruku dobije pristanak za sudjenje u zemlji.
Prema misljenju eksperata, krizu oko generala izazvao je Draskovic. Verovatno se prervario u stavu SPS u pogledu generala da ce oni istupiti iz vlade Srbije u koliko dodje do isporuke generala i time izazvati parlamentarnu krizu. Drugim recima Draskovic je zasekao granu na kojoj je sedeo. Kakav ce ishod biti i sta ce od postignutog dogovora ispasti, Mladic ili 4 generala vide ce se za 70 dana.
Vidanovic

No comments: