13 November 2003

Pala Vlada

Pala Vlada
Danasnjim danom 13.novembra, oznacen je kraj jedne kratke , ali upamcene epohe, nezakonja, korupcije, kriminala i grobara srpskog naroda, vladavine DOS. Trio Zivkovic, Micic,Micunovic na konsultativnom sastanku danas su dosli do zakljucka da je sadasnja Vlada dosla do barijere koju nije mogla da preskoci i donela odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora za 28. decembar 2003. godine .Bolje receno pada Vlade, ciji je kraj nagovestavan mnogo ranije. Kada se davljenik vata za slamku, nas Micun , predsednicki kandidat,pokusao je da pripise sebi odluku za raspisivanje izbora. Kako je naglasio usvojen je njegov predlog.To je pokusaj davljenika da prikupi predizborne poene biraca za izbor predsednika Srbije.
Zoran Zivkovic je u svojoj izjavi za stampu pak rekao da je DOS zeleo te izbore i da ih raspisuje sa zeljom da se nastavi tamo gde se stalo, putem reforni, da se ostvare ideali Zorana Djindjica.Jedno je tacno u Zivkovicevoj izjavi ,a to je, da je Vlada pala zbog nesposobnosti i neuspeha u 1000 dana postojanja , a ne da su parlamentarni izbori raspisani, zato sto ih je DOS zeleo.
Raspisivanjem parlamentarnih izbora, pad Vlade i raspustanje Skupstine DOS je izbegao pocetni udarac plorongiranjem glasanja o nepoverenju Natase Micic. I ako je debata u Skupstini o nepoverenju Natase Micic zavrsena , nije se pristupilo glasanju. Glasanje je smisljeno prolongirano do zavrsetka debate o radu Skupstine za protekli period od 1000 dana. I ako je i sam rad Skupstine odgodjen do 18 . novembra , za posle predsednickih izbora, dosao je kraj balade. Smisljeno su izbegnuti udarci vladavine DOS. Nezakonitim postupcima Vlade DOS o neizglasavanju nepoverenja i Skupstini i predsedniku Skupstine Natasi Micic,ipak je dosao kraj jednog krajnje nepopularnog rezima. Pokusana je jos jedna obmana gradjana da se poraz i neuspesi dosadasnjeg rada Skupstine i Vlade prikaze kao volja DOS za raspisivanje vanrednih Parlamentarnih izbora.
Iz rada skupstinske debate ocigledan neuspesan pokusaj da se 1000 vladavine DOS prikaze kao veliki progres na svim poljima rada.Bila je to zabluda. Utroseno je dragoceno vreme u dokazivanju nekakvih uspeha sa porazavajucim ciframa. Govornici su satima ostajali za govornicom da te neuspehe pretvore u uspehe.Da vladavinu DOS a sto duze zadrze.Nakon svega toga rezultati su vidljivi. Ta uspesna Vlada je pala, Skupstina raspustena.. Novi izbori su raspisani za 28. decembar , dana kada ce gradjani odluciti sta dalje. Da li nastaviti puten daljeg neuspeha rasprodaje imovine,nezaposlenosti, bede i siromastva, ili glasati za promene ka boljem, istinski demokratski razvoj Srbije. Na potezu su biraci, narod Srbije, koji nesme da zaboravi gorcinu zivota, sramotu, izdajstvo u proteklom periodu od 5. oktobra 2000 do danas. Srbi pamet u glavu, pokazite svoju zrelost, glasajte za istinsku bolju buducnost, naprednu, bogatu, slobodnu Srbiju. Pokazite da ste svoj na svome.
Vidanovic

No comments: