11 July 2004

odgovor pametnom Shaskevishu

E moj "pametni"Shaskevich tvojim komentarom si me ubedio u ono sto su mnogi do sada tvrdili da nisi citav. Da ti nesto fali i to podosta.Presvega moja preporuka se ne odnosi na tebe i tebi slicne, vec na srpske rodoljube, patriote koje bole sve srpske rane. Neko bi to u originalu rekao:sta ces kraj Moravu kad neznas da plivas"
Hoces reci da je slucaj Mileve Maric moj a ne srpski . Ako nije i tvoj, ako nista tebe to ne pogadja, zasto se napinjes iz petnih zila da druge ubedis da ti ne podrzavas tu akciju. Kakav je u opste cilj tvog javljanja. Tek reda radi da nesto kazes i pokazes koliko vredis, ili sa odredjenim ciljem da prikazes svoju zalutalost u neke anti srpske vode.
Kada sam se obracao javnosti, napomenuo sam da se nisam obracao tebi i slicnima , vec iskrenim srpskim rodoljubima, borcima istine sirom planete,eminentnim i odgovornim naucnim krugovima sirom sveta. I ti ubrajas sebe u takve kalibre. Zaista si dokazao koliko si tezak.Da ne prenaglim ako kazem nesto drugo sto smatram da zasluzujes. To prepustam da neko drugi kaze, koji te malo bolje poznaje.
Ja ne bezim da kao inicijator ove akcije angazujem sebe i ucinim sve sto je u mojoj moci.Nisam hteo da dokazujem da sam sve znajuci. To mi nije potrebno, vec sam hteo da zainteresujem i mobilisem strucnjake i naucne krugove koji ce prionuti poslu i svojim naucnim cinjenicama i dokazima ispraviti nepravdu prema Milevi Maric.
Posao sam od cinjenice da jedna lasta ne cini prolece o sloznoj braci i sedam prutova, da se okupljanjem i zajednickim radom svih relevantnih faktora i pojedinaca temeljito osmisli akcija i prezentira javnosti, sa krajnjim ciljem dase ispravi zabluda i teorija relativiteta dodeli onome ko je zasluzuje. To nije posao jednog coveka, vec strucnog tima koji ce sa svi raspolozivih aspekta i izvora na osnovu postojecih tragova svetu prezentirati pravu istinu . Jedino se tako moze uspeti. Razgoliciti kradja Ajnstajna, dokazati uloga i zasluga u svemu tome srpkinje Mileve Maric.
To je duznost pre svega svakog pojedinca,Srpske elite, srpskog bica da se rasvetli pravi lik Mileve Maric . To pre svega nalaze duh patriotizma i odanost srpsdkom rodu.
Ja ne trebam da prozivam nikoga, vec je pozeljno da se svaki onaj ko se oseca Srbinom ili borcem istine i pravde treba pristupiti ovom projektu od veoma velikog znacaja za srpsku istinu i doprinosu svetskesoj nauci.
Bilo bi pozeljno da se Mihajlo izjasni sta nudi i kakav bi njegov doprinos bio ovoj akciji ,osim ovoga sto je vec rekao. Ako je nasao za shodno da se sam javi neka dokaze i potvrdi sebe ko je sta je, ko su njegovi preci i gde su nihovivi grobovi.
Sto se mene tice ja znam jako dobro ko sam sta sam, ko su moji preci i gde su njihovi grobovi?
Da je manje Mihajlovica medju Srbima srpska groblja bi bila sasvim u redu. Znala bi se humka svakog Srbina ma gde bio, pa i Mileve Maric u Titelu umesto u Svajcarskoj.
vidanovic

No comments: