09 May 2004

Izborna strategija Bele kuce za predsednicke izbore u Srbiji

----- Sent: Saturday, May 08, 2004 11:44 PM
Subject: [srbija_medjusljivama] Izborna strategija Bele kuce za predsednicke izbore u Srbiji
Vasington pazljivo prati predizbornu kampanju za predsednika Srbije, s namerom da se nepogresivo opredeli za najpogodniju osobu od poverenja, koja ce slediti politiku SAD. Za sada se mudro cuti i prema strategija delovanja.Pod lupom za sada su tri kandidata koji imaju najvise sansi da budu izabrani za predsednika Srbije na predsednickim izborima 13. juna2004.godine. To su po Americkoj proceni :Tadic ,Marsicanin i Nikolic.Vec je sada jasno da jeTomislav Nikolic vidjen kao nepozeljna osoba, koja bi prouzrokovala nepozeljne politicke probleme po SAD .Nastoja ce se da se po svaku cenu njegov izbor spreci, politicki diskredituje.

Drugi je Marsicanin kiseljastog ukusa po Amerikance u koga se nema mnogo poverenja, ali je u svakom slucaju prihvatljiviji od Nikolica.

Borisav Tadic je kandidat po meri americkoj administraciji. SAD ce uciniti sve da Tadica vidi na mesto predsednika.To je covek americke orijentacije, covek od poverenja, koji se do sada dokazao kao veliki protagonista politike Vasingtona. Vec je bilo izjava sa najviseg mesta iz Bele kuce da ce se u koliko Tadic udje u drugi izborni krug upotrebiti sva politicka i finansiska sredstva da bude izabran.Posebna strategija je za sada tajna i bice upotrebljena u zavrsnici drugog izbornog kruga, u koliko ndo njega dodje.
Cilj Tadiceve posete Americi je osmisljenje te izborne strategije .Osokoljen americkom podrskom , Tadic je uveren da ce postati predsednik Srbije. Svoju kampanju je poceo u Toplici u kraju u kome je podignuta Toplicka buna i iz koje je ponikao Zoran Djindjic.To je mozda i pogresno mesto za pocetak kampanje, ako se zna kakve stetne politicke i ekonomske posledice po Srbiju je imala Djindjiceva politika.
U ostalom, nije vazno ko gde i kada pocinje predizbornu kampanju, koga zapad podrzava ili ne zeli. Vazno je koga srpski narod zeli i koga ce podrzati na predsednickim izborima. Ucinke i delovanje politike DOS u cijem sastavu i izvrsnoj vlasti su bili DS ,ciji je kandidat za predsednika Srbije Borisav Tadic i DSS na celu sa Marsicaninom su naneli dosta zla Srbiji, srpskom narodu i srpskoj privredi.

Radikali ,kao opozicija i sam Tomislav Nikolic, predsednicki kandidat, su bili barometar politickih i ekonomskih zbivanja uSrbiji. Blagovremeno ukazivali na pogresnu politiku DOS i kao takvi sticali popularnost u zemlji i postali najaca politicka partija Srbije, cime su dokazali poslednjim parlamentarnim izborima.

Tomislav Nikolic je bauk ne samo za zapad vec i za sve ostale predsednicke kandidate, neistomisljenike, zapadne prisipetlje i slugane.On je za njih nacionalista.Narod se zastrasuje da ce dolaskom na vlast okrenuti novi list u istoriji Srbije i time navodno Srbiju opet uvuci u probleme i nove sankcije.
Najnovi pokazatelji u prvi plan isticu Nikolica .Ako bi se sada odrzali izbori Nikolic bi pobedio sa 30.5%. Tadic je na drugom mestu sa19.3, dok je Marsicanin na trecem sa 18.4% osvojenih glasova.
U koliko Nikolic i Tadic udju u drugi krug, pokazatelji govore da sigurno pobedjuje Nikolic, jer bi svi glasaci podrzali Nikolica. U slucaju da Marsicanin udje u drugi krug , izvor tvrdi da bi pobedio Marsicanin. Koliko je anketa verodostojna vidice se 13. juna.
Tomislav Nikolic pre svega nije protiv ulaska u Evropu ali ne na nacin i putem kojim se sada ide. Nikolicev put je put jednakog i ravnopravnog tretmana, bez ucena, ponizenja i sile. To je put kojim Srbija i srpski narod treba da ide i udje u Evropu.I Evropi je stalo da Srbija bude clan Evrope iz mnogo razloga.Samo zele da Srbe prisile na poslusnost i ponizenje.Izbiju iz njih moral i dostojanstvo. Sadasnje srpsko rukovodstvo nezna da upotrebi sve raspolozive adute, strateski polozaj , bogatstva Srbije,trziste, nezaobilazne puteve.Svi putevi idu preko Srbije.Zato je Srbija uvek bila u svim dosadasnjim ratovima nezaobilazna.Srbi su bili u poziciji da se uvek brane. Evropi zaobilazni putevi su ekonomski neopravdani i neprihvatljivi. Dosadasnje vlade i politicari umesto da sve to koriste trpe ponizenja, ucena, saginju se i bez razloga drese gace.Srpska istorija je puna primera kako se treba boriti i sacuvati svoj ponos, dostojanstvo i vrline.
Vidanovic

No comments: