10 February 2004

otkaz zbog istine novinarki RTS

Otkaz zbog istine novinarki RTS
Direktor RTV Srbije Crkvenjakovic,svojim podajnickim postupcima dosadasnjoj marionetskoj Vladi Srbije, ozbiljan je kandidatza listu kandidata odgovornih za svoje postupke.

Otpustanjem novinarke Svetlane Petrusic ,urednika dokumentarne emisije - Kosovo i Metohija od drzave do enklave -samo zato sto je govorila istinu,Crkvenjakovic ne zasluzuje da bude na celu drzavne televizije. Novoj Vladi predstoji veliki zadatak ciscenja bivsih podobnih za svopje postupke i sakrivanje istine, kao suportera marionetske Vlade u sprovodjenju zapadne politike u Srbiji.

Dokumentarna emisija Kosovo i Metohija od drzave do enklave , koja je imala za cilj da prikaze realnost na KiM, pretrpela je izmene po naredjenju Crkvenjakovica. Izvesni spotovi , po naredjenju Crkvenjakovica se nisu smeli prikazati javnosti.
Izmedju ostalog ,kako navodi autor emisije, Svetlana Petrusic ,snimci detalja o zatvaranju TV ekipe ,maltretiranju, oduzimanu putnih isprava , snimljenog materijala i izivljavanje policajaca Kosova, po nalogu Crkvenjakova ti detalji su brisani iz emisije.
Ekipa zajedno sa Svetlanom Petrusic nakon 5 sati provedenih u zatvoru pustena je na intervenciju KFOR-a. Mnoge istine o Srbima Kosmeta sakrivene su od ociju javnosti svemocnim Crkvenjakovicem.

Tu nije kraj. Novinarka Svetlana Petrusic pozvana je kao gost TV Ard da iznese svoje utiske o situaciji na Kosmetu. Govoreci istinu, nakon toga kaznjena je otkazom.Crkvenjakovic je potpisao otkaz sa obrazlozenjem, sa obrazlozenjem da vise nije potrebna.
Zar se mogu tolerisati takvi postupci direktora drzavne televizije i da li i dalje moze ostati na celu te kuce.? Predlazem javnosti da se pokrene lista osoba koje su u proteklom periodu, zloupotrebile svoj polozaj, dokazale svoju izdajnicku ulogu i anti srpsko delovanje, sa preporukom nadleznima u novoj Vladi, da se udalje sa dosadasnjih pozicija ,pokrene postupak krivicne odgovornosti i zasluzeno kazne.Nagrade oni koji su ipak svojim radom u takvim uslovima jednoumlja drzavne rezimske televizije, doprineli da zracak istine ipak dopre u javnost.Takvo priznanje svakako zasluzuje novinar Svetlana Petrusevic, kao borac za istinu.
Vidanovic
No comments: