16 July 2003

uhapsen pukivniksljivancanin
Poslednji iz vukovarske trojke, penzionisani pukovnik bivse vojske Jugoslavije Veselin Sljivancanin je uhapsen i kako se saznaje isporucen Hagu.Zandarmerija Srbije uhapsila je Sljivancanin u naselju u zgradi Cerak u Beogradu u noci izmedju cetvrtka i petka.Zandarmerija je suzavcem zaustavila civile koji su se okupili ispred zgrade s namerom da sprece hapsenje Sljivancanina. Time je izveden jos jedan sraman cin hapsenja heroja,branioca otadzbine, poslednjeg iz vukovarske trojke osumnjicenog za ratne zlocine. Sljivancanin, Radisic i Mrksic se terete da su na Ovcar farmi 91. godine pogubili 261. pacijenta hrvatske nacionalnosti vukovarske bolnice. Po istoj optuznici ranije je uhapsen i predsednik Vukovara Dokmanovic, koji je u haskom zatvoru izvrsio samoubistvo.Pre dva dana sudu je isporucen i bivsi sef drzavne bezbednodti Srbije Stanisic.

Ministar Mihalovic,Goran Svilanovic i predsednik Vlade Zoran Zivkovic zadovoljno trljaju ruke da su uspesno okoncali jos jedan zahtev zapadnih naredbodavaca i haskog tribunala. Znaci jos jedna prepreka manje za ulazak u Partnerstvo za mir. Sama isporuka optuzenih za ratne zlocine, Zoranu zivkovicu steze omcu oko vrata u slucaju zahteva Vasingtona da potpise sporazum o imunitetu americkih vojnika i gradjana pred MKS u Hagu.Ako isporucuje svoje graddjane sudu u Hagu, da li ce imati hrabrosti da potpise sporazum o oslobadjanju krivice americkih gradjana i vojnika za ratne zlocine.?
Gospoda u Vladi Srbije je preokupirana hapsenjem nasih gradjana umesto da resava srpske probleme na Kosovu. Svakodnevna ubistva a i progoni Srba sa Kosova su beznacajni za tu zapadnu marionetsku Vladu. Da li pomisljaju na kraj svoje vladavine i kakva kazna za svoje postupke ih ceka? Svakako ce doziveti goru sudbinu od srpskih patriota i branioca otadzbine, koji trenutno came u savingenskim celijama Haga.Ponasaju se kao da ce vecno vladati Srbijom. Neka vec zagrmi usred zime kad mu vreme nije. Nevreme je vec pocelo sa severa Srbije i taj talas [peticije za izbore na svim nivoima ], zahvatice i ostale delove Srbije.
Vidanovic


No comments: