23 March 2004

Ko je najozbiljniji kandidat za ministra dijaspore

Ako bi i doslo kojim slucajem do formiranja ministarstva dijaspore, pitanje ministra dijaspore treba resiti demokratskim izborom - glasanjem u dijaspori. Pri izboru kandidata treba osmisliti kriterije koji ce zadovoljiti kandidati za ministra dijaspore.Jedan od uslova pored zasluga svakako je spremnost na lociranje u maticu za vreme trajanja mandata. Od svih dosadasnjih spominjanih mogucih kandidata svoj glas bi dao jedino Janicu. Svi ostali koji se pominju kao kandidati u polozaju ministra vide svoje licne interese, sto je neprihvatljivo. Sam Djordjevic, koji se po nekima ,spominje kao ozbiljan kandidat za ministra dijaspore u vise slucajeva do sada u prvi lan su prepoznatljivi licni interesi, sto je u suprotnostima sa programskom orijentacijom i zadatcima dijaspore.Interesi dijaspore su iznad licnih. Svaki onaj ko smatra da je dosadasnjim svojim delovanjem u tom pravcu dokazao sebe i svoje sposobnosti i idejom o priblizavanju dijaspore matici , resavanju problematike , moze biti potencijalni kandidat za ministra dijaspore.Licno sumnjam da ce doci do osnivanja ministarstva.Mislim da postoje i druge mogucnosti u vidu stalnog clanstva u svojstvu savetnika, koje mogu doprineti uspesnom resavanju problematike. O svemu tome treba saslusati i misljenje drugih i nakon iskristalisanih stavova, pristupiti odlucivanju sta kako i koga.
Vidanovic
----- Original Message -----
From: Srpska zora bela
To: Srpska zora bela ; sorabia@yahoogroups.com ; serbianforum@yahoogroups.com ; dezevski_sabor@yahoogroups.com ; svetska_zavera@yahoogroups.com ; srpski_svet@yahoogroups.com ; SrbiSveta ; srbija_medjusljivama@yahoogroups.com ; ljudska_prava@yahoogroups.com
Cc: Ujedinjeno Srpstvo
Sent: Monday, February 09, 2004 11:33 AM
Subject: [ujedinjeno_srpstvo] Gde su nase kolege iz Rimlanga? Nesto su se isparili...


Komentari sa sajta www.serbian-business.org

Ko od navedenih je po vašem mišljenju najozbilniji kandidat za ministra za dijasporu

Re: vITZ od anonimni na 09 feb 2004 - 07:17:07

Re: MINISTAR NIKADA, ISKREN PATRIOTA UVEK (rezultat: 0)
09 feb 2004 - 06:18:05
Trebalo je dosta vremena da shvatimo ono sto je bilo jasno od samog pocetka, da se Nikola borio sa "srbima" da bi bilo bolje Sbima. Medju dijasporom ima malo glupih i odvno su mnogi znali i videli da je pomoc iz Svedske i verbalna i ekonomska uvek bila iskrena i bez ikakvih uslovljavanja. Ono sto je najvise za pohvalu to je da je i Savez srpske omladine pokazao da i generacije mladih, deca koji su rodjena ili od detinjstva zive u Svedskoj, ima patriotske i humane osecaje za svoje korene i srpski narod.

Treba da je sramota sve koji su govorili da se Nikola bori da bude "lider". Zar je moguce biti veci lider od ministra za dijasporu? Nikola i ovog puta (po stoti put) i takvo liderstvo odbija ali obavestava da nastaviti da se bori za opsti interes i protiv prevaranata i telala cije je upustvo uvek bilo "drzi lopova".

Treba da je sramota i one koji su objavljivali svakojake anonimne uvrede i kojekakve lazi o Nikoli a skidali tekstove sa cinjenicama koje su pobijale te lazi. Svi oni su losi reziseri kada za dve godine koliko s... o Nikoli nisu mogli za sve njihove bljuvotine da pruze ni jedan dokaz - a Nikola stotine za sva njegova pisanja.

Sta je sa "tuzbom Evropskim sudovima" koju je Mila Aleckovic javno najavila, sto je Nikola govorio istinu u emisiji "Narod pita"?

Svaka cast onima kao sto su gospodin Vukotic, Rakic i ostali koji nisu cutali vec su uvek ukazivali na Nikolinu iskrenost, nesebicnost i patriotizam a cime se on sam nikada nije busao.

Nikola je dijaspora a dijaspora bi trebalo da bude Nikola. Da se zajedno borimo za nas interes bez licnih ambicija ili interesa. USDE je prava i jedina ispravna opcija.

Sve postene organizacije u svetu, ne samo u Evropi, treba da se pridruze USDE-u jer jedino takva zamisao koju je Nikola Janic i Srpski savez i Savez srpske omladine iz Svedske inicirao je ispravan: Masovno i uz dogovor za dobro Srba u rasejanju, Srba u Matici i svih srpskih drzava i pokrajina.

Bravo Nikola. U srcima ces uvek biti i ostati "SRPSKI MINISTAR".

Goran Pantin
Re: MINISTAR NIKADA, ISKREN PATRIOTA UVEK (rezultat: 0)
od anonimni na 09 feb 2004 - 07:03:08
Zahebite ovo ministartsvo - MINISTRA MI VEC IMAMO!

Pise Goran o lazima na Janicev racun... Snimao je navodno porno filmove, navodno se bori za liderstvo, ima zenu Svedjanku (oh, grozno!)... Koliko puta smo to citali! I sta? Nikola Janic je jos uvek CAR dijaspore!

SAMO ZA DOBRIM KONJEM SE PRASINA DIZE!

Gospodo agencijski u Beogradu, cekamo Vas poziv g. Nikoli Janicu na razgovore (kad ste vec konacno proradili)


Re: MINISTAR NIKADA, ISKREN PATRIOTA UVEK (rezultat: 0)
od anonimni na 09 feb 2004 - 07:19:38
Gde su nase kolege iz Rimlanga?

Nesto su se isparili...


No comments: