09 August 2003

Zakopane politicke sanse Kostunice

--------------------------------------------------------STA SAD RECI NA OVO---P O R A Z A V A J U CE, MORALNO BANKROTSTVO bivseg predsednika , bivse SRJ. Ni veceg "pobornika prava i Zakona ", ni veceg podmuklog krsioca zakonitosti, gazenja samoga sebe ,ni veceg politickog bankrota.

U pismenoj izjavi od 31 marta 2001 potpisanom od strane predsednika SRJ Dr. Vojislava Kostunice, predsednika Republike Srbije Milana Milutinovica i predsednika Vlade Srbije Zorana Djindjica se kaze:
"krivicni postupak pokrenut pred Okruznim sudom u Beogradu protiv Slobodana Milosevica , bivseg predsednika SRJ nije pokrenut na zahtev Medjunarodnog krivicnog suda za ratne zlocine u bivsoj Jugoslaviji, vec zbog osnovne sumnje da je pocinio krivicno delo iz clana 26 Krivicnog zakona SRJ i s toga ce biti resavan pred pravosudnim organima SRJ.
Mi garantujemo gospodinu Slobodanu Milosevicu, da ce tokom sudskog postupka imati neometanu komunikaciju sa svojom porodicom.
Porodici gospodina Milosevica se garantuje licna i imovinska sigurnost, kao i mogucnost koriscenja rezidencijalnog objekta u Uzickoj 11 -15 u Beogradu."

U aneksu I se kaze:
Slobodan Milosevic nece biti izrucen ni jednoj pravosudnoj, niti drugoj instituciji izvan zemlje.

AneksII
Slobodanu Milosevicu se garantuje svakodnevna poseta porodice.

Za aneks I i II po ovlascenju predsednika Vlade Republike Srbije
Dr Zorana Djindjica.

Tako doslovce stoji u izjavi potpisanoj od strane Kostunice Milutinovica i Djindjica. Sta se mimo ove izjave desilo poznato je svima. Milosevic je isporucen Medjunarodnom krivicnom sudu za ratne zlocine u Hagu, vila na Dedinju oduzeta, protiv supruge pokrenut postupak.

Zasto i po cijem nalogu je pogazena ta potpisana izjava, kojom su Milosevicu garantovana izvesna prava. Umesto u zemlji danas mu se sudi u Hagu i ako je izricito u aneksu I receno da se neci isporuciti ni jednoj pravosudnoj instituciji van zemlje.

Za taj prekrsaj podjednaku odgovornost snose svi potpisnici izjave. Ipak najvecu odgovornost za to snosi predsednik SRJ Kostunica , koji je kao predsednik imao sva ovlascenja da spreci nezakonite postupke isporuke Milosevica. On to nije ucinio. U ovom slucaju i mnogim primerima do razresenja sa duznosti predsednika SRJ, nepobitno je dokazao da je americki covek i da je radio po diktatu Vasingtona, a u ocima srpskog naroda izigravao patriotu i legalistiu.
Ovaj dokument koji je ugledao svetlost dana pokopao je tri metra ispod zemlje politicku karijeru Vojislava Kostunice. Demokratska Stranka Srbije posle ovog cina treba da ga razresi funkcije predsednika partije u koliko on licno ne podnese ostavku. I biraci imaju pravo da pokrenu akciju smenivanja u koliko to ne ucine odgovorni iz DSS.
Djindjic je pokojni i to se nema sta ciniti osim da se ovaj dokument prikaci uz njegovu licnu kartu i zaokruzi njegov politicki profil. Milutinovicu nema sta ni dodati ni oduzeti. Osta ce kao jes men i neka istorija sudi o njemu.

Ova izdaja kako je neki nazvase je samo jedna od afera koje potresaju Vladu DOS-a. Kriminal u vrhu Vlade Srbije,korupcija, pranje novca, podvale, nepromisljeni postupci i izjave , privode sigurno kraju vladavine DOS-a , koja ce ostati u istoriji zabelezena kao grobar Srbije i srpskog naroda.
Vidanovic

No comments: