25 July 2004

odluka naroda na referendumu a ne politicara

Gospodine Dragane, iz vaseg komentara se moze izvesti zakljucak : Ni po babu, ni po stricevima. Hteli ste da se ne zamerite ni jednom ni drugom. Gurate politicare da prelome , bu ili dza. Smatram da je najrealnije je ,da se narod na referendumu o tome izjasni i ono sto odluci neka  politicari sprovedu. O svojoj sudbini  je narod najpozvaniji da odlucuje ,da odgovara za svoje postupke i snosi posledice.
 U slucaju da  narod na referendumu odbije svaku saradnju sa  Hagom i medjunarodnom zajednicom, valjda ce biti  , jednom za svagda  svima jasno da ne mogu  tako olako kaznjavati  srpski narod. Volja naroda se mora postovati ako zaista postoji  vladavina prava.Medjunarodno pravo i postojece konvencije se moraju ispostovati  prema volji srpskog naroda isto kao i prema drugim narodima. Zasto u dosadasnjoj praksi su jedino Srbi ti  koji se izuzimaju iz medjunarodnog prava i postojecih konvencija.  Srbima je uskracena referendumska odluka da sam odlucuje o Kosovu, Srbima u RS uskracena je referendumska odluka da  ostanu u Jugoslaviji, a da se  ispostuje odluka Bosnjaka za otcepljenje  od Jugoslavije.

Srbima su nametnute sankcije i izolacije i  kad to nije urodilo plodom, doslo je do agresije NATO .Herojskim otporom  vojske i naroda u necuvenoj  78. dnevnoj agresiji odbrannjeno je srpsko dojstojanstvo. Kada je bilo na pomolu rasulo Alijanse pozvan je u pomoc Jelcin, Cernomidin i Artisari da spasavaju  njihov obraz. Odluke i kosekvence te bratske usluge su poznate, a znaju se i pravi razlozi zasto. Cernomidin je  dobio 20 miliona dolara za ucinjene usluge i obecanje da ce biti podrzan na predsednickim izborima u Rusiji koji su bili na pomolu. Da nije bilo toga ishodi Kumanovskog sporazuma bi bili sasvim drugojaciji. Vojska i policija bi ostala na Kosmetu i nebi se dogodilo  etnicko ciscenje , izgon 300 hiljada  Srba i ostalog nealbanskog zivlja. 
To nije bilo sve.  Milosevic je i pored svega  toga postajao je sve popularniji ne samo u zemlji , vec i u svetu. Trebalo ga je srusiti po svaku cenu. Sankicije nisu bile uspesne, agresija takodje. Novac i unutrasnji otpor neposlusnosti osmisljen od zapada i Amerike u  Buldozer revoluciji oktobra 2000 urodio je plodom. DOS je  doveden na vlast koji po diktatu SAD i zapada,izdajnickom politikom rusi srpsko dostojanstvo i ponos .Osnovan je sud u Hagu za zlocine protiv Srba, s namerom da se cela nacija  okrivi za ratne zlocine i sva zla u regionu.

Ta politika se i danas nastavlja  sredstvima ucena i pritisaka. Na vlast se dovode  zapadni poslusnici, protagonisti zapadne politike, koja pod geslom ulaska u Evropu, Partnerstvo za mir i Nato uz tranziciju i privredne reforme vodi istrebljenju Srba i nestanka Srbije. Ucenama i  obavezama prema medjunarodnoj zajednici Srbima se postavljaju  neprihvatljivi uslovi.
Srbi nikako ne mogu prihvatiti odluku o ukidanju  tuzbe za ratne zlocine protiv NATO Alijanse, izrucene optuzenih generala i ostalih  sa optuznice Haskog tribunala za navodne ratne zlocine,potpisivanje ugovora o amnestiji americkih gradjana pred Medjunarodnim krivicnim sudom u Hagu, prihvatanje obaveze o  hapsenju Mladica i Karadzica.

 Obluke po tim pitanjima niukom slucaju  politicari ne mogu donoiti svojevoljno bez  saglasnosti naroda. Draskovic najgrlatiji u sprovodjenju tih odluka nema mandat naroda da o njihovoj sudbini odlucuje samovoljno. U vise navrata davao je sramne izjave , a da do sada nije pozvan na  odgovornost zbog svojih postupaka. Da li iko u Srbiji ima nadleznost da pokrene postupak protiv Draskovica i u najmanjiu ruku zahvali za nanetu sramotu srpskom narodu.

Draskovicev zahtev savetu odbrane da ukine tuzbu protiv  NATO alijanse je nacionalna izdaja i najveca sramota srpskom narodu, uvreda zrtvama agresije. Mnogo je takvih Srba poput  oca trogodisnje devojcice iz Batajnice,simbola agresije,ili roditelja matematicarke Milice iz Varvarinaiz koji ima sta da kaze Draskovicu.
Odluke bez  podrske naroda svakoga onoga ko se usudi  na odlucivanje, zasluzuje narodnu kaznu. Sud istorije uvrsti ce ih u red najvecih srpskih izdajnika, Brankovica,Plavsicke i Babica.

PS.Gospodine Dragane, na vasu pricu-HRKLJUS dodao bi onu kada su se devojcice igrale  zabodenih glava u plast sena imale zadatak da pogodaju ko ih jebe.E u ulozi devojcica  bi svrstao nase politicare Draskovica, Tadica,Kostunicu, Dinkica i drugih , skinutih gaca natrceni pogadjaju ko bolje jebe, Klinton, Bler,Sirak ,Sreder,ili Solana.
Vidanovic 

No comments: