23 March 2004

Revizija lazi

Uzroci agresije SAD i Velike Britanije u svetu, rezultat su neistine i obmane obavestajnih sluzbi i pojedinaca sa katastrofalnim posledicama pojedinih naroda. Pocev od Markale 1, Markale2,Racka, irackog naoruzanja za masovnu destrukciju govore o ikonstruisanim lazima kao povod za oruzanu agresiju.Ovom prilikom zadrzacu se na slucaj Racka kao direktnog povoda za agresiju NATO na Jugoslaviju.

Patolog Slaviša Dobrièanin o obdukcionom nalazu žrtava u Raèku istice


Da su"Ranta i Voker lagali o broju žrtava, vrstama povreda, lagali su o pripadnosti i nacionalnosti ubijenih, kao i o motivima borbi". U oruzanom sukobu izmedju pripadnika OVK i srpske policije poginulo je 45 osoba.U izvestaju Dr. Rante i Vokera se pominju samo 40 ubijenih"civila".Prema Izvestaju Dr Dobricanina bilo je45, medju kojima i 5 neobrezanih, sto je dokaz da je medju zrtvama bilo i Srba.
Poatavlja se pitanje sta je zaista motivisalo DR. Rante da cak i posle svedocenja u Hagu promeni svoje misljenje. Mozda odluka Busa i Blera da se preispitaju izvestaji obavestajnih sluzbi SAD i Britanije na osnovu kojih je usledila agresija na Irak, te da bi umanjila svoju odgovornost u slucaju Racka ako bi se poteglo i to pitanje.Postupak Busa i Blera bi bio signal za organe nove vlasti u Srbiji da zatraze odgovornost za lazne izvestaje Rante i Vokera. Posledice laznih izvestaja su dobro poznate citavom svetu. Za razorenu zemlju,hiljadama nevinih zrtava, nekoliko stotina hiljada prognanih Srba sa Kosova, svakodnevnih ubistava i otmice Srba ipak neko treba da odgovara. Vreme je da nova Vlada zauzme cvrste stavove ,da pitanje agresije i status Kosova uvrsti u svoje prioritetne zadatke.
U najvisim vrhovima Evropske Unije sve se cesce cuju misljenja o nezavisnom KiM. Venecijanska komisija kao organ saveta Evrope za ustavna prava, za resenje Kosmeta istice Ustav SFRJ iz 74. cije su pravo na otcepljenje koristile bivse Jugoslovenske republike.
Sef grupe za zapadni Balkan Doris Pak, poznata kao mrzitelj Srba, se zalaze za reviziju Dejtonskog sporazuma ciji bi prioritet bio diskreditovanje SDS u RS, gasenje entiteta i najzad ukidanje Republike Srpske.Zalaganje Doris Pok ide u prilog nezavisnom Kosovu U tome ima podrsku i administratora Pedje Esdauna.
U koliko bi doslo da revizije Dejtona i ukidanje RS, to bi znacilo stavljanje tacke za pozitivno resenje KiM i eventualnu kompenzaciju na racun izgubljenih teritorija na Kosmetu, koja se u vrhovima Evrope pominje kao moguca varijanta..To prakticno znaci svi Srbi u USD su samo neostvareni snovi.

Revizija Dejtonskog sporazuma i gasenje entiteta prema analizi politologa zatvara vrata za bilo kakvu varijantu za KiM osim nezavisnosti.
Gubljenje KiM za Srbe znaci nestanak nacije i istoriskog pamcenja. Izgubismo drzavu, zbog losih izdajnickih poteza nasih politicara.Gubljenjem KiM smo na sigurnom putu da nestanemo kao nacija. Ko sme potpisati takvu smrtnu presudu srpskom narodu i da li to sme dopustiti srpski narod? Vreme je da se sagledaju prioriteti i interesi srpskog naroda i odbaci anti srpska pogubna politika.Na potezu je nova Vlada i Skupstina Srbije.
Vidanovic

No comments: