13 April 2004

zahtev za opoziv

ZAHTEV ZA OPOZIV
Ne doppustivo je da se preko diplomatskih predstavnistava SCG u inostranstvu deluje na razbijanju postojece zajednice. Potrebne su neophodne hitne mere- za opoziv novo naimenovanih i vec postojecih ambasadora iz Crne Gore, koji su se izjasnili da ce svoj polozaj i autoritet koristiti na razbijanju SCG.
Resenje ovog pitanja je u nadleznosti:
1.Ministarstvu inostranih poslova zajednice Srbuje i Crne Gore,
2.Skupstini zajednice SCG,
3.Skupstini Srbije,
4.Predsedniku vlade Srbije,
5.Ministarstvu dijaspore,

Iizjava naimenovanog buduceg ambasadora SCG u Londonu,sadasnjeg ministra inostranih poslova Crne Gore-Dragana Burzana ,da ce nakon agremana raditi na samostalnost Crne Gore, pod hitno, zahteva preispitivanje odluke o naimenovanju i raspodeli ambasadorskih mesta SCG u svetu.
Neshvatljivu izjavu Dragana Burzana treba preispitati i povuci odluku o njegovom naimenovanju za ambasadora SCG u Londonu.Izvrsiti reviziju svih naimenovanja za mesto ambasadora u Kanadi ,Americi Londonu i drugim zapadnim zemljama.Slicne izjave Cule su se i od strane buduceg ambasadora SCG u Kanadi, koji se otvoreno izjasnio da pripada snagama koje su za nezavisnost Crne Gore.
Neophodno je izvrsiti reviziju i preraspodelu ambasada dodeljenih Crnoj Gori. Neshvatljivo je i na osnovu cega je Crna Gora dobila kljucna ambasadorska mesta u Kanadi ,Americi Londonu, Rusiji i Parizu. Odgovornost za neuspeh i dalje podele u dijaspori , u koliko se ne izvrsi revizija raspodele ambasada i naimenovanja buducih ambasadora, snosi ce odgovorni organi Srbije i zajednice Srbije i Crne Gore.
Osobe koje ce razbijati dijasporu ,u trenutku kada se vrse napori da se stvori most dijaspore i matice nisu pozeljne.Takodje je neophodan opoziv sadasnjih ambasadora i sluzbenika ambasada, pripadnika DOS i Otpora, koji su svojim dosadasnjim delovanjem ispoljili prenaglasenu lojalnost bivsoj vladi DOS.

NEOPHODNO je da cuje misljenje Srba dijaspore i matice, kao i postojecih drustava i organizacija. Izraziti svoje nezadovoljstvo sa zahtevom da se opozovu naimenovani ambasadori, koji suse opredelili za istupsnje CG iz postojece zajednice SCG.

Zahtevati preispitivanje raspodela ambasada SCG u inostranstvu.Zahtevati preispitivanje dosadasnje raspodele ambasada Crnoj Gori u inostranstvu.Svoje zahte dostaviti u pismenoj formi na sledece adrese:

1.Ministarstvu inostranih poslova zajednice Srbije i Crne Gore,
2.Predsedniku skupstine zajednice Srbije i Crne Gore
3.Skupstini Srbije,
4.Predsedniku vlade Srbije,
5.Ministarstvu dijaspore

Opredeljenja gradjana Srbije po pitanju nezavisnosti Crne Gore su ,da nikoga silom ne treba drzati .Ali je nedopustivo naimenovanje separatisticki nastrojenih snaga da preko ambasada deluju na podrivanje drzavne zajednice SCG.Drzavno rukovodstvo Crne Gore otvoreno se zalaze za prevremeno istupanje iz postojece zajednice, negirajuci sve sto je zajednicko,cak i zajednicki srpski jezik.
Sava Vidanovic

PS. Moli se osoba koja raspolaze e-mail adresama navedenim nadlestvima da prosledi ovaj zahtev i da njihove adrese plasira na forumu radi opredeljenja i izjasnjavanja.

No comments: