23 March 2004

Potrebna je smena Holkera

POTREBNA JE SMENA HOLKERA---


Nakon izjave predstavnika Unmika Harija Holkera da je etnicko ciscenje preostra rec za najnoviji progon Srba sa svojih ognjista je za svaku osudu.U oruzanom napadu Albanaca na Srbe na Kosmetu, Holkeri je u svojoj oceni na Americkom radiju minimizirao genocid nad Srbima, cime je pokazao da nije pravi covek na pravom mestu.Nekoliko hiljada prognanih Srba sa svojih ognista od 17 . marta do danas,preko 900 ranjenih,vise od trideset poginulih , preko 35 unistenih crkava i manastira,Stotine srusenih srpskih domova, Holkeri je minimizirao na svega nekoliko zapaljenih crkava, cetvoro poginulih i neznatan broj ranjenih i spaljenih kuca Sto je pokusao da sakrije srpske zrtve nije neocekivano, ali, zasto se ne usudi da da spomene zrtve medjunarodnih snaga, gde je u napadima Albanaca iz stroja izbaceno 60 pripadnika KFORA i UNMIKA i dvoje ubijenih.
Sakrivanje istine u ocima javnosti je uvreda i samar srpskoj diplomatiji i narodu. To ocito govori o nastavku dosadasnjih neistina o uspesima medjunarodne misije na Kosmetu iocuvanju stolice. Holkerova nesposobnost i neodgovornosti za obavljanje poverenog mu zadatka od strane sekretara UN Kofi Anana, je ocigledna. Na vladi Srbije je i srpskoj diplomatiji da pokrene postupak za razresenje Holkera sa duznosti predstavnika UN na Kosmetu. Koliko je njegova izjava Americkom radiju brzopleta i neodgovorna govori i izjava nakon obilaska samo nekih razorenih mesta na Kosmetu rekao da je video pakao.Licnost takvog profila i predstavnika UNMIK-a na Kosmetu ,nesme sebi dozvoliti proizvoljnost i bezati od stvarnosti. Holkeri je prokockao poverenje UN i Srba svojim dosadasnjim neobjektivnostima, pristrasnoscu i izvestajima o navodnom napredku na Kosmetu. Sve je to bilo lazno.

Pravo stanje stvari je otkriveno poslednjim dogadjajima na Kosmetu i konstatacijom u SB da je misija mira na Kosmetu pretrpela poraz . Nakon petogodisnjeg boravka na Kosmetu Srbi su najvece zrtve.Etnicko ciscenje se nastavlja, unistavanje svega sto je srpsko.Na ocigled i uz pomoc KFORA i UNMIKA desavaju se svakodnevna ubistva, kidnapovanja, paljenja domova crkava i manastira; Samo za nekoliko dana pogroma nad Srbima od 17. marta do danas, zapaljeno je preko 35 crkava i manastira, 900 ranjeno i preko 30 ubijeno. Ni jedan zlocin Albanaca nije rasvetljen za period od 5 godina. Zapadne medije se o svim tim dogadjajima oglusuju, ili najcesce krivcima prozivaju Srbe. Po prvi put sa zvanicnog mesta u SB.UN ovih dana se culo da su Srbi zrtve. Zapadna stampa pod uticajem lobija danasnji genocid naziva etnicki obracun i vracanje ranijih dugova. Agresija NATO na Jugoslaviju 99. nazvana je humanitarnom katastrofom . Sadasni genocid i etnicko ciscenje Srba sa preostalih delova Kosmeta se ne moze nazvati pravim imenom. Etnicko ciscenje je po Holkeriju i zapadnih medija preteska rec. Za neposredan povod za intervenciju NATO 99.posluzio je Racak, a ovoga puta dva Albanska decaka koja su navodno, bezeci od Srba skocila u nabujali Ibar i utopila se.

Ovi navodi su demantovani od strane predstavnika UN, DEREK CHAPPELA da Srbi ne snose nikakvu odgovornost za smrt dvoje dece. Publicitet koji je posvecen sahrani utopljenih decaka u zapadnim medijima je predimenzioniran.I dalje se okrivljuju Srbi. Neke cifre o rezultatima dogadjaja se tako nedoreceno predstavljaju da neupuceni citalac u stvarnost dogadjnja, bez razmisljanja, Srbe i ovoga puta proziva krivcima.[Montreal Gazzet 22. mart] Ili slika muslimanke na zgaristu crkve sa natpisom -smrt Srbima{Gazzet 21 mart], je vrhunac krajne neobjektivnosti i krsenja novinarske etike. Istina o Srbima i dalje tesko probija kontrolisane medije od strane albanskih i muslimanskih lobija.
Potrebna je hitna intervencijavlade Srbije diplomatskim putem na rasvetljavanju prave istine o uzrocima i namerama sadasnjeg pogromaSrba.Zahtev srpske vlade za smenu Holkerija je neobhodan.Diplomatsko delovanje je neizostavno

No comments: