10 July 2004

Tvorac teorije relativiteta Mileva Maric a ne Ajnstajn

Nakon pazljivog pracenja priloga o bracnom paru Mileve Maric i Alberta Ajnstajna, tesko je poverovati da neko moze biti povrsan u oceni o Milevi,cijom zaslugom Ajnstajn dobija Nobelovu Nagradu.Ajnstajn nebi bio Ajnstajn da nije bilo Mileve Maric izvrsnig matematicara i fizicara.
Mileva Maric , tvorac teorije relativiteta ,zrtvovala je sebe i svoju karijeru, da glavi porodice obezbedi slavu. Nezahvalni Ajnstajn je na veoma pokvaren nacin Milevin rad prisvojio.Dobio najvece priznanje -Nobelovu nagradu za teoriju reativiteta kradjom. Ponesen slavom odbacuje porodicu , Milevu sa troje dece prepustajuci ih teskoj sudbini.Kao macomen oko sebe okuplja sekretarice da bi se na kraju ponovo ozenio .Dokazao je sebe kao velikog sadistu i grubijana prema osobi koja je ceo svoj zivot posvetila njemu, napravila od njega Ajnstajna.

Kao ocevidac ruski fizicar Dr Abrahim Jofe , urednik Anale Fizike u to vreme, ostavio je pismeni dokaz da je na originalnom dokumentu za objavljivanje teorije relativiteta, video i Milevin potpis, koji je Ajnstajn podneo .Ajnstajn je prema izvorima eliminisao ime Mileve Maric i tako postao tvorac teorije relativiteta E=mc2 i dobitnik Nobelove nagrade 1905. godine.
Od tada pa do svoje smrti nista vise nije objavio .Pokusaj da bez Mileve dokaze jedinstvenu teoriju po kojoj su sila gravitacije,elektriciteta,svetlosti i elektromagnetizma razliciti oblici istog fenomena nije dokazao.

Drugi Ajnstajnov naucni blef je kosmicka konstanta, gde mu je Edvin Hobl ,zvani nebeski Kolumbo, pred najvecim svetskim teleskopu pokazao da postoje milioni galaksija iznad mlecnog puta a ne ograniceni kako je Ajnstajn tvrdio. Odmah je priznao da je Huble u pravu.Priznao je da je njegova kosmicka konstanta najveca zabluda.

Nakon Ajnstajnove smrti 1955. Dr Tomas Harvej izvadio je njegov mozak da bi se ispitao slucaj genija. Nakon 30 godina nista nije objavljeno. Mozak Ajnstajna je prenet u bolnicu Hamilton u Kanadi na ispitivane Sandri Lailkenson gde do danas takodje nista nije saopsteno. Ajnstajnova genijalnost postaje naucna obmana.

Iz ovih nekoliko primera od mnogobrojnih konstatacija , sa pouzdanjem se moze izvesti zakljucak da nobelova nagrada pripada Mileni Maric, a ne Ajnstajnu.

Jos jedan dokaz u prilog tome je i nestanak Doktorskog rada Teorije relativiteta Maileve Maric iz arhive svajcarskog politehnikuma.Kome je Milevina disertacija smetala nije tesko pogoditi
Da bi se ispravila podvala nauci i slava pripala pravoj osobi-

PREDLAZEM:


-Da se pokrene postupak u naucnim krugovima da se rasvetli teotja relativiteta ispravi obmana i dodeli zasluznoj Milevi Maric.

- Da se posmrtni ostatci Mileve Maric iz groblja Noredeum u Cirihu prenesu u njeno rodno mesto i sahrane naTitelskom brdu, gde i pripada.
-Da ime nekog od beogradskih ili novosadskih univerziteta ponese ime Mileve Maric.

-Da se na svim tehnickim fakuultetima Srbije ustanovi fond Mileve Maric.

-Da u svim gradovima Srbije po jedna ulica dobije ime Mileve Maric.

Ime ulice u Novom Sadu Mileve Maric i ustanovljen fond Mileve Maric na unuverzitetu u Novom Sadu za dodelu najboljim studentima nije dovoljan dug za sve zasluge Mileve Maric sto je ucinila za srpski narod.
-Treba svrstati Milevu maric na pravo mesto srpskih velikana pored Tesle i Pupina. Nek se zna prava istina o otvaranju vrata svemira.

Ako je dokazana kradja Edisona i podvala naucnoj i svetskoj javnosti u korist Nikole Tesle, zasto se nebi poslo tim putem i u slucaju Mileve Maric- Albert Ajnstajn.
Vidanovic

No comments: