11 July 2004

Tadic srpski Duce-njegov pravi inaguracioni govor

----- Original Message -----
From: sava vidanovic
To: SRPSKI_NOMADI@yahoogroups.com
Sent: Sunday, July 11, 2004 7:10 PM
Subject: Re: BORIS TADIC srpski DUCE- njegov pravi inaguracioni govor


Inaguracioni govor predsednika Tadica:
'Zaklinjem se da ?u svoje snage posvetiti o?uvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, ostvarivanju ljudskih i gra?anskih sloboda i prava, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, o?uvanju mira i blagostanja svih gra?ana Republike Srbije i da ?u savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti'.

Pravi tekst zakletve predsednika Tadica treba da glasi:

Zaklinjem se da cu svoje snage posvetiti srpskom narodu da cu vas kao izabrani srpski Duce u svetlu Carnojevica odvesti u Evropu. Obezbedi cu vam hleb bez motike, evropsku hladovinu, sva ljudska prava koja vam Evropa nudi po meri, pravu demokratiju o kojoj toliko sanjamo. Budite bez brige, mirno spavajte i ne treba nista da mislite. Ja sam taj koji zajedno sa Solanom, Busom, Sirakom Srederom i Blerom nepogresivo misli za sve vas. Budite uvereni da cu sprovesti u zivot sve dobronamerne zahteve medjunarodne zajednice koji se od mene traze na putu blagostanja u Evropu.Zrtvovacu sve one koji se suprotstavljaju putu blagostanja Pohapsi cu i isporuciti sve optuzene za ratne zlocine. Ni jedan general nece izbeci sud pravde.Ni jedan Srbin koji mi se suprotstavi nece ostati ne kaznjen. Okupi cu sve progresivne snage, sve dosadasnje heroje, koje mracne sile zele da prikazu otpadnicima drustva. Uzdam se u bivse verne saradnike, srpsku elitu, koja se u dosadasnjem radu pod vodjstvom nepogresive DS dokazala svojim postenjem, ispravnim i nepogresivim radom, na putu privrednih reformi, demokratije, socijalne brige, prava gradjana.Garantujem vam progres, blagostanje, prosperite, standard i boljitak po meri, kakav vam je do sada omogucio nepogresivi DS.Od danas pa nadalje, sledicemo primere drugih. Nece biti vise nepravdi, kriminala, bezakonja, koje su zagovarali nasi neistomisljenici.Ceka nas demokratija zapadnog kova, pravde i zakona.
Budite sigurni da je Evropa i Amerika nepogresiva u izboru vaseg vodje.Zato se sa ovog mesta zaklinjem da cu se za vase dobrozrtvovati i casno ispuniti sve zahteve nasih dobrotvoraca.
Kosmet Sandzak Vojvodina, neka idu svojim putem. Srbiji nisu potrebne granice, vojska, policija. Svi cemo se sresti u Evropi koja svima garantuje blagostanje bezbednost i jednaka prava. Bicemo svi evropljani. Poreklo nije vazno.Budimo mondijalci.
Ubedjen sam da ste shvatili moje poruke i da cete me podrzati u ostvarivanju mojih i vasih snova. Od danas ja odlucujem o vasoj buducnosti. Mirno spavajte i bez razmisljanja sledite svog vodju u bolje sutra.
Garant mojih obecanja su i svi prisutni danas iz Evrope i sveta na ovaj istoriski trenutak za Srbiju.Bez obzira sto danas nije prisutan Bus i Bler, ja vam dosledno prenesim sve nihove zelje. Sledite svog ducea u nepogresivu bolju buducnost.
Vidanovic

No comments: